407 po rozvodech nelze nastatovat!!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jirka Kužel
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

407 po rozvodech nelze nastatovat!!!

Příspěvek od Jirka Kužel »

pochlubím se s jednou myslím dost neuvěřitelnou zahadou kterou jsem si zpusobil sám...
Motor 2.0hdi 100kw rhr
po výměně rozvodu motor nelze natocit v pameti chyb sporadicky synchronizace kliky a vačky NE
signál otacek motoru při startu ukazuje jen nekdy na chvilku ukazuje 0 jen na zlomek sekundy
zkouším dat nove čidla otaček kliky i vačky
v zoufalství vymyělím neuvěřitelne scenaře typu nastřižený klinek vačky a podobny nesmysly..
posledni variant nejak poškozeny signální kroužek pro snimač otaček,po testu magnetickým testrem na kroužky ABS např u ložiska O2 zjištiju za na dvou mistech je ten proužek jaksi zkomolenej ? :o tak ani nevim co me to napadlo ale zkusel jsem přejet snímač magnetem a ejhle signální proužky uplně zmizely...
postupne si dávam do souvislosti ze moje prenoska visí na magnetu a ja si asi nevědomky pri manipulaci dotkl tim magnete o ten kroužek...
Takže si pamatujte nikdy okolo toho kroužku nepohybujte magnetem jinak si způsobíte slušnej problem!!!
a je to nevratny proces kolo jsem musel koupit jiný
Doufám že tato rada nekomu pomůže :D mě teda dost vytrápila...[/u]
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

tak to je dobrej záser a že těch magnetických lamp dneska je co???
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jirka Kužel
Přispěvovatel

hele já u toho strávil 30hodin :?
a může mi zas nekdo privíst francouze.... :D
člověk si myslí že už ledacos zná ,ale koukám že musím bejt pořád ve střehu :-D
VW SHARAN
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

jj francouzký konstruktér nepřítel dělnické třídy....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Pokial by si pouzil rozum , merane hodnoty a oscil, tak za hodku pijes kafe.
Jirka Kužel
Přispěvovatel

osciloscop nemam (crazy)
VW SHARAN
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

treba kupit ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Trochu mi zaráží, že někdo při opravě aut používá magnetické upevnění. To tak při instrukci v autoškole, tam by se hodil, ale při práci? Tyhle čínské krámy mi nesmějí do baráku a není dnes firma, která by uměla udělat pořádné, nerozbitné světlo, aby mechán něco viděl... :)
Zlaté jámy osvětlené zespoda....
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

já mám teda baterku od Bosche v gumě, celkem nerozbitnou řekl bych, je to xenon, svítí parádně
kolega používá ale Würth LED taky má magnetickej držák a popravdě, nikdy by mě nenapadlo že tím můžeš něco dokurvit...
za chvíli si u auta ani nepšoukneš páč se to vyhodnotí jako špatné složení vzduchu a pojedee to v nouzáku? :roll:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dnešní sráče mají problém téměř se vším. Obdivuji nadšence na postupující elektronickou modernizaci, špatně se podíváš a je problém.. Nesmíš nechat klíč v autě, nesmíš rozhodit el. stabilitu vozu a popřípadě udělat nečekanou operaci, popřípadě postup, kterou ta mrcha nestráví. Možná by bylo zajímavé vysondovat kolik takových sráčů jelo z dovolené domů na podvalu a osazenstvo autobusem. Rozumní lidé se vracejí k modelům zpět k ukřižování Krista...Chtějí přerušit moderní stres.. :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

je to fakt hrozný, nedávno známému od tchána klekla v autě baterka, bylo to nějaký novější BMW, tak 2011/12 myslím, typ přesně nevím, tak jsem mrknul na bmwfans co tam má být, koupím baterku, přehodíme ji, jako OK, kontroly svítily všechny jak v raketoplánu, milion hlášek a nejelo to stejně...na nějakou svépomoc u nových aut rovnou zapomeň
denny
Přispěvovatel

Příspěvek od denny »

roman1648 píše:je to fakt hrozný, nedávno známému od tchána klekla v autě baterka, bylo to nějaký novější BMW, tak 2011/12 myslím, typ přesně nevím, tak jsem mrknul na bmwfans co tam má být, koupím baterku, přehodíme ji, jako OK, kontroly svítily všechny jak v raketoplánu, milion hlášek a nejelo to stejně...na nějakou svépomoc u nových aut rovnou zapomeň
Bohužel všechny nové jednotky nesnášejí podpětí.Na přepětí jsou chráněny,ale podpětí umrtví vše,data v řiti.Francouzy na to trpí snad nejvíc.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

denny píše:
roman1648 píše:je to fakt hrozný, nedávno známému od tchána klekla v autě baterka, bylo to nějaký novější BMW, tak 2011/12 myslím, typ přesně nevím, tak jsem mrknul na bmwfans co tam má být, koupím baterku, přehodíme ji, jako OK, kontroly svítily všechny jak v raketoplánu, milion hlášek a nejelo to stejně...na nějakou svépomoc u nových aut rovnou zapomeň
Bohužel všechny nové jednotky nesnášejí podpětí.Na přepětí jsou chráněny,ale podpětí umrtví vše,data v řiti.Francouzy na to trpí snad nejvíc.
A môže sa stať že sa dáta z pamätí v RJ vymažú aj pri odpojení baterky pri hociakej banálnej oprave? Alebo je to čisto záležitosť podpätia, teda keď napr auto dlho stojí a palubné napätie klesne pod nejakú hodnotu?
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Marek001 píše:
denny píše:
A môže sa stať že sa dáta z pamätí v RJ vymažú aj pri odpojení baterky pri hociakej banálnej oprave? Alebo je to čisto záležitosť podpätia, teda keď napr auto dlho stojí a palubné napätie klesne pod nejakú hodnotu?
Podpětí je větší svinstvo, než když odpojíš baterku, ale dneska se fakt vyplatí si nejdřív o tom autě zjistit, jak vůbec tu baterku odpojit. :)
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

No odpojenim baterie ne skorej by som povedal podpetím že ti napr. klesne napetie treba pod 8volt. Majitelke Peugeot 207 blbel spínač vystražných blinkru a vnoci sa ji zapel a do rana to vybilo baterku a komplet to resetlo BSI že sa musela znova nakonfigurovať a dohrať kluče k immobilizeru
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“