ZMĚNA!W210 PROSÍM KDO DOKÁŽE ODPOJIT IMOBILIZER?KUTNÁ HORA
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ZMĚNA!W210 PROSÍM KDO DOKÁŽE ODPOJIT IMOBILIZER?KUTNÁ HORA
Dobrý den, ahoj. Prosím o radu, ohledně mercedesu w210, 290td 1996, automat. Před týdnem jsem jej koupil, zdálo se vše ok, ujel jsem asi 600km a z ničeho nic nejde nastartovat, starter točí, ale nechytne a na zpětném zrcátku blikají pravidelně ta červená a zelená kontrolka.. Nějaké kontakty jsem zkusil očistit a prostříknout kontaktolem, ale žádná změna. O co prosím může jít? V tomto modelu se vůbec nevyznám, proto uvítám jakoukoliv radu. děkuji
Naposledy upravil(a) k.amerika dne 10 srp 2014, 07:02, celkem upraveno 1 x.
W210 290TD
Omluva, nestiham. Hele po otoceni klicku do druhe polohy se rosviti vsechny kontrolky, zajima me predevsim EDC? Tady to vypada, na problem v klicku kde je imobilizer a nebo castejsi problem v relatku co spina start.
Klicek zkus rozebrat dat novou baterii a mrknou zda neni uvnitr nejak poskozeny oxidaci
. Druha vec, rozdelej v motoru tu krabici kde jsou relatka a pojistky a vsechny relatka radne prohlidni bejva tu casto oxidace a obcas studeny spoj v relatku startu.
Klicek zkus rozebrat dat novou baterii a mrknou zda neni uvnitr nejak poskozeny oxidaci
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Pro řešení tohoto a následujících problémů doporučuji registraci na fórum k tomuto účelu zaměřené: http://www.mercedes-classic.cz/phorum/v ... m.php?f=26
Mercedes-Benz W210 300D
Na mercedes foru jsem registrovaný, ale lidé tam většinou odsuzují garážové opravy, neoriginální díly a alternativní paliva. Proto chodím raději sem.. Původní majitel měnil spínačku, proto ted mám na dálkové odemykání jakoby kartu ve které je i klíček a ke spínačce mám klasický vystřelovací klíč s infra.. KLíček byl zaoxidovaný, tak se lihem vyčistil a daly nové baterie. Nic. Tak k motoru, krabice s cívkama naprosto čistá, po ručním sepnutí cívky nic nikde necvaklo, pouze prostřední troubí, vše jsem očistil a také nic.. Zkusím tedy ještě proletovat spoje.. EDC kontrolka nesvítí.. Jen myslím ETS(zapoměl jsem to hned jak jsem odešel od auta:-) Na zrcátku to stále stříravě bliká. Baterie je nová. Vzpoměl jsem si že to přestalo startovat po tom co se mi rozsypal ten infra klíček, desetkrát to točilo a nechytlo a pak to chytlo a to jsem z klíčku měl v ruce jen ten kovový kousek a zbytek ležel na sedačce vedle, poté už zase nic.. Imobilizér tedy musí komunikovat s klíčkem který je ve spínačce a musí v něm být baterie? Stejně mi nezbyde než cívky a spoje proletovat a pak asi servis..
Naposledy upravil(a) k.amerika dne 09 srp 2014, 10:34, celkem upraveno 1 x.
W210 290TD
Už jsem z toho hotovej, ale našel jsem pod volantem u kabelů nějakou krabičku, jak píšeš, která tam určitě nepatří, jen nemá žádné přepínání.. Dám tomu ještě zítřek a jinak bohužel musim vybrat servis kde se mi na to podívají.. Jeden chlapík v okolí co dělá mercedesy má pořád narváno, a druhej je fušer který jen umí kasírovat za opravy neopravy.. Snad na někoho v okolí Kutný Hory splašim. Navíc mám automat, tak to musí na podval.. To jsem si udělal radost mercedesem 
W210 290TD
Místní chlapík Stewa mi poradil, když masařku, tak bud 300d, nebo 300td nebo 290td aby to jezdilo na alternativy. kamarád má 290td spoustu let, jezdí celoročně na bionaftu kolem 7 litrů, tak jsem zvolil tenhle motor, a chlapík od kterého jsem to kupoval měl ve stodole Piano 240d jako z výkladu, tak jsem čekal že bude v pořádku i masařka
Dnes jsem si přizval kamaráda, vše proměřil a vyzkoušel a problém bude v klíčku. Když zamknu a odemknu, ihned startuji, motor naskočí na vteřinu než ho vypne imobilizer a rozbliká se zrcátko. Jak se mi v autě klíček v ruce rozsypal, asi vypadl ten chip a již jsem ho nenašel, myslel jsem že je v tom plastíku který se mačká pro vystřelení klíčku, ale nic.. U kolen mám dodělanou jakousi kontrolku, která nesvítila a ted svítí červeně. Předešlý majitel nic neví.. Budu muset do mercedes servisu at mi udělají klíček a sesynchronizují.. Jinak už nevím.. Měl jsem opravdu koupit 124, 250d automat a měl bych klid, nechal jsem se ukecat od snoubenky, které se nelíbí
A když jsem se 290td s automatem svezl, naprosto mi to vyhovovalo, tak jsem po ní sáhl..
Dnes jsem si přizval kamaráda, vše proměřil a vyzkoušel a problém bude v klíčku. Když zamknu a odemknu, ihned startuji, motor naskočí na vteřinu než ho vypne imobilizer a rozbliká se zrcátko. Jak se mi v autě klíček v ruce rozsypal, asi vypadl ten chip a již jsem ho nenašel, myslel jsem že je v tom plastíku který se mačká pro vystřelení klíčku, ale nic.. U kolen mám dodělanou jakousi kontrolku, která nesvítila a ted svítí červeně. Předešlý majitel nic neví.. Budu muset do mercedes servisu at mi udělají klíček a sesynchronizují.. Jinak už nevím.. Měl jsem opravdu koupit 124, 250d automat a měl bych klid, nechal jsem se ukecat od snoubenky, které se nelíbí
W210 290TD
Když už jsem se dohrabal k tomu že je problém v klíčku a blokuje mi to imobilizer, asi nejjednoduší bude když jej nechám odpojit. Spínačka již byla měněna, tak podle vin atd to již nepůjde a když už stejně mám dva klíčky, bude nejrozumější to nechat odpojit. Znáte prosím někoho kdo to dokáže? Okolí Kutné Hory a okolí. Nebo jde vyndat imobilizer a někdo to udělá bez auta? Děkuji
W210 290TD
Jaké to má čerpadlo? To už asi nebude řadovka... Mechanickou rotačku Bosch a plyn ještě lankem - žádná elektronika?
Jestli ano, tak by ti mělo stačit jen vyndat čerpadlo a shodit z něj krabičku na hlavě čerpadla přichycenou trhacími šrouby. Pod tím je normální chcípák a na něj jen přivedeš 12V od spínačky a mělo by to být. Někde jsem četl, že to někdo udělal i na motoru, ale nedokážu si to moc představit...
Hoď sem fotku toho čerpadla s imo
Jestli ano, tak by ti mělo stačit jen vyndat čerpadlo a shodit z něj krabičku na hlavě čerpadla přichycenou trhacími šrouby. Pod tím je normální chcípák a na něj jen přivedeš 12V od spínačky a mělo by to být. Někde jsem četl, že to někdo udělal i na motoru, ale nedokážu si to moc představit...
Hoď sem fotku toho čerpadla s imo
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000