Problém s klimou na Fabce

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jindra
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Problém s klimou na Fabce

Příspěvek od Jindra »

Tak jsem byl dnes doplnit klimu na fabce , protože mi nešla. Myslel jsem že mi uniklo chladivo. Ale chlapík odsál 535g, což by ještě mělo byt v normě. Při plnění tam pro jistotu ještě přidal. je tam teď 570g což je taky v normě. Podle štítku . Ale klima nejde. nesepne ta spojka na kompresoru. Na vagu to hlásí 0 chyb. Chlapík říkal že by tam měly byt 2 čidla, 1 na vysokotlaké větvi, to jsme našli a 1 na nízkotlaké větvi, to jsme nenašli. porádí někdo kde je to čidlo, nebo proč se mi nesepne spojka na kompresoru?? (LOL)
Fabka TDI vše červeně
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Nevím jak je to na TDI já mám benzín a je tam jedno čidlo.Vyzkoušej sepnout spojku přímo rozpoj konektor na kompresoru a přiveď na něj přímo + z baterky a pokud ti sepne tak je spojka v pořádku.Roztočí se ti ventilatory vepředu na chladiči nebo ne a ještě by se ti měl točit vnitřní ventilátor jinak klima nefunguje,když se vnitřní netočí.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Příči může být povícero.Klimakompresor,čidlo,jednotka dochlazování,ventilátor,ŘJ.
U octávky jsem se setkal s tím,že byla totál zaoxidovaná pojistka ventilátoru co jsou na baterce.Kolikrát nešly ani vytáhnout z boxu
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

u fabie se tocí klima pořád spíná se vevnitř kompresoru........takže žádná el.mag.spojka na remenici,,,,,ale regulační ventil uvnitř kompresoru..............koukni na blok hodnot 002.........sloupec 3:

Obrázek
laurin.clement
Přispěvovatel

12skvarka píše:u fabie se tocí klima pořád spíná se vevnitř kompresoru........takže žádná el.mag.spojka na remenici,,,,,ale regulační ventil uvnitř kompresoru..............koukni na blok hodnot 002.........sloupec 3:

Obrázek
zase jsem o něco chtřejší,zatím jsem to tak nestudoval až přesatane funguvat tak se budu zajímat a hledat jak to opět zprovoznit do původního stavu a vím,že nemám hledat spínání spojky na kopresoru.Tak jak to je,když přivedu + na ventil tak by to mělo chladit a tím by se vyloučilo tedy poškození ventilu je to tak a nebo se pletu.
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

laurin.clement píše:
12skvarka píše:u fabie se tocí klima pořád spíná se vevnitř kompresoru........takže žádná el.mag.spojka na remenici,,,,,ale regulační ventil uvnitř kompresoru..............koukni na blok hodnot 002.........sloupec 3:

Obrázek
zase jsem o něco chtřejší,zatím jsem to tak nestudoval až přesatane funguvat tak se budu zajímat a hledat jak to opět zprovoznit do původního stavu a vím,že nemám hledat spínání spojky na kopresoru.Tak jak to je,když přivedu + na ventil tak by to mělo chladit a tím by se vyloučilo tedy poškození ventilu je to tak a nebo se pletu.
tak + určitě neposílej jdou do něj různě dlouhé impulsy z řj
laurin.clement
Přispěvovatel

laurin.clement píše:

Obrázek
Výborně....... dík to jsem chtěl slyšet.
daniel.987
Přispěvovatel

Příspěvek od daniel.987 »

Fabia nemá spojku na kompresor, dost častá závada je čidlo výparníku.
Taková zahnutá tyčka asi 15cm dlouhá, umístěná zhruba uprostřed palubky z vrchu pod oknem. Taky jsem to řešil, vše ostatní bylo ok a klima nešla. Vag to ukáže.
Vyndával jsem palubku, práce na den a čidlo za cca 600kč.
Někdo to dělá i bez demontáže pal., ale neumím si to představit.
Sharan ASZ
Octavia AGR
Jindra
Přispěvovatel

Příspěvek od Jindra »

když jsem si to procházel ve vagu podle DP tak vše bylo OK. :? Jen ta spojka nebyla seplá. Když jsem zapl tlačítko AC tak kompresor šel na 85% výkonu. Ale spojka nic.
Fabka TDI vše červeně
whitefabiaRS
Přispěvovatel

klima

Příspěvek od whitefabiaRS »

chlapci ja mam tento problem: dnes som bol naplnit klimatizaciu kedze od kupi auta uz tam klima bola prazdna (od ruky som kupil auto) tak ze ju dnes dam naplit, chlapik co mi to dnes plnil mi povedal ze do klimatizacii mi voslo len 150 g plynu ci ako sa to vola .. kazal mi nastartovat auto aby mi zoplo klimu a naplnila sa uplne.. no len ze nastartoval som auto zapol klimu a ono ju nezoplo viete mi poradit v com moze byt problem ??? na VAG mi pisalo pred plenim klimi slaby tlak ... tak som si povedal je prazdna klima naplnim ju no ale nastal vyssie spominany problem .. za kazdu radu dakujem Auto Skoda Fabia 1.9 TDI
michalturbos
Nováček

Příspěvek od michalturbos »

utržená gumová spojka
whitefabiaRS
Přispěvovatel

Příspěvek od whitefabiaRS »

tak pred chvilou som bol v aute a climu mi zoplo ... len to tak zvlastne sicalo ako keby bolo nieco dierave ale to bude kvoli nizkemu tlaku asi ... no a vyzera to na cidlo.... vyparnika
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“