Nadmerna spotreba oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nadmerna spotreba oleje
Ahoj, páni poprosil bych o radu. Mám benzinovej motor 1,6 kterej mel nadměrnou spotřebu oleje kolem dvou litru na tisíc km
shodil jsem z něj hlavu kterou odvezu nechat udělat . Ale jak zjistim pístní kroužky? Nechce se mi ty písty vyndavat. Někdo říkal zalejt benzinem, to jsem udělal cca v 10 večer a pohledove nic neubejvalo jenže rano v 8 jsem k. tomu přišel a po benzinu ani znamky. Je jasný ze se neco odpaří, ale ten večer jsem do válců rozlil pul litru. Jak dlouho by to podle vas melo držet??

Kolko mas natom najazdene km?Inak 1.6 Mpi je to choroba oni cca po 150 000 km vsetky zacnu papat olej a nepomoze iba spravit hlavu.Ak chces mat pokoj tak aj kruzky nove plus premerat ovalitu valcov pre istotu.
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
- MadMar
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
nehci tady mahrovat ale nestačí vyměnit takový ty šprcky na ventilovejch tyčkách? netvrďte mi že motor z říše bude mít krouřky ko vylítanej to neni moc pravděpodobný, nesypals písek do oilu? nic nerozebírej, změř tlaky kompresní a na jejich základě řeš dál, ne? vím to je stírací kruh ale to mi neříkejte. že to bude tak zlý kady se s tím jezdilo a kdo to řídil?
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
Nevím, jestli je AEE krám, ale můj kámoš měl Seata s tímto motorem, který najel neskutečné porce kilometrů, když to odstavil další majitel, mělo to skoro 400000 km, nejdřív odešla skříň/kterou jsem koupil tady a bezvadnou/, ale ten motor šlapal hlavně ke konci jako dělo a spotřeba oleje nebyla nic moc velká. Bylo vše původní, osobně jsem tomu nejdřív nevěřil, ale když už upadávaly z bloku kusy rezu, rozpadly se trubky okolo a nahodou se zrekapitulovaly kilometry, tak jsem sundal klobouk... 
A auto se vyhazovalo z jiných důvodů než že motor je v háji..Naopak.

A auto se vyhazovalo z jiných důvodů než že motor je v háji..Naopak.
nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0