Zdar chalani,Jak to tadyk čtu, tak každej řeší cenu oleje,jen vám chci říct že už mam ve sve T4 1.9td oděžděných 10 000km na vyjetej černej olej kterej dostavam gratys z autoservisu a pořad to jede.Jen je třeba doladit čerpadlo a vyndat p.filtr. A při chladnějším ránu start sprej.Spotřeba tak 9 10 ale to je tim že jsem přidal na čerpadle.Jinak krasnej tichej chod motoru ale trošku jde z vyfuku modrej smradlavej dýmek Ale za ty prachy Jinak jsem před tim jezdil na vyfrit ale je ho nedostatek.Předehřev jsem měl a ještě mam filtr z peugeota ten mě stal 100kč a zahradni hadici kolem neho obmotanou a vyvedenou přes topeni.Takže kdo ma přistup k vyjetaku a chce jezdit zadarmo tak mužu doporučit.Nemluvim o tom že auto pujčuju a převažim kdo co chce takže nakejch 35tis ušetřene.
Já se toho vyjeťáku bojím. Parkuju v uzavřeném bloku garáží, couvám, jezdím z 95% po městě a zasmrazovat a ničit si zdraví nehodlám sobě ani lidem v okolí
no ve měste to by byl asi trošičku problem no.....Když stojim na semaforu delši dobu tak sleduju jak machaji zamnou rukama ale neřešim No s tim filtrem jsem měl taky strach no ale vypada to že bud to sežere všechno nebo se ten bordel usazuje na dně filtru.Neco se usadi i v odkalovači.Jo a ve filtru mam 3kulate magnety kvuli mikrošponam,ale stejnak jich tam očividně moc nebyva.Motor už mam 4krat zaplacenej až klekne šupnu druhej.
taky jezdim 95% mesto a i na vyfrit me naprosto kazdej nadava halven zanimi,ze to smrdi,ale ja opravdu nechapu o co jde. dobre EURO 4 uz z vyfuku voni,ale EURo 2 smrdi stale jako avie a olej vonavej. ten vyjetak teda asi ne jak ctu:D:D. a jakej to ma na to vykon?
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ty výkon to mělo trošičku slabší,ale neco malo jsem přidal na čerpadle a jelo to uplně stejně,akurat o 1-1,5 oleje navic Ale co je nejlepši ten zatraceně tichej chod motoru fakt že jo.Každej kdo tam sedl si toho všiml.
ja kdybych mohl vymenit bravu za nejakou starou komurku,tak do toho jdu. olej sezenes vzdy a ja v tom vidim plus,ze to nedela sadlo jak vyfrit. to ze to vybrusuje valce je druha vec:D ale ja nenajedu jako tady kluci 100 tis rocne
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Tak ja idem do toho, robim v servise takze budem zbierat olej z benzinov ten neni tak kurevsky zastany ako naftak a riesim odstredivku z lodenic na filtraciu. No a dalej som sa bavil s jednym madarom vraj olej vie precistit a ma fiat croma 2.5D no a na vyjetak 200 000 km prestaval si cerpadlo a ma nejaku domacu emulziu ako primes tak vsetko vypatram
ok vypatrej taky se necham něčemu přiučit.Věřim tomu že minimalně dalšich 10tis najedu, jen nevim co ted v zimě co to bude dělat.Přinejhoršim to budu ředit s naftou i kdyý mě to bude bolet u srdce a v peněžence vic jak 6měsicu jsem nekupoval naftu
V zimě bych použil starou vojenskou fintu. Za velkých mrazů se na zředění motorového oleje pro snadnější start, nalilo před odstavením vozidla do motorového prostoru trošku benzínu. (cca 10%). Udělej to samé, tekutost bude zajištěna. A mělo by to i lépe startovat. Udělej si test na ideální poměr v mrazáku. Tehdejší oleje a dnešní oleje není to samé.
Odhaduju ze ten podpalovac co pouziva bude na zaklade petroleje a ten opravdu redi lip nez nafta. Na druhou stranu benzin redi minimalne stejne dobre takze kdyz je levnejsi ....