dotaz ohledně IC

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

devonrex
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

dotaz ohledně IC

Příspěvek od devonrex »

Chlapi, hoďte do placu názory na umístění cooleru ala Impreza, tj. udělat výdech v kapotě a pokusit se ho připevnit nad motor. Realizace mi nepřipadá nijak složitá, jen mne zajímá, zda by to mělo kýžený efekt, nebo co všechno pro to udělat, aby to mělo efekt na úrovní IC z ARL. Jo, jinak chci to do
G IV 96 kW, jelikož dopředu nedám nic dostačujícího leda tak IC ze Sharana a ještě s problémy. ;) díky za rady
Bez kouře není legrace.
scream
Přispěvovatel

Příspěvek od scream »

nikdy to nebude vungovat stejně dobře.
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

A proč tam nedáš přímo z ARL?
Tel:776005385 Nový Bor
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Ked bude husto prsat a ty budes na ceste tak sa ti ta voda bude liat na motor. Tym ze tam mas ten vyduch ktory musi byt asi vacsi kedze IC potrebuje vela vzduchu budes tam mat velky pretlak a je mozne ze ti bude blbnut kurenie pokial nemas klimu. Nebudes tam mat teply vzduch od motora ktory ti ide cez pelovy filter do kabiny.
Kolotoč TUNING
devonrex
Přispěvovatel

Příspěvek od devonrex »

for scream....ty znáš nějaké studie, které říkají, že ochlazení vzduchu v autě s motorem ARL je mnohem lepší než ochlazení vzduchu ve WRX STi?

for titan....jelikož to vyjde 2xdráž, než udělat výdech a připevnit IC ala Impreza.

for Sifon... klima sice mám, ale nemohl by problém s přetlakem vyřešit nějaký ventilátor?
Bez kouře není legrace.
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

for Sifon... klima sice mám, ale nemohl by problém s přetlakem vyřešit nějaký ventilátor?[/quote]

Ventilator nema vyznam co sa tyka pretlaku ak ta dobre rozumiem tak myslim ze to pretlak nevyriesi. Cez ten IC musi vzduch prudit a musi byt cerstvy on musi niekam ODTEKAT. Ten IC funguje dobre aj bez ventilatora pokial nestojis na mieste ale v rychlosti najma vo vyssej ti ventilator moc nepomoze. Potrebujes ten pretlak odtial dostat aby tam ten vzduch nestal a menil sa za cerstvy takze jedine vyrobit dake prieduchy z boku blatnikov cez ktore by mohol odtekat vzduch. Len dalsie minus je to ze v zime sa ti urcite bude pomalsie zohrievat motor a diesel motor nema taku vyhrevnost ako benzin takze cim pomalsie sa zohreje tak tym viac motor trpi.

Este jedna vec neviem ci som to spravne pochopil ak nie tak sorry ale to umiestnenie je zle uz z dovodu tepla ktore ide na hor z motora a teplo z motora je v motorovom priestore aj ked tam das ventilator. Cize ak niekde v lete stojis napr na krizovatke tak to salave teplo ti zohrieva IC
Kolotoč TUNING
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

devonrex píše:for scream....ty znáš nějaké studie, které říkají, že ochlazení vzduchu v autě s motorem ARL je mnohem lepší než ochlazení vzduchu ve WRX STi?

for titan....jelikož to vyjde 2xdráž, než udělat výdech a připevnit IC ala Impreza.

for Sifon... klima sice mám, ale nemohl by problém s přetlakem vyřešit nějaký ventilátor?
To by mě zajímalo jak počítáš.
Tvoje kapsa výdaje - IC,hadice,kapsa,lak(celkem pálka)
origo ARL -IC(1500-2000,možno použít z OII)hadice

:roll: :?
devonrex
Přispěvovatel

Příspěvek od devonrex »

for Sifon.... tak udělat průduchy by nebyl problém. Někde jsem viděl, že je průduchy dělají místo do blatníků do podběhů. JInak jako ochrana před teplem z motoru se dává karbonový kryt, což by investice navýšilo, ale nedokáži odhadnout jeho efekt. ;)

for titan....počítám, že investice by se pohybovala v řádu 8.-9.000Kč. Jinak jsi-li schopen do ASZ nacpat IC z ARL bez toho, abys musel měnit saharu a vše ostatní, tak jsem tvůj zákazník...zvlášť když mi ten IC seženeš za 2.000Kč. To by mě to vyšlo tak na bůra i s tvou prací ;) (noteeth)
Bez kouře není legrace.
AUDI 80
Přispěvovatel

