Zdravím.Potřeboval bych poradit.
Odešlo mi turbo (lopatky nasávaného vzduchu)
Po výměně turba auto nemá výkon až od 2800ot/min. Kompletní diagnostika ok.Podtlak na turbu OK.Hadička podtlaku OK.Když jsem přiškrtil lopatky variabilního naklápění turba tak se výkon nepatrně zvětšil. Auto nemá absolutně akceleraci. Vysoká spotřeba cca 8l. Vyskočila mi chyba tempomatu a semtam funguje. V servisu mi mechanik řekl,že turbo nemá tlak ale je nové tak sakra kde je problém? Připadá mi to jako by se motor zahlcoval.Když sešlápnu pedál na doraz a následně pomalu ubírám plyn tak auto začne akcelerovat. Od 3tis do 4 tis mi připadá výkon normální. Dík za pomoc
C4 Grand Picasso 1,6 Hdi 80Kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
-
- Nováček
Vyměníl jsem turbo + veškerá těsnění+ tlaková hadice z interkoleru do směšovače. myslím,že turbo funguje normálně. Minulý týden jsme jeli do europa parku v německu 1100Km na jeden zátah. Plné auto maximálka 170Km/h což mi připadá ok ale ta akcelerace je mizerná.Mírné stoupání a musím točit pětku na 4100 jinak to netáhne. Výkon se pořád mění,jednou se auto rozjede normálně a po druhé je to zdechlé.roman1648 píše:prasklé plastové sání na motoru?
už jsme jich několik řešili...
jinak jsi jen vyměnil turbo nebo i to co k tomuto motoru patří ??
jeden expert tady taky na Focusu 1.6TDCi měnil turba pořád dokola a ty se přidíraly jak na běžícím páse