Diagnostika BMW E46, 320D, 100 kW

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
the_miracle
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Diagnostika BMW E46, 320D, 100 kW

Příspěvek od the_miracle »

Jsem spíše začátečník, takže když tak omluvte debilní dotaz. Mám Passat r.v. 2002 a před lety jsem si koupil modrý KKL kabel použitelný s VAG 4.09. Dlouho mi stačil, ale pak jsem objevil na čínském eshopu kopii RossTech pro VCDS 11.11. Je sice ENG, ale funguje mi parádně. Mám teď ještě E46 BMW z roku 2001. Je to ještě před facelift 100 kW (ne common rail). Našel jsem někde diskuzi, kde psali že většina takto starých BMW jde diagnostikovat pomocí KKL modrého kabelu. Našel jsem si na dx.com i kabel přímo na BMW a stáhl si CD, které k němu přikládají s programem INPA. Nainstaloval dle návodu, ale bohužel mi to po chvíli snahy napíše něco ve smyslu, že jednotka neodpovídá. Evidentně se o komunikaci ale snaží, protože pokud kabel odpojím, spadne to rovnou. Jinak zkoušel jsem jen ten modrý KKL kabel. Novější kopii RossTech pro VCDS 11.11 jsem se neodvážil, protože jsem všude možně četl, že se nemá používat s jiným programem, než VCDS verze 11.11 eng, jinak se může poškodit (vysvětluju si to tak, že se něco zapíše do epromky). Zkoušel jsem i Carsoft, tuším ve verzi 6.5 a chovalo se to podobně. S kabelem to jakoby komunikuje, ale nemá to odpověď od jednotek. Můžete mi, prosím, někdo poradit, zda to prostě v mém případě nejde, nebo dělám něco špatně? Případně poradit nějaký jednoduchý SW na diagnostiku? Stačí mi vyčtení chybových kódů, kdyby to fungovalo podobně jako VCDS, bylo by to super. Moc díky!
VW Passat Variant B7, 2.0 TDI 130 kW, DSG, r. v. 2014
Mercedes Benz CLK W209, 2.2 CDI 110 kW, 5q automat, r. v. 2006
Fiat Panda 1.1 40 kW, r. v. 2008
Honda PCX 125 ccm, r. v. 2012
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“