Renault Clio 1.5 DCI - svítí kontrolka žhavení

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lena
Nováček
Odpovědi: 0

Renault Clio 1.5 DCI - svítí kontrolka žhavení

Příspěvek od lena »

Už asi potřetí se mi rozsvítila za jízdy kontrolka žhavení a už nezhasne. Byla jsem s tím už v 2x servisu, kde mi vždy auto vrátili s tím, že je vše v pořádku a kontrolka nesvítila. Dneska se mi zase rozsvítila.
Jinak auto jede normálně (teda co já můžu posoudit...). Vstřikovače kontrolovali - měly by být v pořádku.
ghoust
Přispěvovatel

Re: Renault Clio 1.5 DCI - svítí kontrolka žhavení

Příspěvek od ghoust »

lena píše:Už asi potřetí se mi rozsvítila za jízdy kontrolka žhavení a už nezhasne. Byla jsem s tím už v 2x servisu, kde mi vždy auto vrátili s tím, že je vše v pořádku a kontrolka nesvítila. Dneska se mi zase rozsvítila.
Jinak auto jede normálně (teda co já můžu posoudit...). Vstřikovače kontrolovali - měly by být v pořádku.
az to zase bude svitit nech si precist pamet zavad, treba u nekoho jineho.
Nejde li to silou, použij ješte větší kladivo aneb nejde li to pajkou pouzij autogen
lena
Nováček

Příspěvek od lena »

Už jsme to kontrolovali na dvou místech. Tak nevím. Kontrolka teď svítí, tak odpoledne zajedu zase do servisu. Ale je zajímavý, že se mi rozsvítila pokaždý na úplně stejném úseku cesty - na nájezdu na rychlostní silnici v zatáčce. (wallbash)
lena
Nováček

Příspěvek od lena »

Tak to napsalo:
DF100:Obvod vstřikovací trysky válce č.2 - 1.DEF:Minimální mezní hodnota - Trvalá závada
Ale zase tam něco udělali, že když se pak udělala diagnostika znovu, tak už to tu chybu nepsalo. Jestli se to prý ještě jednou rozsvítí, tak se bude muset vyměnit vstřikovač.......Ale auto jede pořád normálfně ať to svítí nebo ne. :?
pett
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce

Příspěvek od pett »

pravděpodobně vstřik,motor sice jede normálně,ale ECU sleduje hladkost běhu pomocí snímače klepání,při větší odchylce po chvíli vyhodí chybu.
Nedavno jsem to samé řešil u Mondea ,taktéž systém Delphi a ti jak známo jsou moóóc citlivý.
Samozdřejmě před výměnou bych ještě zkontroloval tlaky atd.
;)
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“