Nejde klima a přehřívá se motor Touran 1.9TDI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Twins-Peta
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nejde klima a přehřívá se motor Touran 1.9TDI

Příspěvek od Twins-Peta »

Zdravím pánové,
mám problém s manuální klimatizací. Jednoho dne při těchto vedrech jsem zjistil v koloně že mi nejde klima když stojím, mrknu na teplotu motoru a najednou 120st.
Což jsem byl překvapený že se může něco takového stát u nafťáka. Při otevření kapoty ani jeden ventilátor nejede.
Při jízdě klima chladí, ale jen odporem větru. Když na místě auto držím ve vyšších otáčkách, tak taky nic. Jde slyšet že kompresor spíná.
Zkoušel jsem odpojit škrtící klapku, prý bez toho by se to mělo rozjet samo, stále nic. Zkontroloval jsem všechny pojistky a taky v pořádku.
Diagnostika nevykazuje žádnou chybu, v akčních členech jsem nenašel test ventilátoru.
Mohl by mi někdo poradit na co se zaměřit :? Děkuji
Prodáno: - Seat Leon 1.9 TDI ALH 66kw.
Prodáno: VW Passat 1.9 TDI 96kw,chip 122kw
Prodáno: Seat Leon FR 1M. 1.9 TDI 110Kw -c
Nyní VW Touran 1.9 TDi 77kW - Chip
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

sprovozni ventilátor bez toho ti klima nepojede,

musíš hledat uhlík, pixle u ventilátu, relátko, pojistka, zelenina, zakopaný pes, samrdané chladiče (crazy)

vše prověřit silovým proudem a makat

ne že budeš koukat a zdá se dobrý :shock:
misocko
Přispěvovatel

Re: Nejde klima a přehřívá se motor Touran 1.9TDI

Příspěvek od misocko »

Twins-Peta píše: Zkoušel jsem odpojit škrtící klapku, prý bez toho by se to mělo rozjet samo, stále nic.
- akoze odpojit skrtiacu klapku aby nabehla klima? ukaz prstom na toho co ti to poradil (LOL) (zas sa potvrdilo ze ludska blbost je nekonecna?)
chipmann
Aktivista

Re: Nejde klima a přehřívá se motor Touran 1.9TDI

Příspěvek od chipmann »

misocko píše:
Twins-Peta píše: Zkoušel jsem odpojit škrtící klapku, prý bez toho by se to mělo rozjet samo, stále nic.
- akoze odpojit skrtiacu klapku aby nabehla klima? ukaz prstom na toho co ti to poradil (LOL) (zas sa potvrdilo ze ludska blbost je nekonecna?)
Jelikoz tyto auta maji spolecnou pojistku s klapkou a ventilatory na chladicich tak pro to ...
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Twins-Peta
Přispěvovatel

Příspěvek od Twins-Peta »

Jak píše CHipmann, právě protože to Touran takto má.
Takže budu tedy muset rozebrat předek a vytahnout ventilatory a dat to na přímo?
Prodáno: - Seat Leon 1.9 TDI ALH 66kw.
Prodáno: VW Passat 1.9 TDI 96kw,chip 122kw
Prodáno: Seat Leon FR 1M. 1.9 TDI 110Kw -c
Nyní VW Touran 1.9 TDi 77kW - Chip
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“