Jak vyčistit chlazení?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Jak vyčistit chlazení?
Mám tu takovej problém s chlazením. Něco je tam asi ucpaný, protože dneska po delší době jízdy a povolení víčka nádržky chladící kapaliny to bylo jak "hrnečku vař". Z vyrovnávací nádržky vytekla hnusná orezlá "voda", zatímco zespoda chladiče teče průzračně čistá.
Máte nějaký přípravek nebo prostě nějaký postup čím se dá chladící okruh pořádně vyčistit?
Vím že se prodávají různý čističe chladičů a podobně, ale mám k tomu trochu nedůvěru a žádný zkušenosti s nima.
Máte nějaký přípravek nebo prostě nějaký postup čím se dá chladící okruh pořádně vyčistit?
Vím že se prodávají různý čističe chladičů a podobně, ale mám k tomu trochu nedůvěru a žádný zkušenosti s nima.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
-
- Přispěvovatel
Taky jsem onehdá preventivně čistil. Nalil ocet, nechat působit a jezdit. Pak propláchnout vodou a dát prací prášek do okruhu na vyčištění, nechat působit a pojezdit. Potom propláchnout vodou, napustit do okruhu čistou vodu a pojezdit. Dále nalít fridex+destilku a je hotovo.
Škoda Octavia1 Combi ASZ, EGR, KAT, MAF off, kit GTB1756V, FMIC 160mm+ALU60mm, HDS57,76downpipe/60.3/60.3AMA, sání90,předek323Brembo-zadek288MD,chip 227HP 464Nm TDI Fun
-
- Aktivista
problém je v tom že pokud to necháš dojít tak daleko že máš rezavou vodu tak už nic nepomůže rezne a rezne,
chladící kapalina se mění po třech letech,
taky se podívej jestli teče do bandy přepadem můžeš mít totálně urezlé lopatky na vodním čerpadle
jak píšeš kolem komína to nepoznáš někam vyrazíš a vaříš párky
taky se podívej jestli teče do bandy přepadem můžeš mít totálně urezlé lopatky na vodním čerpadle
jak píšeš kolem komína to nepoznáš někam vyrazíš a vaříš párky

-
- Přispěvovatel
Díky kluci, ten ocet by mě nenapadnul ani náhodou. Takže vypustím chladící kapalinu a naleju místo ní ocet.
Lopatky snad urezlý nebudou, chladič je normálně horkej.

MIloši já nic, já muzikant. Tohle je novej motor co byl dva roky v autě na zahradě, takhle jsem k tomu už přišel.problém je v tom že pokud to necháš dojít tak daleko že máš rezavou vodu tak už nic nepomůže rezne a rezne,
Lopatky snad urezlý nebudou, chladič je normálně horkej.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
-
- Aktivista