Renault Scenic II 1.9 DCI - nestartuje , občas naskočí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
Renault Scenic II 1.9 DCI - nestartuje , občas naskočí
Zdravím, mám problém s Scenicem 1.9 Dci 88 kw.
Z ničeho nic přestal jet, na dálnici u benzinky auto zastavilo , majitel šel pro jídlo a už nenastartoval ( starter točí- nechytne, pokud chytne, tak jen náznakem,a hned chcípne) Auto bylo odtaženo, a nyní už si nevím rady, diagnostika absolutně bez závad, tlak v railu ok, napájecí napětí ok. Všechno ok. Po přepadovém testu se nechali udělat vstříky (nové trysky) a repas čerpadla. Bohužel to samé. Beze známky změny. Abych vyloučil nízkotlaký okruh dal jsem flašku s naftou přímo na čerpado, po odvzdušnění,opět žádný výsledek. Opět pamět závad prázdná. Auto před zastavením na benzince jelo normalně nekouřílo nic neklepalo nebouchlo nic. Rozvody skočený předpokládám nebudou, jsou tam asi 50000, a ze zkušenosti vím že by to napsalo určite nesynchronizaci snímačku VH a KH. Snímač otáček vh i kh dle skut.hodnot vše ok. Nevím si už rady. Komplet sání oddělaný i výfuk jesli tam není nějaká překážka která ten motor zadusí. Turbo se točí. Napadlo mě snad už jenom že by byla ohlodaná vačka a neotvírala by pořádně ventily. Nemáte s tím někdo zkušenosti?? Jsem v koncích. Dík za každou radu a připomínku. Honza
Z ničeho nic přestal jet, na dálnici u benzinky auto zastavilo , majitel šel pro jídlo a už nenastartoval ( starter točí- nechytne, pokud chytne, tak jen náznakem,a hned chcípne) Auto bylo odtaženo, a nyní už si nevím rady, diagnostika absolutně bez závad, tlak v railu ok, napájecí napětí ok. Všechno ok. Po přepadovém testu se nechali udělat vstříky (nové trysky) a repas čerpadla. Bohužel to samé. Beze známky změny. Abych vyloučil nízkotlaký okruh dal jsem flašku s naftou přímo na čerpado, po odvzdušnění,opět žádný výsledek. Opět pamět závad prázdná. Auto před zastavením na benzince jelo normalně nekouřílo nic neklepalo nebouchlo nic. Rozvody skočený předpokládám nebudou, jsou tam asi 50000, a ze zkušenosti vím že by to napsalo určite nesynchronizaci snímačku VH a KH. Snímač otáček vh i kh dle skut.hodnot vše ok. Nevím si už rady. Komplet sání oddělaný i výfuk jesli tam není nějaká překážka která ten motor zadusí. Turbo se točí. Napadlo mě snad už jenom že by byla ohlodaná vačka a neotvírala by pořádně ventily. Nemáte s tím někdo zkušenosti?? Jsem v koncích. Dík za každou radu a připomínku. Honza
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
Pánové, tak jsem na závadě. Po pokusu čističem brzd, a jeho tvrdym chodem motoru mě napadlo a po vzpomínce že to jednou napsalo sporadicky snímač vh nevěrohodný signál . Tak jsem nastavil rozvody na zákl nastavení podle ESI, a trn do setrváku zasunu, ale tečka na vačkovém kole neseděla na šipce, tak jsem si říkal že to bude ono že to škočilo, bylo to přesně o zub !! tak přestavím vačkové kolo o jeden zub doprava a utahnu kladku všechno, a ze zkušenosti raději kliku protočím ráčnou než začnu startovat, točím a narazilo to, asi po pul otačce, potkalo se to, tak jsem to vratil na fix.trn setrvaku a pootočil jsem vačkový kolo o 2 zuby zpět, ( tzn o zub na zpět by bylo na puvodní ale o 2 zuby jsem poootočil) takže jsem byl o zub do leva. Protořil nepotkalo se to, ale vubec to nebylo na značce. V zoufalství jsem to zkusil nastartovat jesli nááhodou, a ty vole ono to chytlo, na 4, krasně to šlo, za plynem, moc dlouho sem to nedráždil měl jsem ještě vypuštěnej fridex...A startuje to krasně..Ale není to na orig.značkach, jesli bude střihlej klínek na vačce vole ja nevim,ale že by přesně o zub, ja nevim . Jsem rád že už vím že je to v časování. Jesli muže byt střiženej klinek, už jsem to zastrojil ,nechce se mi rozdělavat znovu rozvody a vačkový kolo,,,,co si o tom myslíte...
-
- Sběrač informací