Výfuk Fabia RS

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ignarus
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Výfuk Fabia RS

Příspěvek od ignarus »

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda by mi mohl někdo z Prahy a okolí vyndat kat a nahradit ho rezonátorem a nebo udělat pořádně celej výfuk. Mohl bych si to udělat sám, ale radši to přenechám někomu zkušenějšímu.
flekyc
Aktivista

Re: Výfuk Fabia RS

Příspěvek od flekyc »

ignarus píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat zda by mi mohl někdo z Prahy a okolí vyndat kat a nahradit ho rezonátorem a nebo udělat pořádně celej výfuk. Mohl bych si to udělat sám, ale radši to přenechám někomu zkušenějšímu.
jestli nejsi uplny tele ( bez urazky ) tak si to udelas sam, sundej celej vejfuk a dej tam jenom trubku 60mm staci. prvni dil vejfuku nechas, akorad rozriznes nadobu na KAT a rozbombardujes ho a vyklepes, pak uz jen roura az na konec........
VW Passat 2.0TDI CR 103kw CBAB
O1 ASV Dieselpower 173HP 410Nm na ND
DIESELPOWER cooperation
ignarus
Přispěvovatel

Příspěvek od ignarus »

flekyc píše:
ignarus píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat zda by mi mohl někdo z Prahy a okolí vyndat kat a nahradit ho rezonátorem a nebo udělat pořádně celej výfuk. Mohl bych si to udělat sám, ale radši to přenechám někomu zkušenějšímu.
jestli nejsi uplny tele ( bez urazky ) tak si to udelas sam, sundej celej vejfuk a dej tam jenom trubku 60mm staci. prvni dil vejfuku nechas, akorad rozriznes nadobu na KAT a rozbombardujes ho a vyklepes, pak uz jen roura az na konec........
Jako asi bych to zvládnul , ale nemám na to čas a místo, takže pro mě bude jednodušší když mi to někdo udělá.
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

ignarus píše:
flekyc píše:
Jako asi bych to zvládnul , ale nemám na to čas a místo, takže pro mě bude jednodušší když mi to někdo udělá.
chapu....taky jde o to co od toho cekas. priprav se ze to je trosku hlucnejsi, podle me akorad :-) treba andre si koupil nakej spešl tlumic asi za 3,5k a pry se ta hlucnost snizila o 50% (je to nejakej pruchozi tlumic, ze nebrzdi odvod splodin a o to nam prece jde)
DIESELPOWER cooperation
ignarus
Přispěvovatel

Příspěvek od ignarus »

flekyc píše:
ignarus píše:
flekyc píše: jestli nejsi uplny tele ( bez urazky ) tak si to udelas sam, sundej celej vejfuk a dej tam jenom trubku 60mm staci. prvni dil vejfuku nechas, akorad rozriznes nadobu na KAT a rozbombardujes ho a vyklepes, pak uz jen roura az na konec........
chapu....taky jde o to co od toho cekas. priprav se ze to je trosku hlucnejsi, podle me akorad :-) treba andre si koupil nakej spešl tlumic asi za 3,5k a pry se ta hlucnost snizila o 50% (je to nejakej pruchozi tlumic, ze nebrzdi odvod splodin a o to nam prece jde)
No pořád tady čtu, že kat ven tak pryč s nim :-D a to , že bude trošku hlučnější mi nevadí, ale zase to nesmí řvát na kilometry daleko. Jj ten tlumič sem mu doporučil já koukal jsem na něj, že bych si ho koupil, ale pak mi to přišlo jako zbytečnost.
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

ignarus píše:
flekyc píše:
ignarus píše:Jako asi bych to zvládnul , ale nemám na to čas a místo, takže pro mě bude jednodušší když mi to někdo udělá.
No pořád tady čtu, že kat ven tak pryč s nim :-D a to , že bude trošku hlučnější mi nevadí, ale zase to nesmí řvát na kilometry daleko. Jj ten tlumič sem mu doporučil já koukal jsem na něj, že bych si ho koupil, ale pak mi to přišlo jako zbytečnost.
jj asi je dobrej, ale jak rikam, mam trubku a ta hlucnost mi nevadi, me se ten zvuk libi a kdyz si nekoho davas ve 160 tak asi dobre čumí :-D
DIESELPOWER cooperation
ignarus
Přispěvovatel

Příspěvek od ignarus »

Jj měl sem možnost dát to do spei výfuky, ale bál jsem se, že mě natáhnou strašnym způsobem, takže proto se obracím na lidi tady na foru.
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

na nějakým tuning foru jsem četl,že je třeba přesně vypočítat odpor výfukových plynů protože při výdechu spalin do volna se motor víc zahřívá a trpí tím sedla ventilů mohl bys je podpálit nevim co je na tom pravdy každopádně pokud chceš pořádnej výfuk kterej ti přidá pár koníků měl bysto přenechat nějakým fachmanům který se tím zabývaj
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Ale nebylo to spíš k benzínovejm atmosférám? Tam je to docela kumšt, udělat dobrej vejfuk ale na turboropákovi?
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw :) )
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

no hele je to možný ,ale stejně bych se radši někde poradil a nebo bych si to nechal udělat
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

pitrsss píše:na nějakým tuning foru jsem četl,že je třeba přesně vypočítat odpor výfukových plynů protože při výdechu spalin do volna se motor víc zahřívá a trpí tím sedla ventilů mohl bys je podpálit nevim co je na tom pravdy každopádně pokud chceš pořádnej výfuk kterej ti přidá pár koníků měl bysto přenechat nějakým fachmanům který se tím zabývaj
no nevim teda co rikaji na TUNING foru TUNINGOVI typkove, ale co jsem slysel ja, tak TDI : zadnej vejfuk, nejlepsi vejfuk, vubec bych neresil naky kraviny s tlakama prece, jde o to abys to dostal co nejrychleji pryc.............resilo se to tu tisicekrat - zvysovani vykonu / TDI vyfuk (zalozil to Andre)
DIESELPOWER cooperation
machy1118
Přispěvovatel

Příspěvek od machy1118 »

nejlepší je holá trubka o velkym průměru a koncoký laděný tlumič (noteeth)
Suzuki Hayabusa 127kW
Lancia Delta HPE HF 2,0T 16V 142kW :)))
Lancia Thema 2,0T 8V 121kW - EX5
Lancia Dedra 2,0T HF Integrale 4x4 124kW - EX4
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

řešilo se to několikrat k čemu rezonátor u turbo motoru
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
lvicek00
Přispěvovatel

Příspěvek od lvicek00 »

Čus,jestli eště sháníš někoho kdo ti to udělá tak není problém,sám mám fábii 96kw tak udělanou,60tka trubka a rezonator z BMW,je to trochu slišet ale nic hrozného,řekl bych že je to znát i na výkonu......promysli to. (LOL)
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Za ten tlumič jsem dal 2,5k, pokud chceš dělat 60mm trubku, tak bych udělal i 1. díl hned od turba, bez toho to částečně postrádá smysl.
A jen 60mm trubka je na TDI hlučná, zatím si stojím, sice záleží, jak moc je to nadopovaný, co je tam za turbo atd., ale na ježdění po městě je to na můj vkus dost.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“