Nové auto Hyundai - jaká je to volba???

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Liapo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nové auto Hyundai - jaká je to volba???

Příspěvek od Liapo »

Ahoj, tak a teď mi poraďte blíží se čas na koupi nového auta (ne ojetého)
Roční nájezd cca 30tis km,90% dálnice ,prakticky jen dlouhé trasy 500-600 km. Ne denní provoz.
Hyundai i30 kombi CRDi 81KW manual - má s tím autem někdo zkušenost??
Já osobně neznám nikoho kdo by ho měl a co jsme se na netu dočet tak tam to nijak výrazně nehaní. Jaká je to volba??????
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

strasne zastarale technicke riesenia a nehorazne drahe ND
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

TDI tech píše:strasne zastarale technicke riesenia a nehorazne drahe ND
ND -súhlas, drahota. Kámoš mal benzín 10rokov a nemal s HNUJDAJOM žiadny problém, čo som sa čudoval. Teraz kupil i30, práve kvôli tomu, že okrem bežných veci nič neodišlo, žiadny radiator, chladič, central, ventilator atd. Olej brzdove dosky a raz čapy boli všetky jeho investicie kua.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ty ceny ND nechápu, potřeboval jsem sensor nárazu na I20 na LP nosníku a stál 5 000kč :shock:
Podobný snímač na A4 od TRW stál 1 600kč...
Liapo
Přispěvovatel

Příspěvek od Liapo »

O těch cenách jsem četl..ale zase na druhou stranu cena auta není úplně hrozná a dá se předpokládat že když po pěti letech (po záruce) bude mít 150 tis km určitě ho dám pryč...
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Za sebe muzu na hynduai rict jen chvalu. V roDine bylo 10let a jen rozvody a provozni veci. Tot vse. Po najezdu zhruba 300tis slo do sveta. motor,spojka,prevodovka a vse kolem puvodni. Jednalo se holt o 1.6benzin. Kamos ma pul roku i30 taky ale v benzinu a rikal ze max spokojenost. Jezdi za 6.5 litru a prevazne po meste. kdybych s nim parkrat nejel, neveril bych.
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
Liapo
Přispěvovatel

Příspěvek od Liapo »

No a co ty nafťáky????
Má s tím někdo zkušenost?? Soused říkal že maj v práci i40 (ta má ale motor 1.7 CRDi) a u jednoho auta měnili jen vstřiky v záruce....
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

jako apríl je to dobrý.

máme jich v podniku několik (crdi), v době pořízení byla pro nás o pár tisícovek levnější než octavia s podobnou výbavou, servis o dost dražší, teď mají kolem 100tkm, turba kakao, jízdní vlastnosti katastrofa, v motorech mlátí jak v pendlovkách, spotřeba oleje rovná se spotřebě nafty.
na celém parkovišti stojí 30 octávií, 10 hjondé a jenom ty jsou rozežraný od myší jak kdyby byly ze sýru.
na náhradní díly se čeká dlouho jak kdyby je museli objednávat přímo u kim čong una.
o interiéru ani nemluvím - ani jednou jsem si v těchto autech nesedl pohodlně, byť místa je uvnitř hodně.
jako perličku zmíním kožený paket mini, který jsme si postupně odnosili na rukou domů.
Toledo sxe
Přispěvovatel

Příspěvek od Toledo sxe »

boobika píše:.
jako perličku zmíním kožený paket mini, který jsme si postupně odnosili na rukou domů.
to mě rozsekalo :D kámoš má I30 r.v. 2012 1.4 benzín - měl problém v zimě s převodovkou, velmi ztuha šlo řadit. Servis Kreans Bohušovice nad Ohří mu řekl, že to není závada na opravu :? řadí to řadí, tak co prej :D o naftě nevím bližší info, jen po netu co píšou recenze majitelé.
TOLEDO 5P, 6Q - 2.0TDi/128kW BKD/16V
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

