Hledám schopného programátora
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hledám schopného programátora
Zdar, najde se tu někdo šikovný a ochotný mi pomoct se základy komunikace přes VAG protokol v delphi?
Předem díky. Spíše přes sz.
Předem díky. Spíše přes sz.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? 

Jo, tak to je právě ten problém!váha píše:když už seš u té komunikace,máš popis komunikačního protokolu?Na co se ptá Hanz je v podstatě jednoduché,tam se musí umět ovládat zařízení PC dle OS,ale věc druhá je vědět co posílat...vlagik píše:Co chceš konkrétně?
Neříkej, že všechno. Pošli SZ co konkrétně...
Nějaký popis je na http://www.hex.co.za/vaginfo/index.html , ale problém je v tom, že ten pospis buď nechápu, nebo prostě nesedí s tím, co jsem odlogoval z komunikace mezi VAG-COMem a ECU

Navíc jsem zjistil, že je sice super, že to píšu pro RS232, ale app bude pro USB...Použil jsem komponentu VaComm, ale nějak nemůžu rozchodit posílání v HEX formátu, tak to jdu rovnou předělat pro FTDI...
Komunikační rozhraní tedy problém není až do části co jak a kam posílat/číst

Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? 

Já sem to teda nezkoumal,takže nevím přesně,ale ty to budeš posílat na nějakej COM port např. 9 co si zvolíš v oladačí toho ftdi a to že tam je nějaký USB převodník by tě tak nějak nemělo zajímat...Ten ovladač už to přechroupe a namapuje sám do formátu toho FTDI na USB,aby ti to čip správně přeložil na RS-232...jestli se mýlím tak mě opravteHanZ píše:Jo, tak to je právě ten problém!váha píše:když už seš u té komunikace,máš popis komunikačního protokolu?Na co se ptá Hanz je v podstatě jednoduché,tam se musí umět ovládat zařízení PC dle OS,ale věc druhá je vědět co posílat...vlagik píše:Co chceš konkrétně?
Nějaký popis je na http://www.hex.co.za/vaginfo/index.html , ale problém je v tom, že ten pospis buď nechápu, nebo prostě nesedí s tím, co jsem odlogoval z komunikace mezi VAG-COMem a ECU
Navíc jsem zjistil, že je sice super, že to píšu pro RS232, ale app bude pro USB...Použil jsem komponentu VaComm, ale nějak nemůžu rozchodit posílání v HEX formátu, tak to jdu rovnou předělat pro FTDI...
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Tak prozatím zůstanem u RS232...váha píše:Já sem to teda nezkoumal,takže nevím přesně,ale ty to budeš posílat na nějakej COM port např. 9 co si zvolíš v oladačí toho ftdi a to že tam je nějaký USB převodník by tě tak nějak nemělo zajímat...Ten ovladač už to přechroupe a namapuje sám do formátu toho FTDI na USB,aby ti to čip správně přeložil na RS-232...jestli se mýlím tak mě opravteHanZ píše:Jo, tak to je právě ten problém!váha píše: když už seš u té komunikace,máš popis komunikačního protokolu?Na co se ptá Hanz je v podstatě jednoduché,tam se musí umět ovládat zařízení PC dle OS,ale věc druhá je vědět co posílat...
Jak tedy navázat komunikaci a provést identifikaci pod dselphi7?

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Ten popis protokolu sedí, asi jsi to blbě zalogoval...HanZ píše:Jo, tak to je právě ten problém!váha píše:když už seš u té komunikace,máš popis komunikačního protokolu?Na co se ptá Hanz je v podstatě jednoduché,tam se musí umět ovládat zařízení PC dle OS,ale věc druhá je vědět co posílat...vlagik píše:Co chceš konkrétně?
jo tak s delfika ti neporadímHanZ píše:Tak prozatím zůstanem u RS232...váha píše:Já sem to teda nezkoumal,takže nevím přesně,ale ty to budeš posílat na nějakej COM port např. 9 co si zvolíš v oladačí toho ftdi a to že tam je nějaký USB převodník by tě tak nějak nemělo zajímat...Ten ovladač už to přechroupe a namapuje sám do formátu toho FTDI na USB,aby ti to čip správně přeložil na RS-232...jestli se mýlím tak mě opravteHanZ píše: Jo, tak to je právě ten problém!

Tak v čem je to vhodné napsat? Delphi jsem si zatím "jen ošahal", takže klidně můžu jít i do jiného vývojového a programovacího prostředí...váha píše:jo tak s delfika ti neporadímHanZ píše:Tak prozatím zůstanem u RS232...váha píše: Já sem to teda nezkoumal,takže nevím přesně,ale ty to budeš posílat na nějakej COM port např. 9 co si zvolíš v oladačí toho ftdi a to že tam je nějaký USB převodník by tě tak nějak nemělo zajímat...Ten ovladač už to přechroupe a namapuje sám do formátu toho FTDI na USB,aby ti to čip správně přeložil na RS-232...jestli se mýlím tak mě opravte

na takovíhle věci je nejlepší starej dobrej assembler v DOSu...akorát si všechno musíš udělat sám,ne jak ve woknechHanZ píše:Tak v čem je to vhodné napsat? Delphi jsem si zatím "jen ošahal", takže klidně můžu jít i do jiného vývojového a programovacího prostředí...váha píše:jo tak s delfika ti neporadímHanZ píše: Tak prozatím zůstanem u RS232...
-
- Nováček
Ahoj prave citam ze mas podobny problem ako ja. Ja idem robit diplomovku na tuto temu. Kolega robi HW a ja idem robit SW. Myslim, ze dobre to bude bud v C# resp. C++, neviem sa este rozhodnut. A ako si pochodil s tym protokolom? Mas aj nejake konkretne informacie, ktory kod je na CAN zbernici na co? Myslim tym, ze informacia z riadiacej jednotky ma taku a taku hlavicku a nieco v tom zmysle.