BMW 318td, 320d (Rover 75 CDT) životnost motoru

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Usimisako
Nováček
Odpovědi: 0

BMW 318td, 320d (Rover 75 CDT) životnost motoru

Příspěvek od Usimisako »

Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat na životnost tohohle motoru. Přemýšlím o koupi Roveru 75 z roku 1999 s motorem BMW 2.0d 85kW. Myslím, že se dával taky do BMW 318td a možná i do 320d. Auto, který mám vyhlídnutý, má totiž najeto asi 240000 km, což je už docela dost. Někde po různých fórech jsem četl, že u common-rail dieselů určitě dříve nebo později kvůli tlakům odejdou vstřikovače a to je pak docela solidní investice. Zajímalo by mě, jestli s tímhle motorem máte někdo nějaký zkušenosti a případně co se určitě časem musí vyměnit, co často odchází a případně kolik to stojí. Mám takovej pocit, že se u tohohle konkrétního auta s motorem zatím nic nedělalo.

Díky moc za odpověď,
Filip.
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

no bude tam 2.0D a to je docela držák. ale z roku 99 tam ještě nebude C. R. ale bude tam vysokotlaké čerpadlo bosch VP 44.. a s tím bývají problémy, ale spíš obecně. odchází i ve fordech, oplech. atd. jinak s tím motorem nebývájí problémy. pokud je samozřejmě servisovaný..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Usimisako
Nováček

Příspěvek od Usimisako »

Dík za odpověď. Tím, že to ale není C.R. si nejsem tak úplně jistej. Ve všech materiálech, co jsem viděl, je napsáno, že to C.R. je. Například zde http://www.parkers.co.uk/cars/specs/dat ... eriv=16191 . Kdyby to teda C.R. byl, je to z hlediska životnosti lepší nebo horší?
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

tak rozhodně lepší.. akorák to bude víc citlivé na kvalitu nafty takže dávat jen kvalitu, ale nezdá se mi že by u bmw na tenhle motor dávaly C. R. až od roku 01 a na rovera už od 99. ale možný je všechno..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Odpovědět

Zpět na „BMW“