BMW E46 330xd - oranžová kontrolka vody

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
k_lada
Sběrač informací
Odpovědi: 0

BMW E46 330xd - oranžová kontrolka vody

Příspěvek od k_lada »

Ahoj,
můj problém je takovej, že zhruba 20 sekund po nastartování studenýho motoru se rozsvítí oranžová kontrolka hladiny vody a svítí dokud se auto trochu neohřeje. Vody je podle plováku dostatek. Odvzdušněný to snad taky je správně podle návodu (nikdy před tím jsem to nedělal). Auto normálně topí i se ohřívá. To zhasnutí kontrolky je závislé na hladině vody (když je jí výrazně víc nad horní ryskou, zhasne dřív) a na okolní teplotě (když je pár stupňů nad nulou, zhasne dřív než když mrzne). Ale vždycky zhasne v rozmezí teploty mezi koncem modrýho pole a rafičkou v kolmé poloze (ještě než otevře termostat). Víčko na chladiči i čidlo hladiny jsem měnil - beze změny.

Motor byl po bouračce pár měsíců venku z auta a měnil se chladič i s expanzkou a termostat (nové věci, ale neoriginál). Před bouračkou to nedělalo. Nyní je na autě najeto 600 km a dělá to pořád.

Máte s tím někdo zkušenost? Je možné, že to je pořád blbě odvzdušněné i když bublinky už žádný nejdou? Nebo se při zpětné montáži do auta přehodily nějaké hadice? Nebo může být problém někde jinde?
Naposledy upravil(a) k_lada dne 11 úno 2014, 12:23, celkem upraveno 1 x.
vojta_TDi
Přispěvovatel

Příspěvek od vojta_TDi »

nevím sice jak je to u BMW ale třeba u koncernu je v expansce čidlo hladiny vody. jsou to jakoby takové dva debilní dráty a když jsou zasviněné tak to potom dělá přesně ten bordel co popisuješ.
Octavia I. 1.9 TDi PD Combi 4x4 74kw / EGR OFF
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Jak jsem psal, to čidlo jsem měnil. Akorát tady funguje asi na trochu jiném principu než u koncernu, má jinou konstrukci.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

cos tam nalil za nemrzku ??
některý kapaliny jako Starline jsou na tom s iontovou vodivostí dost mizerně, v práci jsem o tom měli celý přednášky...
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

To nevím, dělal mi to známej v servisu. Ale nemyslím, že by tam lil nějakou úplnou sra*ku. Ani nevím, jestli tohle čidlo funguje na stejným principu propojení dvou kontaktů jako u koncernu. Tohle vypadá úplně jinak, přikládám obrázek. Ví někdo jak to funguje? Třeba by mě to přivedlo na příčinu.

Obrázek
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

já myslím že podobně jako třeba čidlo vody v naftě, prostě nějakou hodnotu odporu to měří...
no a předtím jsi ten problém neměl ?
zjisti co tam nalil..
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Tak jsem zjistil, že tohle čidlo funguje pravděpodobně na principu snímaní polohy plováku, ve kterém je vložený magnet. Čidlo jako takové není vůbec umístěné v kapalině. Zatím mi to vychází na špatné čidlo a nebo magnet v plováku. Oboje jsou neoriginální díly. Zkusím vyměnit čidlo za originál od BMW, prý to pár lidem už pomohlo.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Aha, takto to je...
to jsou wifikundace :o
rosta tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od rosta tdi »

Vidím jazýčkovej kontakt,tak tam musí bejt na plováku magnet
Octavia 1.9TDi 66KW motor ALH r.v 2001
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

To jsou :)
Tenhle obrázek je sice z jinýho modelu (asi E39), ale vypadá to podobně. To bílý je plovák a zespoda nádobky se do středu toho plováku vkládá čidlo.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „BMW“