Megane Scenic 1.6e K7M - občas nechytí

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dhfool
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Megane Scenic 1.6e K7M - občas nechytí

Příspěvek od dhfool »

Kluci, potřeboval bych poradit... Mám tady tu výše uvedenou svini a majitel si stěžuje, že ráno, jak přijede do práce (2 km jízdy), tak po cca 15min. stání už nenastartuje. Točí to až vytříská baterku, ani start přes kabely nepomůže a ani náznak, že by to chytilo. Pak stačí auto roztlačit a chytne hned. Mě to ani jednou neudělalo, takže netuším po čem jít. Studené to chytne pěkně, má to zvýšené otáčky a nekolísá, teplé taky celkem OK, ale lehce to po startu zakolíše. Live data čidel jsou reálná, ale jak říkám, já jsem s tím problém neměl. Nemáte zkušenosti po čem u těch motrů jít?
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
trafic
Sběrač informací

Příspěvek od trafic »

koukni na motýlka.snímač otáček.je nad setrvákem.někdy stačí očistit...
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

To už jsem udělal, vyčistil jsem i škrtící klapku s krokovým motorkem pro volnoběh. Nepomohlo... Otázkou je, proč mu to chytne na roztlačení? Napadá mě buď startér, že žere příliš proudu a cívka už nedá jiskru - ale to by asi dělalo pořád, nebo cívka, která naopak při poklesu nedá jiskru. Kdybych to alespoň mohl nasimulovat... (wallbash)
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

Palivovy cerpadlo bezi kdyz to nechytne?Jiskru to hazi?
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Kdyby to udělalo mě, tak bych zjistil co tomu chybí, ale týden jsem s tím jezdil a nic, předal jsem to majiteli a ten mi za hodinu volá, že stojí a nestartuje. Čerpadlo prý bzučí. Přijedu tam, sednu za volant a chytá na drc... tak já nevím, asi má chlapec špatnou karmu, nebo co... Spíš mi šlo o vaše zkušenosti, co se na těch motorech sere/odchází. Zkusím vyměnit snímač otáček a uvidím...
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

dhfool píše:Kdyby to udělalo mě, tak bych zjistil co tomu chybí, ale týden jsem s tím jezdil a nic, předal jsem to majiteli a ten mi za hodinu volá, že stojí a nestartuje. Čerpadlo prý bzučí. Přijedu tam, sednu za volant a chytá na drc... tak já nevím, asi má chlapec špatnou karmu, nebo co... Spíš mi šlo o vaše zkušenosti, co se na těch motorech sere/odchází. Zkusím vyměnit snímač otáček a uvidím...
a nema to slavny immo,jak to musis po nekolika vterinach znovu zamknout a odemknout?Nedela to immo?
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Immo asi ne, zdechlo mu to i za jízdy. Z těch projevů bych si na ten snímač HÚ i tipnul, no ale jistota to není. Každopádně ho vyměním a uvidíme.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
trafic
Sběrač informací

Příspěvek od trafic »

jestli to má immo přes infra,což znamená,že musíš mířit na vnitřní zrcátko při odemykání a zamykání.tak to může být ono.jde o to,jestli to nezamyká mezi starty,tak to musí vždy před startem nabudit.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Ladas píše:Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...
Tak už se to stalo i mě. Zdechlo za jízdy při vyšlápnutí spojky a už nešlo natočit. Tím bych vyřadil starter. Start bez jiskry. Cívku jsem proměřil a je ok. Poklepal jsem šroubovákem čidlo HÚ a hned to chytlo.

Přece s takovou kurvou nepojedu na osciloskop (rofl)
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
adi
Aktivista

Příspěvek od adi »

dhfool píše:
Ladas píše:Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...
Tak už se to stalo i mě. Zdechlo za jízdy při vyšlápnutí spojky a už nešlo natočit. Tím bych vyřadil starter. Start bez jiskry. Cívku jsem proměřil a je ok. Poklepal jsem šroubovákem čidlo HÚ a hned to chytlo.

gratuluju ;)
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
mesi3
Přispěvovatel

Příspěvek od mesi3 »

mimochodem pamět závad byla prázdná ? :-)
Oktávka AHF 185 HP / 428 N.m - POWERED BY DIESELPOWER - Sold
MB E63s 585 HP / 800 N.m- Série
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

dhfool píše:

Nedávno jsem to řešil na Meganu, dal jsem nový snímač otáček ( ale v paměti závad byla jeho závada, nevím tedy jak u tebe ) a zatím údajně bez problémů.
Koupil jsem v APM od VDO a byl tam Siemens s vymazaným znakem Renault, ostatně řídící systém je tady nějaký ten jejich Siemens Sirius.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Supervagem načtu jenom EOBD protokol a tam je to bez závad. Je možné, že na KTS už bude. Uvidíme.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
koma33
Sběrač informací

Příspěvek od koma33 »

opalene kontakty na startery vymen starter a pojde ako hodiny
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“