e39 530d

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
BMW_530d
Nováček
Odpovědi: 0

e39 530d

Příspěvek od BMW_530d »

zdravím mám trochu problém s mým bmw je to e39 530d 135kw r.v.1999, koupil jsem ho za směšné peníze a ne zrovna v nelepším stavu, auto "normálně jezdilo" táhlo do 3500ot pak už jako by nemohlo, prolezl jsem tedy motor, a zjistlilo se že je ulomená trubička odvětrávání hlavy, možná i v důsledku tohoto byli zacpané katy, jelikož si to přisávalo falešný vzduch až za váhou, a podfouklé těsnění výfukových svodů, roztržený silentblok motoru, děravý intercooler, nyní jsou vyndané katy, nové těsnění výfuku, nový silentblok motoru,nový intercooler, turbo se tváří ještě relativně dobře, nějaká vůle na něm je ale olej nehází, nicméně je v pořadí na výměnu, auto se chová o poznání lépe, ale není to ono, podle mého by auto mělo jet daleko líp, navíc, pokaždé když auto nastaruji jedu, a nechám ho ohřát, tak když ho zkusím vytočit, nejde přez 3500 ot, nebo teda jde ale hrozně pomalu, když ho ale roztáhnu na trojku stane se to samé, ale na cca 3900 sebou auto škubne a táhne až dokonce, potom už na všechny rychlosti, táhne od cca 2000 až doknce dokud auto nechcípnu. ale i když to "jede" tak mi nepřijde že je to plný výkon auta.
diag ukázala jen žhavení, na autě je ještě špatná abs jednotka,.... neukazuje rychlost ani pořádně naftu, ručička tam lítá jak ve 120tce, jelikož tady v LBC mi není nikdo schopnej ani načíst korekce vstřiků a pod... tak tyhle věci nevím, snad se najde někdo v okolí kdo by mi byl schopnej tyto data načíst, a občas když jedu svižneě mi auto chcípne, a pak nechce nastartovat, tak věšinou nechám dlouho otočené kontrolky, a podávací čerpadlo naftu opět natlačí a pak nastaruji v pohodě... nyní se ještě chystám na výměnu naftového filtru, oleje a olejového separátoru, ale nemyslím si že by to tomu mohlo nějak významě pomoci.... neměl by jste někdo radu nebo zkušenost?
dhfool
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Nemusí být špatná ABS jednotka. Odcházely tam čidla na zadních kolech. Jak to v tom hliníku zaoxidovalo, tak prasklo a nešel tacho.

Ohledně výkonu bych mrkl na ovládání turba od ventilu přes podtlak do aktuátoru. Vypnutí za jízdy může být vysoký, nebo nízký tlak na railu. Bez diagnostiky se to opravuje blbě.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Odpovědět

Zpět na „BMW“