zapojení tažného zařízení na huindai ix 35
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zapojení tažného zařízení na huindai ix 35
Ahoj chci zapojit tazne zarizeni na huindai ix35 rv 2012 a mam koupenou celou sadu tazneho,ale nevim odkud mam brat do ridici jednotky tazneho zarizeni impulsy od ruznych svetel.napriklad blikny,nebo svetla?
Odkud to berete z pojistkovky?
dik
Odkud to berete z pojistkovky?
dik
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Jo přesne tak, máš to i v manualu. Do tej krabicky co davaj k tažnýmu ( je to modul) pustíš od lamp jen signál. Zdruheho konce krabicky lezou draty k zasuvce. Nekterý výrobci, to snad jen jeden, dávaj propojky ( mezikusy) k origo lampám. V podstatě jen vyndas stekr od zadní lampy, přez mezikus to připnes zpet. propojis hotovým svazkem lampy a modul a nemusíš nic hledat.adi píše:takze to normalne napojim na zadni svetla tu ridici jednotku tezneho?ty kabely to vydrzi?Marek77 píše:Většinou přímo ze žárovek zadních světel.
Ten modul má, vstupy od lamp ( signál), vystup ( zásuvku), stálý proud -vstup, kostru a vypínaní couvacích senzoru. Myslým klasickou 7 polku, ne 13 kolík.
Nezapomen natahnout kabel se stalým proudem. ten je doporučován od baterky.
Ale dělám to tak, pokud zákazník souhlásí a je v kufru 12V zásuvka, tak to vemu od ní. Bejvá pro ni 15 nebo 20A pojistka, což je vyrobcem požadovaná hodnota. Myslým že tu zásuvku v kufru tenhle hyundai má.

Nemusím rozebírat plasty a celý auto kvuli káblu až dopředu.
O senzorech jsem tam psal, taky je ten modul musí podporovat. nejlevnejsí varianty to neumí. Nebudu popisovat do detailu celý navod k montáži, u vsech sad je. Je i s obrázky, píšou tam i o žarovkách a celkove záteži. Píšu návod pro laika, předpokládam že si přečte návod k montáži a toto forum. Zvaží své zkušenosti v oboru elektro a bud do toho pude sám, nebo navstíví odborníky.zx6ninja píše:a co parkovací senzory, ty neřešíš? nebo druhou mlhovku? nebo ESP stabilizaci s vlekem?
Návic cele tažne si sám montovat nemůže, výrobce většinou požaduje v ramci záruky, razítko montážního sřediska. Nekdo mu musí potvrdit záručak , typový list a na zakladě nečeho to tažný musí přihlásit.
pokud narážis na připojení na proud pro zapalovač, tak nevidím důvod to nepoužít, pokud má zasuvka stejný jistění jako modul.
Samozřejmě připojení k baterce taky nabízíme, ale jako když se řekne lidem co to obnáší, že se to musí rozebrat budou to 2 hodiny navíc, nákej plast se poskodí nebo to nesedne jak s fabriky, bude to vrzat atd.. tak se každej zeptá jestli to jde i jinak.
Sou i Can bus moduly, ty jsou vetsinou pro auta kde je to vyrobcem požadovaný, klasickej modul se nesmí použít.
ESP stabilizaci s vlekem? Tím myslyš co?
Stabilizaci přivěsu/návěsu mají jen kamiony..Které dělám Vse je řízene jednotkou přívěsu /návěsu v tom případě je to potom EBS. Přivěs/ naves je spojen s tažným vozidlem jiným kabelem, nezámeným s ABS vse chodí po Canu.
U osobaku se u aut s ESP řeší pouze odpojení ESP při připojení vleku. Jinak bi došlo s vlekem s ESP v činosti k havarii. U aut s vypínatelným ESP tlačitkem v autě, není při montaži tažneho nic řešit. U aut u kterých ESP nejde vypnout, je více možností. Záleží na značce auta, u nekterých dojde k automatickemu odpojení , zpravidla u 13 kolikových zásuvek.............
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
já dělám pouze VW a vím že při použití originální RJ dojde při připojení vozíku k tomuto:
vypínání parkovacích senzorů
vypínání mlhovky na autě
vypnutí natáčecích čar u auta s kamerou na displeji navigace
kontrola žárovek na vleku - na maxidotu napíše přesně jaká žárovka je vadná a není nutná kontrola světel na vleku
ESP - změna charakteristiky ESP při připojeném vleku
to co píšeš ty s ESP je totální blbost ve všech směrech a v žádném případě se ESP při připojení vleku neodpojuje!!!!
to nám chceš tvrdit že když je na autě ESP a pojedu s vlekem ve sněhu tak ESP nefunguje??? vždyt to je totální blbost!!!
navíc se u ESP jednotek koduje přítomnost tažného!!
tažné se také koduje v gateway, RJ motoru, RJ parkováků, RJ kamery...
když tažné montuji já tak vždy jako z výroby, nesnáším tyto náhražky!!
vypínání mlhovky na autě
kontrola žárovek na vleku - na maxidotu napíše přesně jaká žárovka je vadná a není nutná kontrola světel na vleku
to co píšeš ty s ESP je totální blbost ve všech směrech a v žádném případě se ESP při připojení vleku neodpojuje!!!!
to nám chceš tvrdit že když je na autě ESP a pojedu s vlekem ve sněhu tak ESP nefunguje??? vždyt to je totální blbost!!!
když tažné montuji já tak vždy jako z výroby, nesnáším tyto náhražky!!
[quote="zx6ninja"]já dělám pouze VW a vím že při použití originální RJ dojde při připojení vozíku k tomuto:
vypínání mlhovky na autě
když tažné montuji já tak vždy jako z výroby, nesnáším tyto náhražky!
Navíc od záři 2014 by melo být podle EU ESP ve vsech nových autech, jestli bude vypínatelný čert ví, snad aspon ASR jak ve 4 golfech když zastavíš a chces to rozjet.
vypínání mlhovky na autě
když tažné montuji já tak vždy jako z výroby, nesnáším tyto náhražky!
Navíc od záři 2014 by melo být podle EU ESP ve vsech nových autech, jestli bude vypínatelný čert ví, snad aspon ASR jak ve 4 golfech když zastavíš a chces to rozjet.
No vida, tak už existuje i stabilizace karavanu. Jak se v tom člověk nepohybuje, tak se nestíha divit jak vse pokročilozx6ninja píše:https://www.youtube.com/watch?v=yqeBXSpNwH8

