Signalizace otevřeného víčka nádrže

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
D.a.n.y.
Nováček
Odpovědi: 0

Signalizace otevřeného víčka nádrže

Příspěvek od D.a.n.y. »

Zdravim,
mám Peugeot 207 1,6 HDI, 80 kW, rok výroby 2008. Kontrolka stále signalizuje otevřené víčko nádrže.
Provedl jsem diagnostiku a ukazuje se trvalá chyba P2408 Fuel cap senzor/Switch Circuit.
Proměřil jsem snímač otevření víčka nádrže na odpor a zjistil, že při zavřeném víčku nádrže ukazuje 42 ohmů, při otevřeném víčku ukazuje 7 ohmů.
Dále jsem připojil snímač na skop, kde jsem zjistil, že napětí při uzavřeném víčku je 300 mV, bez víčka je 70 mV.
Když jsem rozpojil konektor na nádrži napětí na modrém vodiči stouplo na 5 V.
Moc tomu nerozumím. Mohl by mi někdo vysvětlit jak ten snímač pracuje, zda hodnoty, které jsem naměřil jsou v pořádku, pokud ne jaké jsou správné hodnoty.
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

KDysi jsem to řešil na P407 a matně si pamatuji,že ty hodnoty mají být cca o řád jinde(vyšší). Každopádně bude KO čídlo. Pro případ odstranění indikace stačí nahradit odporem (tuším cca 200÷300 Ohm).
D.a.n.y.
Nováček

Příspěvek od D.a.n.y. »

O.K. Zkusím ten odpor.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Vyměnit snímač hoří to na všech modelech.je to jen jazýčkovej spinač tím magnetem se přitahne a spojí obvod.Bez něho ti nedávkuje eloys do nádrže a mohou být problemy s regenerací.
D.a.n.y.
Nováček

Příspěvek od D.a.n.y. »

Snínač chci určitě vyměnit, ale chci mít jistotu, že je špatnej. Chtějí za něj 2.800,-- Kč a nechci je dávat jenom tak:(
Nemám v okolí ani nikoho, kdo by mi půjčil ze svého auta, abych si tenhle problém potvrdil nebo vyloučil.
V Peugeotu mi například řekli, že snímač je v pořádku. Beru to s rezervou, protože je mi jasné jaké jsou tam kapacity:)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tak ho proletuj natvrdo a neřeš to ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Přesně tak, tyhle nadstavby jen přidělávají vrásky..Kolik majitelů se trápí uplně zbytečně.. :)
nepropadat panice...
D.a.n.y.
Nováček

Příspěvek od D.a.n.y. »

Zdravim,
tak jsem místo snímače připojil odpor 220 ohmů. Signalizace otevřeného víčka následně zhasla. Tím jsem si potvrdil, že závada je skutečně ve snímači.
Chtěl bych poděkovat za radu "GeorgeB".
GeorgeB
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeB »

Není zač. Divím se, že jsem si pamatoval ty hodnoty, přecijen je to už doba co jsem to řešil. Ale neodpustím si poznámku - jak psali výše: odstranění této indikace může mít vliv na ostatní systémy.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

GeorgeB píše:Není zač. Divím se, že jsem si pamatoval ty hodnoty, přecijen je to už doba co jsem to řešil. Ale neodpustím si poznámku - jak psali výše: odstranění této indikace může mít vliv na ostatní systémy.
u benálu u nafty určitě ne ;)
D.a.n.y.
Nováček

Příspěvek od D.a.n.y. »

Určitě koupím nový senzor, jen jsem chtěl mít jistotu, abych nekupoval nový a bylo to něco jiného.
Benzín tenhle senzor nemá.
Taky si myslím, že pokud by se tenhle snímač obešel, tak by systém asi nepracoval správně. Ta regenerace FAPu určitě nějak souvisí i s tankováním a kromě toho, že auto pozná kolik se natankovalo, tak asi reaguje i na to, že se otevřela nádrž. Mohla by být chyba to obejít a nechci kvůli 3 tisícům riskovat poškození FAPu.
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“