Čaute chalani. Viem už tu ohľadom tejto témy bolo písane dosť, ale predsa ma zaujíma pár vecí na ktoré som nenašiel odpoveď. Plánujem brať za free vyfrit od kamaráta z reštiky. Najprv to prefiltrovať cez silonky a potom ma napadlo, skúsiť to oprať ako sa to robí s bionaftou. Keď to riadne presprchujem vodou tak by sa to malo pekne oddeliť bordel od oleja či nie ? Ďalšia vec. RO rozožiera hadičky. Tak sa pýtam či je to kôli PH rastiňáku, alebo nejaká zložka je agresívna voči gume. Existuje nejaké aditívum, alebo hocčo, čo by znižilo agresivitu oleja voči palivovým hadičkám ? Ďalšia vec. Zaujímalo by ma, či sa dá znižiť vyskozita oleja bez toho, by som ju ohrieval, alebo znižoval mazivosť pridavaním benzinu atď. Cez leto chcem prejsť na čistý olej ešte neviem či to budem liať do nádrže, alebo hodím bandasku ku spolujazdcovi a naťahám hadičky k motoru, aby mi to zbytočne nezasieralo nádrž. (2mesiace dozadu som ju čistil) Dik za odpovede.
Audi 100 c4 2.5tdi 5valec rotačka.
Jazdenie na čistý vyfrit a pár otázok.
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
nehaj to sedimentovat potom prefiltruj cez normalnu latkovu ponozku a nakoniec cez palivovy filter ked chces mozes to vyprat s vodou takym sposobom ako sa perie bionafta odstranis z oleja sol.....pridanim trosky benzinu neznizis nejako razantne mazivost oleja pretoze toho benzinu tam vela netreba teda v lete urcite nie a v zime ti ani benzin nepomoze
v tomto ti neviem poradit ale poviem ti ze som jazdieval na neopranu bionaftu a nemal som problem s hadickami pri oleji by som sa toho az tak nebal nieje to take silne...a ked uz ti to za dva roky tu hadicku zozerie tak das druhu to je najmenej kvoli hadickam pridavat aditiva je podla mna blbost ked uz aditivovat tak kvoli spalovaniu tuhnutiu a tak...hlavne si daj zalezat na tom filtrovani usetri ti to kopec problemov