koupě kradenýho auta
Moderátoři: šulda, Moderátoři
koupě kradenýho auta
Zdravím,kamarádovi se stala věc,které se asi všichni bojíme.Koupil v jednom velkém pražském autobazaru(AAA to není)octavii II Tdi r.v.2006.Po zkontrolování vin.a dalších věcí podle TP vše bez vady,problém pouze 1 klíč a nemá servisku.Po návratu domů auto bez problému prošlo evidenčkou a bylo na něj přehlášeno.Když si ale chtěl ve škodovce nechat udělat druhý klíč,bylo mu sděleno že je problém a vinko patří asi jinému vozu.Po rozkodování vinka se přišlo na to,že nesedí r.v.ani barva.Okolí vinka nevykazuje žádnou manipulaci,přerážení,lakování,nic.Po kontaktování bazaru sděleno,že vozidlo prošlo Cébia testem,hlavni identifikátor je v pořádku,vozidlo je přehlášené tak ať nic neřeší a nasrat.Jak postupovat,aby nepřišel o auto i prachy,který si bohužel půjčil?Je z toho na prášky a já se mu nedivím.Jak tomuto příště předejít?
Pokud to kupoval v bazaru tak ten se řídí Obchodním zákonem.
Obchodní zákoník připouští nabytí vlastnického práva od neoprávněného. Dojde-li k převodu odcizeného zboží v rámci obchodního závazkového vztahu, stane se nabyvatel přesto vlastníkem zboží, byl-li v době převodu v dobré víře, že převodci svědčí právo s věcí disponovat
Obchodní zákoník připouští nabytí vlastnického práva od neoprávněného. Dojde-li k převodu odcizeného zboží v rámci obchodního závazkového vztahu, stane se nabyvatel přesto vlastníkem zboží, byl-li v době převodu v dobré víře, že převodci svědčí právo s věcí disponovat
Tel:776005385 Nový Bor
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
No a co kontrola částí vozidla?Není půlený?Realita co vím je, prostě přední čtvrtka, zadní,nebo prostě 2 poloviny do sebe, nebo prostě celej bok sraženej od předu do zadu a celý se to kuchne a dá z druhýho auta!Pokud se nepříjde na nic ani podle štítků, tak asi perfektní práce,nebo chyba součtu někde!Každopádně bych poslal nějakou kontrolu na bazar a třeba odhalí víc průserů kolem aut co tam je!
Co sem tady tak četl, vím že se to dá zjistit přes diagnostiku ty vinka, tak tam bych asi zabrousil a porovnal a dovíš se něco víc třeba!
Co sem tady tak četl, vím že se to dá zjistit přes diagnostiku ty vinka, tak tam bych asi zabrousil a porovnal a dovíš se něco víc třeba!
- Kornout
- Aktivista
Odpovědi: 0
Rok z VIN přeci není problém zkontorlovat, když auto kupuju, stačí mrknout na web a nahodit VIN dekoder. Rok, airbagy zjistíš.
Pak v kufru je samolepka s kódy a to se taky dá na webu poměrně rychle rozkódovat.
Takže pokud bych kupoval jetý auto v čr, tak bych si nechal poslat foto těchto 2 věcí a doma v klidu si to rozlousknul.
Proto já radši jezdím do němec, mám klid.
Pak v kufru je samolepka s kódy a to se taky dá na webu poměrně rychle rozkódovat.
Takže pokud bych kupoval jetý auto v čr, tak bych si nechal poslat foto těchto 2 věcí a doma v klidu si to rozlousknul.
Proto já radši jezdím do němec, mám klid.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW