Nejde proud na spojku klimakompresoru O1 r.v.99
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nejde proud na spojku klimakompresoru O1 r.v.99
Zdravím všechny a prosím o radu ohledně klimatizace na O1. Známému nejde klima a zjistili jsme, že se nesepne napětí na spojku klimakompresoru. Nebo spíš na spojku jde stále napětí 2,5V i při vypnutém zapalování. Kabelový svazek od jednotky ventilátorů ke klimakomresoru je OK. jednotka ventilátorů nebo jak se tak krabička pod baterií nazývá byla zkoušená jiná a je to stejné. ovládací panel climatronicu jsme také zkoušeli jiný. jinak co můžu ještě napsat tak když odpojím tlakový spínač (do něj jde proud) a propojím ho tak se mi sepnou větráky ale na spojku pořád nic nejde. paměť závad je čistá. v bloku měřených hodnot při vypnuté klimě je 6 a když zapnu tak hned 0... co jsem zjišťoval tak je tam 14 pinová jednotka na ventilátory. když měřím při vypnutém klíčku tak napětí na zásuvce u této jednotky tak jediné napětí co odpovídá stejnému napětí co jde na zásuvku ke klimakompresoru je na pinu 13 a ten podle autodat jde do budíků. Pojistky jsou OK a relé v reléovce nevím jestli slouží i na spojku. Snad bude někdo tak moc hodný a poradí mě jak dál postupovat. Moc děkuji
jj prave to bylo to prvni co jsme zkouseli. nicmene si myslim ze je ko ale kdyz ho propojim natvrdo tak se sepnou sahary a na kompresor jde stale tech 2.5v tam ma byt proste nula nebo 12v nic jineho. a navic v diagnostice by mi to v bloku merenych hodnot napsalo proc neni klimakompresor sepnuty. tech 2,5 v na zasuvce ke klimakomsoru tam je vzdy at je zapla nebo vypla klima nebo zapnute nebo vypnute zapalovani.
zdar,měl jsem naprosto stejný problém.Vyměnil jsem kde co ř.j.ventilátorů,vysokotlaký ventil g65,klima plná zkontrolovaná no na klimaspojce 3V a ventilátory se nerozběhly.Když jsem zkusil natvrdo do kompresoru poslat 12V kompresor se rozběhl a klima šlapala.Už jsem byl fakt zoufalej,tak jsem zavolal Vášovi a ten to měl za 10min.hotový.Byl ŠPATNÝ KONTAKT NA POJISTCE,CO JE NA BATERECE!Pojistky jsem samozřejmě kontroloval jako první,ale nenapadlo mě,že to mám prostříkat kontaktolem.Tak že ještě jednou VELKÝ DÍK Vášovi za pomoc.Příští týden jedu do Chorvatska a už jsem tu klimu skoro pohřbil.