F1 - hřejí zadní kola
Moderátoři: šulda, Moderátoři
F1 - hřejí zadní kola
když po jízdě sáhnu na obě zadní kola, docela pálí (skoro nebrzdím a přední kola jsou jen vlažné). měnil jsem i kotouče a desky (desky byly zevnitř sjeté kvůli zarezlým vodícím čepům), nicméně kola jsou dále teplá. táhla ruční brzdy jsou opřeny o doraz, tudíž ručka nevisí a kdykoliv stačí jen trošku drbnout do auta a hýbe se (takže to nebrzdí).
má někdo nápad? detaily jako očištené dosedací plochy, držáky apod. ani nezmiňuji.
díky
má někdo nápad? detaily jako očištené dosedací plochy, držáky apod. ani nezmiňuji.
díky
válečky - pokud jsou myšleny šulky s prachovkou nahoře a dole držáku desek, tak ty chodí naprosto volně a jsou promazané. jediné co mne překvapilo a nejsem si tím jist - na každé straně je vždy jeden šulek rovný a druhý do kužele se schodky, ovšem na jedné straně je kuželový dole a na druhé straně nahoře. má to nějaký význam nebo je to nějaká modernizace?
táhlem jsem myslel páčky, do kterých je zakleslá kulička lanka brzdy u třmenu. když povolím ručku, opřou se o plechové L, které drží na třmenu bowden lana. to nemá být při povolené brzdě takhle?
táhlem jsem myslel páčky, do kterých je zakleslá kulička lanka brzdy u třmenu. když povolím ručku, opřou se o plechové L, které drží na třmenu bowden lana. to nemá být při povolené brzdě takhle?
výměna proběhla normálně - sundal lanko, sundal třmen, sundal desky, očistil jsem vše, vyzkoušel vodící čepy, přípravkem zatočil pístek dovnitř s přiotevřeným odvzdušňovákem, namazal plošky stříbrným hovnem na brzdy, dal nové plíšky pod desky, nasadil kotouč, dal desky, nasadil třmen, dal nové šroubky, nahodil lanko, našlapal, vyzkoušel - vše se točilo volně.
cca před půl rokem jsem dával nové prachovky na pístek a těsnící kroužky. ale mám doma ještě jednu sadu od trw, tak můžu zkusit.
jak má být tedy seřízena ručka, aby se páčky na třmenu nedotýkaly dorazu?
cca před půl rokem jsem dával nové prachovky na pístek a těsnící kroužky. ale mám doma ještě jednu sadu od trw, tak můžu zkusit.
jak má být tedy seřízena ručka, aby se páčky na třmenu nedotýkaly dorazu?
tak mi to nedalo, vše jsem znovu rozdělal, vodící čepy dal tak, jak mají být, pístky chodí úplně volně. složil jsem, kolo se točí naprosto bez odporu i po několika zabrzdění, přes to jsem ujel cca 10km a kolo je teplý tak, že ruku téměř neudržím.
jediné co bylo zajímavé, tak že po demontáži desek byl materiál na nich rozpuštěný jako plast a držel po bocích ve hrudkách. takhle jsem to ještě neviděl. přitom kotouče nejsou viditelně přehřáté.
jediné co bylo zajímavé, tak že po demontáži desek byl materiál na nich rozpuštěný jako plast a držel po bocích ve hrudkách. takhle jsem to ještě neviděl. přitom kotouče nejsou viditelně přehřáté.