Výměna ŘJ 1.9 TDi AFN kody.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Zdravím všechny a zároven prosím o radu. Potřeboval bych vyměnit řídící jednotku na audi a4 b5 1.9 tdi 81kw afn s číslem jednotky 038 906 018 FD. Důvod: nejde nastavit předvstřik, v tdi grafu je hodnota pořád 38 a ani se nehne, když natáčím čerpadlo, tak reaguje, mění se zvuk motoru i kouřivost, ale s jednotkou to ani nehne. Už jsem to řešil i na jiných forech, ale nikdo neví odkazovali mě na špatné čerpadlo nebo jednotku, čerpadlo už jsem vyměnil a žádná změna... Takže ted je na řadě jednotka, chci se tedy zeptat jestli musím sehnat zase jednotku s tím stejným číslem, nebo jestli lze použít jednotka z jiného vozu např.: Passat 1.9tdi 81kw afn s číslem jednotky: 038 906 018P, nebo z octavie 1.9tdi 81kw. Nerozumím tomu co znamenají ty písmena na konci, někde je FD, nekde P,D,F. atd.. Prosím, hlavně potřebuji zaručeně ověřenou informaci od někoho kdo tomu rozumí, kdo neví, nebo si jen myslí, tak at raději nepíše, nerad bych zbytečně sháněl špatný kus. Díky za rady. 

Ono tie koncove pismena tzv. indexi upresnuju co ta ktora jednotka vie naviac oproti tomu riadeniu samotneho motora. Napr. ci vie ovladat variabilne turbo, alebo obtokove, dalej podporuje imobilizer, prenos inf. pre pal. PC, ci podporuje komunikaciu CAN, ci podporuje nejaky iny system napr. pohon 4x4, alebo spolupracu so systemami ASR, ESP apod. Cize mozes zohnat nejaku inu jednotku ktora tam bude fyzicky pasovat a nastartujes motor, ale nemusi ti fungovat regulacia plniaceho tlaku, alebo motor nemusi mat potrebny vykon kedze soft bude nastaveny pre ine trysky, alebo nebude zobrazovat pal. pocitac a pod. Pokial zozenies RJ ktora vie veci naviac nic sa nedeje, kodovanim jej nastavis co ma vediet a co nie. Jednoducho povedane funkcia naviac sa da vhodnym kodovanim deaktivovat, ale ked podpora niektorej funkcie ktoru tvoje auto ako celok vyzaduje chyba, tak budes mat problem. Najlepsie je inu jednotku vyskusat ci to bude vsetko ist tak ako ma.
-
- Sběrač informací
Díky za radu, palubní pc ani nemám, takže tam by snad neměl být problém, a co se týče třeba naklápění lopatek na turbu, tak 81kw by měli mít všechny variabilní naklápění né? vstřiky by měli taky snad sedět u 81kw by měli být tuším vstřiky 520. Přímo tu mou jednotku s tímhle číslem jsem nikde nenašel, nebo s číslem ano ale né s těmi koncovými písmeny.
-
- Sběrač informací
Jo jo, to je mi jasný že z 66kw tam být nemůže, ta by tam nepasovala ani svorkovnicemi. takže když tam dám jednotku ze stejného typu motoru což je 1,9TDi 81kw AFN s jiným kodem jednotky tak to bude normálně fungovat? Ještě bych se rád zeptal jestli zvládnu jednotku vyměnit doma přes VAG. Potřebaval bych podrobný postup jak ji správně vyměnit a na co si dát pozor, vím jen to že před vytažením se musí jednotka uvést do klidového režimu, ale nevím jak ani co dál a nevím ani co s klíči na DO nerozladí se nějak? Moc díky 

Ano 66kW ma rovnaku jednotku ktora tam pasuje.
Musis akurat prisposobit "novu" RJ motora k imobilizeru. Cize spojis sa s RJ imobilizeru (25), tam das volbu "Prizpusobeni" a navolis si kanal 00, kliknes na "Cist" a nasledne kliknes na "Ulozit" a potvrdis volbu OK. Hotovo. Este budes musiet kuknut pripadne nastavit kodovanie v RJ motora. Opis si povodne kodovanie svojej stavajucej RJ a potom ho skontroluj ci sedi s tvojim z tej povodnej RJ. Pokial nie tak ho zmen.
Musis akurat prisposobit "novu" RJ motora k imobilizeru. Cize spojis sa s RJ imobilizeru (25), tam das volbu "Prizpusobeni" a navolis si kanal 00, kliknes na "Cist" a nasledne kliknes na "Ulozit" a potvrdis volbu OK. Hotovo. Este budes musiet kuknut pripadne nastavit kodovanie v RJ motora. Opis si povodne kodovanie svojej stavajucej RJ a potom ho skontroluj ci sedi s tvojim z tej povodnej RJ. Pokial nie tak ho zmen.
Naposledy upravil(a) TDI tech dne 16 dub 2015, 22:41, celkem upraveno 1 x.
-
- Sběrač informací
Díky za rady
Ještě bych potřeboval sehnat funkční jednotku za dobrý peníz, nevíte někdo o něčem? nejlépe Orlickoústecko případně Pardubicko díky 

Ja by som sa chcel opytat uz davneksie som zalozil z jedneho leona 66kw ahl do mojej ibizy vstreky, hlavu cerpadla, turbo, a fmic. Ku tomuto vsetkemu som kupil aj jeho RJ. Problem je v tom ze ja mam motor 81kw ASV a ta RJ je z 66kw ALH. Chcel by som si prepinovat koncovku aby mi sedela na tu 66kw da sa to?