V zimě nekouří?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Peppas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

V zimě nekouří?

Příspěvek od Peppas »

Zdravím,
co přišla zima(už před nějakou dobou). Tak vůbec nepozoruji černý kouř. Přes léto za mnou po sešlápnutí plynu bylo černo, ale po ochlazení cca pod 10 stupňů. Nepozoruji ani trošku černého dýmu.
Další co mě napadá, začal jsem pravidelně tankovat Vervu od benziny + leju do toho ještě VIF. Dříve pokud jsem dal do paliva VIF tak to nekouřilo, ale pokud jsem do nádrže nepřidal při dalším tankování VIF tak to zase pěkně kouřilo. Teď i když jsem VIF nepřidal tak stále bez kouře.
Možná se divíte proč mi to vadí, ale nemůžu si pomoct, bez černoty v zrcátku to prostě není ono. :(
Je to tak, že v zimě diesel nekouří černo? Nebo se motor nějak pročistil užíváním VIFU a poté nekouří?
Seat Toledo 1L 1.9 TDI/81kw (Chip,ERG-off, MAF-off, KAT-off)
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Husty vzduch.
OCTAVIA- ALH
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nalej si do nádrže pět litrů vyjetého motorvého oleje a bude ti to zas jezky kouřit (LOL)
jericho-3
Aktivista

Re: V zimě nekouří?

Příspěvek od jericho-3 »

Peppas píše:Zdravím,
co přišla zima(už před nějakou dobou). Tak vůbec nepozoruji černý kouř. Přes léto za mnou po sešlápnutí plynu bylo černo, ale po ochlazení cca pod 10 stupňů. Nepozoruji ani trošku černého dýmu.
Další co mě napadá, začal jsem pravidelně tankovat Vervu od benziny + leju do toho ještě VIF. Dříve pokud jsem dal do paliva VIF tak to nekouřilo, ale pokud jsem do nádrže nepřidal při dalším tankování VIF tak to zase pěkně kouřilo. Teď i když jsem VIF nepřidal tak stále bez kouře.
Možná se divíte proč mi to vadí, ale nemůžu si pomoct, bez černoty v zrcátku to prostě není ono. :(
Je to tak, že v zimě diesel nekouří černo? Nebo se motor nějak pročistil užíváním VIFU a poté nekouří?
A ti, co za tebou musí dýchat ten smrad, to je ono? Dej si bacha, aby si třeba nezastavil u pumpy a nestavil se u tebe další řidič a jednu ti nenakouřil, až by jsi si překousl jazyk. Protože zrovna jeho dcera má astma a než stačil zavřít přívod vzduchu do kabiny, tak začala kašlat. Lidé tvého typu svou bezohledností otravují ostatním lidem život. Tvoje bezohlednost má asi někde příčinu a patrně je to v tvé hlavě...
nepropadat panice...
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

Zdravím,
Možná se divíte proč mi to vadí, ale nemůžu si pomoct, bez černoty v zrcátku to prostě není ono. Smutný

takovi starosti bych chtěl mít,ty vole (LOL)
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

v horkým létě zakouří i sériová auta, tenhle jev je normální bez DPF, mě to úplně přestává kouřit tak od +5 ... :D
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Peppas"]Zdravím,

to toledo je oničem prodej to a

kup si něco normálního na pořádné kóř https://www.youtube.com/watch?v=jnGultWrErA

;)
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Prnejradejive mam nejradeji ... sotva to jede hlavne kdyz to kouri bych te chtel videt v DE jak by jsi si uzival sveho koure ..... jinak je logicky ze cim chladnejsi vzduch tim mene koure
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
tukydydes
Přispěvovatel

Příspěvek od tukydydes »

Z toho si nic nedělej, mě taky stará V zimě nekouří :D
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
slovacek.milos
Aktivista

tukydydes píše:Z toho si nic nedělej, mě taky stará V zimě nekouří :D
pořid si jinou pořádný pohon pro svůj ohon (LOL)
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Peppas píše:začal jsem pravidelně tankovat Vervu od benziny + leju do toho ještě VIF.
I tohle je na diagnózu (LOL)
Člověk se pořád učí.
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

šulda píše:
Peppas píše:začal jsem pravidelně tankovat Vervu od benziny + leju do toho ještě VIF.
A proc ? To si jako nesmi do Vervy jeste pridat aditiva ? :?
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
slovacek.milos
Aktivista

cin píše:
šulda píše:
A proc ? To si jako nesmi do Vervy jeste pridat aditiva ? :?
šak nejsi doktor 8-)
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

A to mas pravdu (rofl) , ja fakt diagnozu urcovat nemuzu (LOL) :D :D
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

v zimě konečně trochu funguje ten pidi coller :-)
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“