10 000 krasnych km na vyjetak.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

ezop
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

10 000 krasnych km na vyjetak.

Příspěvek od ezop »

Zdar chalani,Jak to tadyk čtu, tak každej řeší cenu oleje,jen vám chci říct že už mam ve sve T4 1.9td oděžděných 10 000km na vyjetej černej olej kterej dostavam gratys z autoservisu a pořad to jede.Jen je třeba doladit čerpadlo a vyndat p.filtr. A při chladnějším ránu start sprej.Spotřeba tak 9 10 ale to je tim že jsem přidal na čerpadle.Jinak krasnej tichej chod motoru ale trošku jde z vyfuku modrej smradlavej dýmek :) Ale za ty prachy 8) Jinak jsem před tim jezdil na vyfrit ale je ho nedostatek.Předehřev jsem měl a ještě mam filtr z peugeota ten mě stal 100kč a zahradni hadici kolem neho obmotanou a vyvedenou přes topeni.Takže kdo ma přistup k vyjetaku a chce jezdit zadarmo tak mužu doporučit.Nemluvim o tom že auto pujčuju a převažim kdo co chce takže nakejch 35tis ušetřene.
Jeremimo
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeremimo »

Co karbon v motore????
Range Rover P38 2.5TDS manuál
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Já se toho vyjeťáku bojím. Parkuju v uzavřeném bloku garáží, couvám, jezdím z 95% po městě a zasmrazovat a ničit si zdraví nehodlám sobě ani lidem v okolí :lebka:
Mercedes-Benz W210 300D
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Vyndat pal filtr?? Sáákra tak to bych se báál.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

no ve měste to by byl asi trošičku problem no.....Když stojim na semaforu delši dobu tak sleduju jak machaji zamnou rukama (LOL) ale neřešim ;) No s tim filtrem jsem měl taky strach no ale vypada to že bud to sežere všechno nebo se ten bordel usazuje na dně filtru.Neco se usadi i v odkalovači.Jo a ve filtru mam 3kulate magnety kvuli mikrošponam,ale stejnak jich tam očividně moc nebyva.Motor už mam 4krat zaplacenej až klekne šupnu druhej.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

taky jezdim 95% mesto a i na vyfrit me naprosto kazdej nadava halven zanimi,ze to smrdi,ale ja opravdu nechapu o co jde. dobre EURO 4 uz z vyfuku voni,ale EURo 2 smrdi stale jako avie a olej vonavej. ten vyjetak teda asi ne jak ctu:D:D. a jakej to ma na to vykon?
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

ty výkon to mělo trošičku slabší,ale neco malo jsem přidal na čerpadle a jelo to uplně stejně,akurat o 1-1,5 oleje navic :P Ale co je nejlepši ten zatraceně tichej chod motoru fakt že jo.Každej kdo tam sedl si toho všiml.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

ja kdybych mohl vymenit bravu za nejakou starou komurku,tak do toho jdu. olej sezenes vzdy a ja v tom vidim plus,ze to nedela sadlo jak vyfrit. to ze to vybrusuje valce je druha vec:D ale ja nenajedu jako tady kluci 100 tis rocne
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Jeremimo
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeremimo »

Tak ja idem do toho, robim v servise takze budem zbierat olej z benzinov ten neni tak kurevsky zastany ako naftak a riesim odstredivku z lodenic na filtraciu. No a dalej som sa bavil s jednym madarom vraj olej vie precistit a ma fiat croma 2.5D no a na vyjetak 200 000 km prestaval si cerpadlo a ma nejaku domacu emulziu ako primes tak vsetko vypatram
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

ok vypatrej taky se necham něčemu přiučit.Věřim tomu že minimalně dalšich 10tis najedu, jen nevim co ted v zimě co to bude dělat.Přinejhoršim to budu ředit s naftou i kdyý mě to bude bolet u srdce a v peněžence vic jak 6měsicu jsem nekupoval naftu :)
Jeremimo
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeremimo »

Jeeeeb na naftu strejda dava do avie v zime tekuty podpalac
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

je třeba počkat pak se uvidí udělat par pokusu a podělit se o to tadyk na forum.Ještě mame ale čas :-)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

V zimě bych použil starou vojenskou fintu. Za velkých mrazů se na zředění motorového oleje pro snadnější start, nalilo před odstavením vozidla do motorového prostoru trošku benzínu. (cca 10%). Udělej to samé, tekutost bude zajištěna. A mělo by to i lépe startovat. Udělej si test na ideální poměr v mrazáku. Tehdejší oleje a dnešní oleje není to samé.
nemám žádnou kárku na naftu...
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Jeremimo píše:Jeeeeb na naftu strejda dava do avie v zime tekuty podpalac
Nemůžeš to nějak upřesnit? Ten je 2x dražší než nafta. ( případně benzín, pokud ho používá jako antidepresant).
nemám žádnou kárku na naftu...
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

Odhaduju ze ten podpalovac co pouziva bude na zaklade petroleje a ten opravdu redi lip nez nafta. Na druhou stranu benzin redi minimalne stejne dobre takze kdyz je levnejsi ....
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“