Klima nespíná Bora TDi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Klima nespíná Bora TDi

Příspěvek od roman1648 »

Klima byla prázdná, tak jsme ji natlakovali dusíkem, držela, tak vyvykuovali, odsáli, naplnili ( automat ), nespíná
píše to chybu tlakového spínače
po výměně za nový Hella stejně nejede, vyzkoušeno z funkčního auta, stejne výsledek, štekr na tři dráty
některej bude přerušenej patrně - má to nějaký obvyklý místo ? tlakáč je vpravo řekněme pod oknem
jak nejlí proměřit ? schéma nemám samozřejmě..
díky
Naposledy upravil(a) roman1648 dne 03 čer 2015, 10:49, celkem upraveno 1 x.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

nikdo neví ??
díky
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Signál uprostřed, na krajích napájení a kostra.Referenční napětí bývá 5v u koncernu. Aspoň většinou to tak je... :)
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Z nouze bych se podíval na barvy kablíků na snímači tlaku a budou se sbíhat v jedné ze svorkovnic jednotky dochlazování pod baterií, tak je dohledat a prozkoušet.
Ale už jsem párkrát řešil přerušené vodiče v těch ohybech hned pod jednotkou.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ok diky kluci mrknu na to zitra
kobrej
Přispěvovatel

Příspěvek od kobrej »

nemas treba utrzenou remenici neni to videt dokud se to nerozdela,ale nenapsal jsi ro podle trec vodicu na kompresoru soudim ze to nemá klasickou cívku, ale kdyz bys napsal r.v. tak to bude jednodušší posoudit
mili000
Přispěvovatel

Příspěvek od mili000 »

Já mám víceméně podbný problém, VAG mě píše tlakový spínač klimatizace zkrat na kostru nebo přerušení...chyba nejde vymazat..Auto Seat Leon 1.9 110 kw 2004.

Vyměnit spímač?
dawo
Přispěvovatel

Příspěvek od dawo »

OI chyba 00792 tlakový spínač (F129); 35-00 -- bez popisu. Klima nesepne. Tedka to mam v servisu, tak uvidím. Každopádně podle toho co sem vyčetl na netu je to univerzální chyba, která může značit vše od malého objemu chladiva po vadný kompresor :/

EDIT: Takže u mě díra v chladiči.
Naposledy upravil(a) dawo dne 04 čer 2015, 16:16, celkem upraveno 1 x.
OI 1.9 TDI AHF
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Me to proste nepusti el. na kompresor,naplneny je to nově
TS
Nováček

Příspěvek od TS »

Pokud jsou dobrý dráty a nechodí to s dvěma snímači,není možný že by ti neotevíral ten ventilek pod snímačem? píšet to zkrat nebo nízkej tlak?
mili000
Přispěvovatel

Příspěvek od mili000 »

TS: Pokud je to na mě, tak mě to píše "tlakový spínač klimatizace zkrat na kostru nebo přerušení"
Tak to by snad kdyby bylo málo naplně tak to píše "nízky tlak" nebo něco takovýho ne?
TS
Nováček

Příspěvek od TS »

bylo to na romana,protože ten zkoušel dva snímače, ale vůbec to nevadí...na O2 je to jak píšeš,tak u tebe snad taky..podívej se jestli je konektor dobře zastrčenej,tlak chladiva když snímač praskne je schopnej zástrčku vyrazit...podle toho co píše dhfool by měla jít zem a napájení změřit, snímač jako takovej můžeš změřit také,po zkušenostech co mám já věřím že to může být vyzkratované uvnitř nateklým chladivem, novej snímač stojí něco přes 500,-
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

+ a - na pressostat jde,treti prostredni drat mrtvej,kabelaz pruchozi az k te jednotce na pdbehu tak to asi bude v tom
kobrej
Přispěvovatel

Příspěvek od kobrej »

roman

ani jsi nenapsal rok ani jestli je to manual klima nebo tronik a neco resis rekni typ atp. no proste lepsi popis a da se to resit lepe takhle na dalku je to mozna blbost ale i v klime jsou merene hodnoty a zkouseli jste v tom neco merit??? a co treba popis zavady tlakovy spinac hlasi chybu?? co to znamena nejaky popis??? treba

kdyz klesne tlak pod 2bar tl. snimac(spinac) pise chybu
kdyz naopak je tlak vyssi nez 20bar cca taky pise chybu apod.
takze jestli chces poradit tak zkus dat popis vseho ne ze"nefunguje to" a neco to pise myslim ze je toto tema je ztrata casu kdyz ani nereagujes na otazky!!!!! proc tu pisete takove blbosti ktere jsou vlastne k nicemu nikomu to nic neda a ten co se pta neodpovida navic do toho pisou ruzni lide uplne debilni dotazy mimo tema

kdyz si date auto do servisu tak to nechte na nich a ne ze se tady ptate na blbosti a pak si myslite ze jste chytrejsi nez mechanik a snazite se mu vykladat pi....ny ktere se tu dozvite (vím že je tu plno odborníků, kteří tomu rozumí) ale i tak.............

no a tak to proste je
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Hele,vychladni jo
Neraagujes....nesedim u toho celej den,obcas mrknu na telefonu..
Po vymene spinace je zavad nula
Je to klimatronik
Rok 2001
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“