Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat na životnost tohohle motoru. Přemýšlím o koupi Roveru 75 z roku 1999 s motorem BMW 2.0d 85kW. Myslím, že se dával taky do BMW 318td a možná i do 320d. Auto, který mám vyhlídnutý, má totiž najeto asi 240000 km, což je už docela dost. Někde po různých fórech jsem četl, že u common-rail dieselů určitě dříve nebo později kvůli tlakům odejdou vstřikovače a to je pak docela solidní investice. Zajímalo by mě, jestli s tímhle motorem máte někdo nějaký zkušenosti a případně co se určitě časem musí vyměnit, co často odchází a případně kolik to stojí. Mám takovej pocit, že se u tohohle konkrétního auta s motorem zatím nic nedělalo.
Díky moc za odpověď,
Filip.
BMW 318td, 320d (Rover 75 CDT) životnost motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
no bude tam 2.0D a to je docela držák. ale z roku 99 tam ještě nebude C. R. ale bude tam vysokotlaké čerpadlo bosch VP 44.. a s tím bývají problémy, ale spíš obecně. odchází i ve fordech, oplech. atd. jinak s tím motorem nebývájí problémy. pokud je samozřejmě servisovaný..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS
Dík za odpověď. Tím, že to ale není C.R. si nejsem tak úplně jistej. Ve všech materiálech, co jsem viděl, je napsáno, že to C.R. je. Například zde http://www.parkers.co.uk/cars/specs/dat ... eriv=16191 . Kdyby to teda C.R. byl, je to z hlediska životnosti lepší nebo horší?