Megane Scenic 1.6e K7M - občas nechytí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Megane Scenic 1.6e K7M - občas nechytí
Kluci, potřeboval bych poradit... Mám tady tu výše uvedenou svini a majitel si stěžuje, že ráno, jak přijede do práce (2 km jízdy), tak po cca 15min. stání už nenastartuje. Točí to až vytříská baterku, ani start přes kabely nepomůže a ani náznak, že by to chytilo. Pak stačí auto roztlačit a chytne hned. Mě to ani jednou neudělalo, takže netuším po čem jít. Studené to chytne pěkně, má to zvýšené otáčky a nekolísá, teplé taky celkem OK, ale lehce to po startu zakolíše. Live data čidel jsou reálná, ale jak říkám, já jsem s tím problém neměl. Nemáte zkušenosti po čem u těch motrů jít?
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
To už jsem udělal, vyčistil jsem i škrtící klapku s krokovým motorkem pro volnoběh. Nepomohlo... Otázkou je, proč mu to chytne na roztlačení? Napadá mě buď startér, že žere příliš proudu a cívka už nedá jiskru - ale to by asi dělalo pořád, nebo cívka, která naopak při poklesu nedá jiskru. Kdybych to alespoň mohl nasimulovat... 

BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Kdyby to udělalo mě, tak bych zjistil co tomu chybí, ale týden jsem s tím jezdil a nic, předal jsem to majiteli a ten mi za hodinu volá, že stojí a nestartuje. Čerpadlo prý bzučí. Přijedu tam, sednu za volant a chytá na drc... tak já nevím, asi má chlapec špatnou karmu, nebo co... Spíš mi šlo o vaše zkušenosti, co se na těch motorech sere/odchází. Zkusím vyměnit snímač otáček a uvidím...
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
a nema to slavny immo,jak to musis po nekolika vterinach znovu zamknout a odemknout?Nedela to immo?dhfool píše:Kdyby to udělalo mě, tak bych zjistil co tomu chybí, ale týden jsem s tím jezdil a nic, předal jsem to majiteli a ten mi za hodinu volá, že stojí a nestartuje. Čerpadlo prý bzučí. Přijedu tam, sednu za volant a chytá na drc... tak já nevím, asi má chlapec špatnou karmu, nebo co... Spíš mi šlo o vaše zkušenosti, co se na těch motorech sere/odchází. Zkusím vyměnit snímač otáček a uvidím...
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Tak už se to stalo i mě. Zdechlo za jízdy při vyšlápnutí spojky a už nešlo natočit. Tím bych vyřadil starter. Start bez jiskry. Cívku jsem proměřil a je ok. Poklepal jsem šroubovákem čidlo HÚ a hned to chytlo.Ladas píše:Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...
Přece s takovou kurvou nepojedu na osciloskop

BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
gratulujudhfool píše:Tak už se to stalo i mě. Zdechlo za jízdy při vyšlápnutí spojky a už nešlo natočit. Tím bych vyřadil starter. Start bez jiskry. Cívku jsem proměřil a je ok. Poklepal jsem šroubovákem čidlo HÚ a hned to chytlo.Ladas píše:Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...

vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
Nedávno jsem to řešil na Meganu, dal jsem nový snímač otáček ( ale v paměti závad byla jeho závada, nevím tedy jak u tebe ) a zatím údajně bez problémů.dhfool píše:Tak už se to stalo i mě. Zdechlo za jízdy při vyšlápnutí spojky a už nešlo natočit. Tím bych vyřadil starter. Start bez jiskry. Cívku jsem proměřil a je ok. Poklepal jsem šroubovákem čidlo HÚ a hned to chytlo.Ladas píše:Problém je ve starteru hoši na renckách klasika máte rušený signál snímače otáček proto to na roztlačení chytne na metru...
Koupil jsem v APM od VDO a byl tam Siemens s vymazaným znakem Renault, ostatně řídící systém je tady nějaký ten jejich Siemens Sirius.