Toledo sxe píše:
boobika píše:.
to mě rozsekalo :D kámoš má I30 r.v. 2012 1.4 benzín - měl problém v zimě s převodovkou, velmi ztuha šlo řadit. Servis Kreans Bohušovice nad Ohří mu řekl, že to není závada na opravu :? řadí to řadí, tak co prej :D o naftě nevím bližší info, jen po netu co píšou recenze majitelé.
Net znesie veľa. 100ľudí 100 názorov. Kolega ma v práci Peugeot406 2,0HDI - 200tis km 10 ročné auto a tiež som o Peugetoch čítal veľa zla. Okrem filtrov a brzdových dosiek a rozvodov nič neriešil. Vo firme exBoxer 2,8HDI - po 130tis. km pravidelný problém...Ja na 10 ročnej oktavke rieším tretie servo, ventilator píska, vrchné uloženia tlmičov, takže niekedy je to aj o šťastí.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Všechny nové vozy, tipuji nad 2008 jsou líbivé krabice, na všem se šetří, při koupí ti i vykouri na platze, ale až se objeví problémy, nikdo ani nezvedne obočí..

Pokad mohu doporučit, kup nějakou kvalitní ojetinu, samozřejmě nebouranou s průhledným servisem.

Hyundai není špatná značka, ale poměr kvalita, spolehlivost cena tragédie, jediné pozitivum cena.
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
tempest
Přispěvovatel

Příspěvek od tempest »

Mám jetou i30, r.v.2008, CRDi 85kW. Na motoru jsem po koupi řešil žhavičky, jinak zatím motor šlape dobře. Má 167 000km. Ten motor je v podstatě stejný, jak 81kW. Ta má akorát navíc DPF. Zajdi si na Hyundai fórum, tam se toho dočeš víc. Asi to není auto na doživotí, ale které auto dneska je. Jestli to chceš na pět let, tak bych do toho šel. Jinak ty ceny dílů jsou kolikrát opravdu ujetý, ale budeš to mít v záruce 5 let, tak snad něco bezplatně vymění.
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

Hyunadi tovarnu mame primo v nasem meste .
Ti co tam pracujou mi rikaji ze by si to nikdy nekoupili. Dily na to jsou raketa . No nevim . Ja bych si radeji koupil cistokrevneho japonce když uz chces auto s Asie.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Liapo
Přispěvovatel

Příspěvek od Liapo »

Díky za reakce. To o nekvalitním koženém paketu to jsem čet.Jen jsem doufal že to auto jako takové víc lidí pochváli.
Já ted jezdím v O II a je to celkem normální auto.Logicky jsem myslel že bych mohl koupit OIII a s tím korejcem to byl jen takový nápad v životě jsme v tom nejel a cena je v porovnání s O III nižší
roman.rs
Sběrač informací

Příspěvek od roman.rs »

Manželka má i30 rok 2009, 1.6CRDi 85kW. Spotřeba cca 5,1 l/100km i s klimou. Má to v plné výbavě, včetně kůže. Najeto 140.000 km
V záruce se vysralo řízení (oprava by prý stála přes 50.000,-), naštěstí to bylo v záruce. Jinak jen běžný servis.
Jo jedna matička ji uletěla u výfuku. A za tu dobu asi 2x H7 v předních světlech.
S kůži nemáme jedinej problém.
Má to na 17" kolech a s O1 kterou mám já si vytře.... jak nic. Sedí to krásně, v zadu místa mnohem víc jak v O1 i O2.
Akorát má kraťase, takže kufr je akorát na nákup.

edit: ještě přidám recenzi na ix20 a i30 v benzínu ale z fabriky předělaný na LPG. Mají jich ve firmě kde dělá otec několik a ty auta stojí pořád v servisu a něco se s tím LPG sere. To jen tak.
Octavia TDi 66kW (2001), ALH, trysky Bosch 81kW + čip, EGR-Off, jednohmota ATD + HDS57
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“