F1 - hřejí zadní kola

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

boobika
Aktivista
Odpovědi: 0

F1 - hřejí zadní kola

Příspěvek od boobika »

když po jízdě sáhnu na obě zadní kola, docela pálí (skoro nebrzdím a přední kola jsou jen vlažné). měnil jsem i kotouče a desky (desky byly zevnitř sjeté kvůli zarezlým vodícím čepům), nicméně kola jsou dále teplá. táhla ruční brzdy jsou opřeny o doraz, tudíž ručka nevisí a kdykoliv stačí jen trošku drbnout do auta a hýbe se (takže to nebrzdí).

má někdo nápad? detaily jako očištené dosedací plochy, držáky apod. ani nezmiňuji.

díky
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

RedBull a nebo McLaren monopost?
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

ferrari :D ale má to zase výhodu, protože mechanici mění rozpálené kolo ještě rychleji.

jedná se o fábiu 1 s kotoučema. předpokládál jsem, že se to dá pochopit :D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zarezlé válečky.
nepropadat panice...
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Táhla ruční brzdy ale nemají být opřeny o doraz...
Oct asv 2000, DieselPower
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

válečky - pokud jsou myšleny šulky s prachovkou nahoře a dole držáku desek, tak ty chodí naprosto volně a jsou promazané. jediné co mne překvapilo a nejsem si tím jist - na každé straně je vždy jeden šulek rovný a druhý do kužele se schodky, ovšem na jedné straně je kuželový dole a na druhé straně nahoře. má to nějaký význam nebo je to nějaká modernizace?

táhlem jsem myslel páčky, do kterých je zakleslá kulička lanka brzdy u třmenu. když povolím ručku, opřou se o plechové L, které drží na třmenu bowden lana. to nemá být při povolené brzdě takhle?
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

1) Ne ty malý šulky (vodící čepy) ale ten velkej šulek (noteeth) co tlačí na vnitřní desku a musel si ho zatlačit. btw jak si postupoval při výměně?
2) Ano, nemá se to opírat.
Člověk se pořád učí.
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

výměna proběhla normálně - sundal lanko, sundal třmen, sundal desky, očistil jsem vše, vyzkoušel vodící čepy, přípravkem zatočil pístek dovnitř s přiotevřeným odvzdušňovákem, namazal plošky stříbrným hovnem na brzdy, dal nové plíšky pod desky, nasadil kotouč, dal desky, nasadil třmen, dal nové šroubky, nahodil lanko, našlapal, vyzkoušel - vše se točilo volně.

cca před půl rokem jsem dával nové prachovky na pístek a těsnící kroužky. ale mám doma ještě jednu sadu od trw, tak můžu zkusit.

jak má být tedy seřízena ručka, aby se páčky na třmenu nedotýkaly dorazu?
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

koukal jsem do příručky a píšou tam, že páčky ruční brzdy na třmenu mají mít mezeru od dorazu cca 1-3mm. ale tohle určitě nemá vliv na to, že kolo hřeje. tohle bych spíš tipnul na to, aby nevyklouzlo lanko ručky?

co ty vodící čepy? je jedno který je nahoře a který dole?
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

tak mi to nedalo, vše jsem znovu rozdělal, vodící čepy dal tak, jak mají být, pístky chodí úplně volně. složil jsem, kolo se točí naprosto bez odporu i po několika zabrzdění, přes to jsem ujel cca 10km a kolo je teplý tak, že ruku téměř neudržím.
jediné co bylo zajímavé, tak že po demontáži desek byl materiál na nich rozpuštěný jako plast a držel po bocích ve hrudkách. takhle jsem to ještě neviděl. přitom kotouče nejsou viditelně přehřáté.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Není to zavzdušněný? A co rozměr pneu? Stejnej jako předek?
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

vzduch není a kola všude stejný.

dnes když je kolem 20st, tak zadní kola jsou vlažná. přední úplně studená.
tak nevím jestli je to ok nebo co.
TKTDI
Přispěvovatel

Příspěvek od TKTDI »

A co zátěžový regulátor co je na zadní nápravě, nemůže to mít s tím nějakou souvislost?
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

nemá to regulátor - jsou zde kotouče s abs
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“