USB HEX-CAN
Moderátoři: šulda, Moderátoři
USB HEX-CAN
Vedel by mi niekto poskytnut napln eeprom 93C46 do USB HEX-CAN Cz verzie?
Samozrejme to nechcem zadara.
mario313@centrum.sk
mario313@centrum.sk
Jsi si jistý, že program testuje původ donglu podle obsahu téhle EEPROMky? Měl jsem za to, že jde po seriovém číslu z ATMegy. Nicméně zajímalo by mne, zda se obsah té paměti nějak liší.
Hledá se tedy dobrodinec, který ryze z didaktických důvodů stáhne ze svého českého USB HEX-CAN kabelu obsah FTDIčkové akcesorické EEPROMky 93C46 a postne ho!
Načtení či zápis EEPROMky lze udělat bez rozebírání kabelu utilitou MPROG: http://www.ftdichip.com/Resources/Utili ... _Setup.exe
Originální obsah má na své stránce Radius: http://www.id2.cz/obd2/hex_usb-rossetech.ept
Podotýkám, že jsem zběžnou kontrolou zjistil, že v mém kabelu je naprosto totéž.
Hledá se tedy dobrodinec, který ryze z didaktických důvodů stáhne ze svého českého USB HEX-CAN kabelu obsah FTDIčkové akcesorické EEPROMky 93C46 a postne ho!
Načtení či zápis EEPROMky lze udělat bez rozebírání kabelu utilitou MPROG: http://www.ftdichip.com/Resources/Utili ... _Setup.exe
Originální obsah má na své stránce Radius: http://www.id2.cz/obd2/hex_usb-rossetech.ept
Podotýkám, že jsem zběžnou kontrolou zjistil, že v mém kabelu je naprosto totéž.
Firmware v ATMega se pravidelně updatuje. VAG-COM vždy při testu kabelu ověřuje, jaká je v kabelu verze firmwaru a případně nabídne přeflashnutí na aktuální verzi. Bez aktuální verze FW v kabelu ani bez dalšího nechce běžet.
V tom také tkví poslední opatření Uweho proti klonům jeho kabelů, např: naposledy jsi měl VAG-COM 5.05B, který ti nabídl update FW na 1.43. Pak si stáhneš aktuální VAG-COM 5.12, který vyždaduje update kabelu na FW 1.44, ale to když uděláš, končíš, protože seriové číslo tvé ATMegy je na blacklistu a po naflashování to nefuguje. Downgrade z nefunkčního FW 1.44 zpět na něco staršího neuděláš, protože ti to VAG-COM nenabídne. Musíš heissluftem vyletovat ATMegu a šup s ní do čtečky...
Ba, ne, už jsem si napsal utilitku, která mi to vyletovávání nahrazuje, kdybyste měl někdo takhle pomršený kablík, dejte vědět!
Jo, taky jsem zkoušel "překecat" VAG-COM 5.12, aby běžel s FW 1.43 (bez updatu na FW 1.44). V režimu K-line to funguje 100% ale s CAN-Busem se mi zdá, že chvílema vypadává komunikace s autem. Ještě to budu muset trochu probádat.
V tom také tkví poslední opatření Uweho proti klonům jeho kabelů, např: naposledy jsi měl VAG-COM 5.05B, který ti nabídl update FW na 1.43. Pak si stáhneš aktuální VAG-COM 5.12, který vyždaduje update kabelu na FW 1.44, ale to když uděláš, končíš, protože seriové číslo tvé ATMegy je na blacklistu a po naflashování to nefuguje. Downgrade z nefunkčního FW 1.44 zpět na něco staršího neuděláš, protože ti to VAG-COM nenabídne. Musíš heissluftem vyletovat ATMegu a šup s ní do čtečky...
Ba, ne, už jsem si napsal utilitku, která mi to vyletovávání nahrazuje, kdybyste měl někdo takhle pomršený kablík, dejte vědět!
Jo, taky jsem zkoušel "překecat" VAG-COM 5.12, aby běžel s FW 1.43 (bez updatu na FW 1.44). V režimu K-line to funguje 100% ale s CAN-Busem se mi zdá, že chvílema vypadává komunikace s autem. Ještě to budu muset trochu probádat.
Utilitku bych ti klidně poslal, ale stáhnout FW z kabelu neumí. Bohužel takový machr nejsem. Kdyby to někdo uměl napsat, nebo by alespoň naťukl, jak na to, byl bych rád, ale jak říkám na to jsem (zatím) moc krátký. Můj prográmek ve skutečnosti umí jen to, že přinutí VAG-COM (libovolnou verzi od 4.09 výše), aby se jednak spokojil s určenou verzí FW v kabelu a nenutil upgrade anebo dle přání naopak nabídl přeflashnutí jinou verzí FW, ikdyby byla ve skutečnosti starší než ta aktuální. Funguje to, ikdyž je obsah ATMegy úplně zmršený. K dispozici mám FW 1.25, 1.32, 1.36, 1.43 a 1.44 - jenže obávám se, že to má Uwe nějak zašifrované, takže se z toho nedá nic vykoukat.mario313 píše:Ak mozes, posli mi prosim tvoju utilitku. Ja mam orig.kabel od Ross-Tech-a. Funguje na 100% s VAG-COM 5.12. Stiahol by som z nej FW 1.44 a skusil by som poexperimentovat.
Vedle toho mám obsah do ATMegy jako klasický .BIN do čtečky, myslím, že je to verze 1.36 á la Ross-Tech.
V každém případě, i když svůj kabel přeflashuji FW, který přikládá Svoboda k VAG-COMu 4.09CZ-UD, t.j. verze 1.32, stejně mi Svobodův VAG-COM říká, že se jedná o cizí kabel = běží jen v sharewarovém režimu...
Hodí se ti něco z toho?
-
MKTech
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB HEX-CAN
Nedávno jsi nabízel kabely HEX-CAN-USBmario313 píše:Vedel by mi niekto poskytnut napln eeprom 93C46 do USB HEX-CAN Cz verzie?
mario313@centrum.sk
Odpověděl jsi mi jen kolik za něj chceš po mém zájmu o kabel už jsi neodepsal.
caute
caute
nenazdielal by niekto z vas obsah atmegy do hex-can? (trebars na rapidshare alebo neposlal na mail?)
diky
nenazdielal by niekto z vas obsah atmegy do hex-can? (trebars na rapidshare alebo neposlal na mail?)
diky
Re: caute
ked budes potrebovat nieco ty tak...tak ti odpisem tiez nejaku kravinu.origoš píše:A ještě, kdyby k tomu přibalil schema, to by bylo něco.jojco píše:caute
nenazdielal by niekto z vas obsah atmegy do hex-can? (trebars na rapidshare alebo neposlal na mail?)diky
neviem preco kazdy robi zo vsetkym take tajnosti....chalani o forum vedla zhanali crack na autodatu...tak som im ho poslal, a co, nepadne teraz svet na hlavu koli tomu ze za to nic nedostanem....nabuduce oni mne.