Příspěvek od AUDI 80 »

no udělat to podobně jako to má g2 1.6 td s ic
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

devonrex píše:for Sifon.... tak udělat průduchy by nebyl problém. Někde jsem viděl, že je průduchy dělají místo do blatníků do podběhů. JInak jako ochrana před teplem z motoru se dává karbonový kryt, což by investice navýšilo, ale nedokáži odhadnout jeho efekt. ;)

for titan....počítám, že investice by se pohybovala v řádu 8.-9.000Kč. Jinak jsi-li schopen do ASZ nacpat IC z ARL bez toho, abys musel měnit saharu a vše ostatní, tak jsem tvůj zákazník...zvlášť když mi ten IC seženeš za 2.000Kč. To by mě to vyšlo tak na bůra i s tvou prací ;) (noteeth)
Pozri vsetko sa da len otazka je ci sa s tou upravou ktora ma pomoct viac nepokazi ako ziska. K tomu krytu tolko ze ked najdes rano v zime zasnezene auto a ked mas takych dobrych 10cm snehu na aute tak ti nepomoze od vody a zimy ani ten carbonovy kryt. V okoli motora by malo byt nejake optimalne teplo ktore je v "norme" teda ze motor sa neprehrieva ale zaroven nie je podchladeny. Ine je to s privodom vzduchu a trubkami ktore ho dovadzaju do motora. Tie by mali byt co najchladnejsie ale samotny priestor by tam mal mat nejake to teplo.
Kolotoč TUNING
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Nepsal jsi na jakém autě to chceš dělat.Pokud chceš chladič z OII za 2000,- máš ho mít. :)
devonrex
Přispěvovatel

Příspěvek od devonrex »

for AUDI 80... a jak to má G2 1,6 TD s IC? Brácha má G1 1,6 TD a IC si tam musel dávat sám (má ho tam z ASZ). Jinak bych řekl, že v G2 je vpředu přece jen víc místa než u G4.;)

for Sifon-....ten kryt se dává mezi IC a blok motoru, takže by na něj nenasněžilo. My to tady rozebíráme a přitom ani nevíme, jak to tedy má samotné WRX, že mu IC funguje a nevzniká tam přetlak. Chtělo by to někoho, kdo WRX má a zkopčit to.;)

for Titan...v úplně první příspěvku je napsáno, že to chci do G4 96 kW. A pokud mi tam ten IC z OII dokážeš dát, aniž bych musel kupovat saharu a všechny chladiče z ARL, tak ho od tebe vezmu. A můžeš klidně řezat a svářet a pájet ;) :D
Bez kouře není legrace.
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

devonrex píše:for AUDI 80... a jak to má G2 1,6 TD s IC? Brácha má G1 1,6 TD a IC si tam musel dávat sám (má ho tam z ASZ). Jinak bych řekl, že v G2 je vpředu přece jen víc místa než u G4.;)

for Sifon-....ten kryt se dává mezi IC a blok motoru, takže by na něj nenasněžilo. My to tady rozebíráme a přitom ani nevíme, jak to tedy má samotné WRX, že mu IC funguje a nevzniká tam přetlak. Chtělo by to někoho, kdo WRX má a zkopčit to.;)

for Titan...v úplně první příspěvku je napsáno, že to chci do G4 96 kW. A pokud mi tam ten IC z OII dokážeš dát, aniž bych musel kupovat saharu a všechny chladiče z ARL, tak ho od tebe vezmu. A můžeš klidně řezat a svářet a pájet ;) :D
Len to WRX je urcite trosku inac postavene ako klasicka seria. Netvrdim ze sa to neda len ci z toho nebude viac skody ako osohu. Ale mas pravdu treba o tom pokecat s niekym kto s tym ma viac skusenosti a hlavne ma WRC
Kolotoč TUNING
devonrex
Přispěvovatel

Příspěvek od devonrex »

for Sifon....no, mám Varianta, tak si do kufru pořídím velký sněhový hasičák, abych IC trochu pomohl plnit svou funkci (v případě, že to bude nutné)(noteeth)
Bez kouře není legrace.
AUDI 80
Přispěvovatel

Příspěvek od AUDI 80 »

Dělali se myslím 2 druhy motorů.50 a 55 kw s ic a ten byl nahoře.Znamej ho má orig .fire and ice .Ale já tím myslel jak vyřešit přívod vzduchu k tomu ic aniž by si musel dělat nějakej nasavač.
A taky 405 peugeoty td měly nahoře chladič vzduchu . A průduchy v blatníkách taky neměli. Akorat sehnat nějakou dvojtou deku kapoty právě z takového auta.Prispůsobit jí na kapotu,podle ní umístit chladič a dodělat hadice. A ten chladíč by tam vypadal luxusně. K někomu se podívej do francouze. Kámoš ho měl ve 405 conbi r.v tuším něco kolem 92. A ten chladič je celkem pěkný hovado.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“