Polo 9N vymena budikov - trojvalec/stvorvalec.

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
misokgb
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Polo 9N vymena budikov - trojvalec/stvorvalec.

Příspěvek od misokgb »

Caute,

tak som bol zas raz sikovny, prislo polo na opravu, ze prava smerovka nezobrazuje na pristrojovke, akustika isla, aj smerovka fungovala, len proste LEDka na pravej sipke na budikoch nesla, tak som to rozobral a LEDka isla, ale strasne slabo, ze to skoro nebolo vidiet.

Nasledovalo meranie multimetrom, meral som napatie na funkcnej LEDke vlavo - 2V a meral som na pravo - 12v, no a pri mojom stasti som sa nejak mykol a pri zapnutych budikoch mi NIEKAM jeden pol z multimetru tukol niekam na odkrytu PCB budikov, vsetko zhaslo. Odvtedy na budikoch nic nezobrazuje, auto pochopitelne nestartuje - immobilizer, jedine co funguje na budikoch je indikacia dialkovych svetiel - ked dam packu k sebe na svetelnu trubu tak svieti dialkove na budikoch, inak su budiky kompletne mrtve.

Auto je 1.2 12v cca 2003-2004 9N, mam aj VIN cislo ak bude treba, no a problem je, ze sme objednali budiky s rovnakym cislom sice, ale typek uvadza, ze to je z 1.4 4 valec - bude sa to dat nakodovat?

Co vsetko potrebujem nakodovat? Iba kluce sparovat s immo, alebo aj riadiaca jednotka s ECU? + kilometre potom? Problem je, ze stare budiky su totally dead. Spravim to vsetko cez OBD, alebo bude treba aj externy programator?

Inak ked pripojim tieto mrtve budiky, tak sa hreje tato suciastka oznacena na fotke - regulator napatia? Mozno by ho stacilo vymenit, a fungovalo by stare budiky, pripadne sa mohla poskodit ECU?? Hladal som poistku na samotne budiky, no nic som nenasiel :/

Vdaka za rady.

tieto budiky sa objednali nove: http://www.ebay.co.uk/itm/VW-POLO-MK4-9 ... 19fdb96504

ps: kabel mam VAG KKL, bude treba este commander? THX za rady!

old budikyObrázek

toto hreje Obrázek
ALFA ROMEO 75 160ps 200Nm.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“