pukanie prednej napravy - SURNE

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

freeride1.9
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

pukanie prednej napravy - SURNE

Příspěvek od freeride1.9 »

Pred pár dňami mi začala občas pukať predná náprava, ide do zo strany spolujazdca, pri puknutí cítiť aj vybráciu niekde na podlahe. Ide o to že behom pár dní sa to dosť rapídne zhoršilo a mám ísť na tom aute na dovolenku, potrebujem to súrne doriešiť. Zo začiatku to pukalo len keď som vytočil volant, v určitej polohe, ale len pri pohybe auta, teraz to už robí aj na mieste pri vytočení napríklad. Homokineťáky vyskúšané na parkovisku dopredu dozadu doľava doprava, uloženia menené pred cca rokom, aj tie som kontroloval, čapy ok, silentbloky nové všetky, všetko utiahnuté. Bol som aj u mechanika, tiež všetko skontroloval a na nič neprišiel. Prosím o radu, čo mám ešte skontrolovať, čo by to mohlo byť? ďakujem
1.9TDI
freeride1.9
Přispěvovatel

Doplním, že to robí aj pri pohybe s vyradenou rýchlosťou, takže žiadna akcelerácia ani brzdenie, vytočím zo strany na stranu a hned to pukne.. Skúšal som aj demontovať stabilizačné tyčky, aj tak to puká. Robí to nepravidelne
1.9TDI
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

nepises aky kybel (auto) :D, tipujem horne ulozenie tlmicov, axialne loziska..
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
freeride1.9
Přispěvovatel

je to fabia 1.9 TDI , horné uloženie to nebude, dnes som vybral tlmiče a skontroloval, ložiská su vpohode, pekne sa točia, bez vole.. Už to inak robí pri vytočení do oboch strán, stál som autom v miernom kopci, vytočil som plný najprv na jednu stranu, na jednotke som sa pohol asi 1,5 metra dopredu, puklo to asi dvarkrát, potom som na rovnako vytočených kolesách voľne bez rýchlosti pustil auto naspať asi 1,5 m a znovu to zapukalo.. to isté pri vytočených kolesách na opačnú stranu.
1.9TDI
farkihome
Přispěvovatel

Příspěvek od farkihome »

mne to robi to iste na Superb II - 1,8 TSI. hlavne pri odbocovani do jednej aj druhej strany a citim to aj na podlahe. auto ma 65.000 km. nejake rady?
Skoda Superb 1.8 TSI, 118 kW, 7°DSG
freeride1.9
Přispěvovatel

ako dlho tak už jazdíš? mne to začalo robiť len teraz, ale dosť rýchlo sa to stupňuje, mám pred sebou dlhú cestu tak mám obavy..
1.9TDI
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Pri vymontovaných tlmičoch nedokážeš vyvinúť na ložiská taký tlak , aby sa prípadná chyba prejavila . Nie je to len chybné uloženie tlmiča ? Nedotkne sa piestnica upevňovacieho otvoru ?
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
farkihome
Přispěvovatel

Příspěvek od farkihome »

mne sa to zatial nestupnuje, ale nerobi mi to na hrboloch, ale pri odbocovani, hlavne prudsom. vymenli mi homokynetak ale nepomohlo to. :(
Skoda Superb 1.8 TSI, 118 kW, 7°DSG
freeride1.9
Přispěvovatel

komplet uloženia boli menené pred rokom - cca 20 tis km, originál, myslím že uloženia to nebudu a to aj kvoli tomu, že keď mi brat vytáčal kolesá do jednej a druhej strany a ja som rukou držal strunu, necítil som žiadnu vibráciu ani puknutie na strune..
1.9TDI
Rohol
Přispěvovatel

Příspěvek od Rohol »

Zkontroluj řízení, tyčky, uložení. Já si teda taky myslím že by to mohlo být uložení tlum
freeride1.9
Přispěvovatel

tyčky riadenia vyzeraju ok, bez vole, uloženie tiež ok, všetko dotiahnuté
1.9TDI
senioring1
Přispěvovatel

Na zodvihnutom aute skús pohnúť tlmičom , či nemá vôľu v uložení . Nie je prasknutá pružina ?
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
freeride1.9
Přispěvovatel

dnes som mal vonku oba tlmiče, uloženia su ok, skoro ako ked som ich tam zakladal nové, struny su ok..
1.9TDI
senioring1
Přispěvovatel

Nechcem Ti kaziť náladu pred dovolenkou , ale stane sa že aj nové ložisko je šmejd . Pred 1 a pol rokom som robil spojku a nové ložisko vydáva pohrebné zvuky , pritom staré vydržalo12 rokov a ani som o ňom nevedel.
freeride1.9
Přispěvovatel

keby to bolo to axiálne ložisko, tak by som mal pri vytáčaní a prasknutí cítiť vibráciu pružiny, nie? .. to som necítil, tak preto sa mi zdá že to nebude to uloženie..
1.9TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“