-
- Aktivista
Kolik servisů jen co znám já a to jich znám strašně málo
montuje závěsy na auta typu Octavia II, II Superb a podobný a nedává to podle výrobce. Koupí si nějaký sady, namrdaj to tam trafopájkou jak na felicii
, popřípadě zapojí krabičku a konec.
Fakt čumím, že to ESP si hlídá i stav kdy auto jede s vozikem, ale to já mít namontovaný v autě, myslím ten neorigo závěs, tak to jdu hned omlátit do servisu tomu, kdo mi to doporučil, namontoval a nepoučil mě o funkci ESP s vozíkem.
Možná jsem debil, ale mně to tak příjde, je fakt, že dneska dojde člověk do servisu a chce závěs...pane, ale neřekl jste jakej?

Fakt čumím, že to ESP si hlídá i stav kdy auto jede s vozikem, ale to já mít namontovaný v autě, myslím ten neorigo závěs, tak to jdu hned omlátit do servisu tomu, kdo mi to doporučil, namontoval a nepoučil mě o funkci ESP s vozíkem.
Možná jsem debil, ale mně to tak příjde, je fakt, že dneska dojde člověk do servisu a chce závěs...pane, ale neřekl jste jakej?
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
Všechno jen na chuť

-
- Aktivista
funguje to od ESP bosch verze 8.0 tušim...5.3 to neuměliThrashTheTrash píše:Kolik servisů jen co znám já a to jich znám strašně málomontuje závěsy na auta typu Octavia II, II Superb a podobný a nedává to podle výrobce. Koupí si nějaký sady, namrdaj to tam trafopájkou jak na felicii
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
-
- Aktivista
váha píše:funguje to od ESP bosch verze 8.0 tušim...5.3 to neuměliThrashTheTrash píše:Kolik servisů jen co znám já a to jich znám strašně málomontuje závěsy na auta typu Octavia II, II Superb a podobný a nedává to podle výrobce. Koupí si nějaký sady, namrdaj to tam trafopájkou jak na felicii
OK,děkuji za info, beru zpět

VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Všechno jen na chuť
Všechno jen na chuť