Ahoj chtěl bych poradit.Koupil sem audi A4 1.9 TDI PD 85kw r.v. 11/2000.Mám ho tři dny a ztrácí se mi voda.Teplota se mi hejbe kolem 90st.C (nevaří to nic takovýho!!) a jedna hadice je natlakovaná co to může bejt??Já myslel jestli to neni termostat, protože pod expanzkou je vidět že je to tam mokrý.Nebo expanzka??ale když to bylo normálně ohřátý tak zní voda nikde netekla.Auto vůbec nehulí a ráno okamžitě nastartuje a jede taky hezky.A ještě jeden problém hadice co jde od colleru do nevimčeho tak tam mám trochu oleje co to může bejt??špatný turbo?? poraďte díky.
Kresi_baba píše:Ahoj chtěl bych poradit.Koupil sem audi A4 1.9 TDI PD 85kw r.v. 11/2000.Mám ho tři dny a ztrácí se mi voda.Teplota se mi hejbe kolem 90st.C (nevaří to nic takovýho!!) a jedna hadice je natlakovaná co to může bejt??Já myslel jestli to neni termostat, protože pod expanzkou je vidět že je to tam mokrý.Nebo expanzka??ale když to bylo normálně ohřátý tak zní voda nikde netekla.Auto vůbec nehulí a ráno okamžitě nastartuje a jede taky hezky.A ještě jeden problém hadice co jde od colleru do nevimčeho tak tam mám trochu oleje co to může bejt??špatný turbo?? poraďte díky.
problemem bude na 90procent špatné těsnění pod hlavou válců,je to velmi častej problém u tohoto typu motoru.připrav si tak 10tkč na opravu
Měl jsem defacto szejnej problém - sice na benzínu - ale myslím že je to jedno. Tísko pod hlavu, problém stále, pak se po natlakování zjistila ruplá hlava. Ale to byl 20ventil, tam je dost tenká stěna....tipnul bych teda taky tísko pod hlavou, taky 90procent.
nejdřív prohlídni auto zepředu přes mřížky, mrkni na rohy chladiče vody, běžně to tama teče, nejdřív bych řešil jestli není někde únik a až budeš vědět na 100%, že to nikde neteče, dávej dolů hlavu
Huml píše:nejdřív prohlídni auto zepředu přes mřížky, mrkni na rohy chladiče vody, běžně to tama teče, nejdřív bych řešil jestli není někde únik a až budeš vědět na 100%, že to nikde neteče, dávej dolů hlavu
ta hlava se mi nechce vůbec dávat dolů nejdřív chci vyzkoušet všecho okolo:( a myslíš že tim těsněním je způsobený to že se mi hejbe ta teplota???včera sem měnil expanzku.Nastartoval sem v garáži nechal sem to chvíli klapat ale ta hadice neztvrdla pak sem to byl projet (cca 10km) auto se normálně ohřálo na 90 stupn. asi dvákrát mi spadla zpátky cca na 80 stup. Když sem přijel domů a s nastartovanym motorem kontroloval tu hadici tak zas byla tvrdá jako prase. Známej zas říkal že kdyby to bylo těsnění pod hlavou tak že mi tim tlakem kterej tam je popraskaj hadice od vody??.Jinej kámoš zas říkal jeslti to neni vodní pumpou??? Ale to by tekla normálně voda ven(pod auto) ne??a pod autem sem žádnou nenašel. :?a ještě bych zapoměl co bylo divný že voda v expanzce byla normálně studená nenapadá vás nic
Huml píše:nejdřív prohlídni auto zepředu přes mřížky, mrkni na rohy chladiče vody, běžně to tama teče, nejdřív bych řešil jestli není někde únik a až budeš vědět na 100%, že to nikde neteče, dávej dolů hlavu
ta hlava se mi nechce vůbec dávat dolů nejdřív chci vyzkoušet všecho okolo:( a myslíš že tim těsněním je způsobený to že se mi hejbe ta teplota???včera sem měnil expanzku.Nastartoval sem v garáži nechal sem to chvíli klapat ale ta hadice neztvrdla pak sem to byl projet (cca 10km) auto se normálně ohřálo na 90 stupn. asi dvákrát mi spadla zpátky cca na 80 stup. Když sem přijel domů a s nastartovanym motorem kontroloval tu hadici tak zas byla tvrdá jako prase. Známej zas říkal že kdyby to bylo těsnění pod hlavou tak že mi tim tlakem kterej tam je popraskaj hadice od vody??.Jinej kámoš zas říkal jeslti to neni vodní pumpou??? Ale to by tekla normálně voda ven(pod auto) ne??a pod autem sem žádnou nenašel. :?a ještě bych zapoměl co bylo divný že voda v expanzce byla normálně studená nenapadá vás nic
Měl jsem to samí a dlouho jsem tomu taky nechtěl věřit ale bylo to tak. Taky mě to jelo normálně, z výfuku žádnej bílej kouř, jenom prostě tvrdli hadice a ztrácela se voda. Tak jsme sundali hlavu a bohužel v ní byl vyžranej kanálek, tak se dala na repas a od té doby ok.
Kresi_baba píše:Ahoj chtěl bych poradit.Koupil sem audi A4 1.9 TDI PD 85kw r.v. 11/2000.Mám ho tři dny a ztrácí se mi voda.Teplota se mi hejbe kolem 90st.C (nevaří to nic takovýho!!) a jedna hadice je natlakovaná co to může bejt??Já myslel jestli to neni termostat, protože pod expanzkou je vidět že je to tam mokrý.Nebo expanzka??ale když to bylo normálně ohřátý tak zní voda nikde netekla.Auto vůbec nehulí a ráno okamžitě nastartuje a jede taky hezky.A ještě jeden problém hadice co jde od colleru do nevimčeho tak tam mám trochu oleje co to může bejt??špatný turbo?? poraďte díky.
No pokud ji mas tri, resp sest dni, zkus kontaktovat puvodnuho majitele, jestli o tom neco nevi...tohle se da povazovat za skrytou vadu
No pokud ji mas tri, resp sest dni, zkus kontaktovat puvodnuho majitele, jestli o tom neco nevi...tohle se da povazovat za skrytou vadu[/quote]
tam je problem v tom že je to dovoz z italie ale toho kdo mi to přivezl toho sem už kontaktoval a zatim se tváří jako že škodu uhradí tak doufám že svoje slovo dodrží