renault clio 1.9d 1993
Moderátoři: šulda, Moderátoři
renault clio 1.9d 1993
Vysvetlite mi naco je na motore podtlakom z brzd cez mechanicke cidlo cez elektroventil ktory je oladany z tepelneho cidla otvarane vyfukove plyny a privadzane do sania.Ja som mal to mech. cidlo stale otvorene a auto pokial bolo studene bolo ok ak sa zahrialo stratilo vykon ked som ten podlak rozpojil je to ok.Mam to spojazdnit alebo to nechat takto.
- ozi
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
asi to mas ERG ventil, aj ked sa mi neche verit ze to mas na motore s rokom vyroby 1993, ja mam clio 1991 a jedine co tam je ovladane tepelne a mechanicky je "sytic" na cerpadle....asi si mal EGR ventil stale otvoreny, dobre ze si to odpojil, sluzi to len na znizovanie emisii NOx tym ze sa primiesavaju vyfukove plyny do sania, zmes ma menej kyslika a teplota pri spalovani je nizsia a mas menej NOx, ale ked TI to robilo problemy nic nepokazis ak to nechas vypnute, vela stastnych kilometrov
ak mozes prihod nejake foto
ak mozes prihod nejake foto
Clio 1991 1.9 D Lucas CAV od 15.4.2007 2x Peveko, oventrop Afriso Flow Control, vymenniky Alu 24 a 30 dosiek, nafta v nerez 25 l, manualne ovladanie spinacov ventilov