Zubni pasta, netradicni pouziti ;)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Zubni pasta, netradicni pouziti ;)
Dovolim si sdilet novy poznatek, ktery by se (verim) mohl hodit vsem, kteri se v ramci prace mohou poranit a nemaji cas na siti a jine casove narocne reseni.
S uspechem jsem po leta pouzival v pripade zraneni tinkturu udavanou pod oznacenim Novikov. Zel, kdyz jsem se predevcirem uspesne" zranil (rezna rana cca 20mm na kloubku pesti aneb nesikovne maso musi pryc), zjistil jsem, ze mi nedopatrenim vyschl - synovec spatne zavrel lahvicku a vyprchani ethanolu melo za nasledek vyschnuti a vytvrdnuti.
Kazdy, kdo me zna tak vi, ze jsem "pritelem" netradicnich a nekonvencnich reseni. Nejsem si jist, kde jsem prisel ke spasne myslence (snad zvyk pouzivani v pripade oparu a aftu), nicmene ranu jsem (nebot jsem nemel cas zajit si s tim na zasiti) zatrel zubni pastou, ktera narozdil od Novikovu dokazala tak masivni krvaceni zastavit (Novikov se ma tendence v pripade masivniho krvaceni protrhnout jeste pred zaschnutim). Po cca 10 minutach mi pasta zaschla a vytvorila opravdu odolnou a relativne pruznou "krustu".
Dle sdeleni meho kamarada lekare jsem neudelal nic spatneho a nad resenim, resp. efektivitou tohoto napadu se uznale pousmal a projevil zajem o to videt ranu po zhojeni s tim, ze mi sdelil, ze za jinych okolnosti by si tak masivni rana rozhodne zaslouzila par stehu.
... snad nekomu pomuze, v opacnem pripade prosim ignorujte.
S uspechem jsem po leta pouzival v pripade zraneni tinkturu udavanou pod oznacenim Novikov. Zel, kdyz jsem se predevcirem uspesne" zranil (rezna rana cca 20mm na kloubku pesti aneb nesikovne maso musi pryc), zjistil jsem, ze mi nedopatrenim vyschl - synovec spatne zavrel lahvicku a vyprchani ethanolu melo za nasledek vyschnuti a vytvrdnuti.
Kazdy, kdo me zna tak vi, ze jsem "pritelem" netradicnich a nekonvencnich reseni. Nejsem si jist, kde jsem prisel ke spasne myslence (snad zvyk pouzivani v pripade oparu a aftu), nicmene ranu jsem (nebot jsem nemel cas zajit si s tim na zasiti) zatrel zubni pastou, ktera narozdil od Novikovu dokazala tak masivni krvaceni zastavit (Novikov se ma tendence v pripade masivniho krvaceni protrhnout jeste pred zaschnutim). Po cca 10 minutach mi pasta zaschla a vytvorila opravdu odolnou a relativne pruznou "krustu".
Dle sdeleni meho kamarada lekare jsem neudelal nic spatneho a nad resenim, resp. efektivitou tohoto napadu se uznale pousmal a projevil zajem o to videt ranu po zhojeni s tim, ze mi sdelil, ze za jinych okolnosti by si tak masivni rana rozhodne zaslouzila par stehu.
... snad nekomu pomuze, v opacnem pripade prosim ignorujte.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
O tech jsem to vedel, ale ze takto masivni rany - to jsem ani nedoufal, z meho subjektivniho pohledu takovy maly zazrak. Jen kdyby to tuhlo trochu rychleji, na to radu nemas?Ladas píše:a funguje i na beďary
@NEVO: Ze se tak blbe ptam - rec je o plnotucne nebo mas nejakou specialni (fungujici) znacku?
Nez jsem prisel na toto tak jsem pouzival Novikov a kdyz vytvoril alespon blanku tak jsem to prekryl specialnim vterinovym lepidlem. Tak jsem zamezil styku agresivniho lepidla s pokozkou a pritom vytvoril patricne pevnou ochranu rany.
Nicmene, jestli budu i takto "nesikovny" nadale, premyslim, ze si poridim vlastni siti - nevim, jak u vas, ale tady je to na pohotovosti na hodiny a kvuli dvema stehum nema vyznam cekat

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

na větší rány lakýrnická maskovací páska nebo elektrikáři používaj hladkou izolačku
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
- NEVO
- Přispěvovatel
@NEVO: Ze se tak blbe ptam - rec je o plnotucne nebo mas nejakou specialni (fungujici) znacku?
klasicka plnotučná horčica, no a používam slovenskú značku "SNICO" tá mi aj najviac chutí tak jej mám doma vždy dosť
inak ja si tu pastu tiež zalepím izolačkou, ale tou širokou
len nesmieš moc utahovať potom to škrtí 
klasicka plnotučná horčica, no a používam slovenskú značku "SNICO" tá mi aj najviac chutí tak jej mám doma vždy dosť

inak ja si tu pastu tiež zalepím izolačkou, ale tou širokou

nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
-
- Přispěvovatel
Rozevřenou ránu se dá taky dobře zafixovat minimalním množstvím vteřinového lepidla.Ladas píše:na větší rány lakýrnická maskovací páska nebo elektrikáři používaj hladkou izolačku

Ale opatrně s ním, je jedovaté, tak jen malou kapičku a kůži na pár vteřin spojit k sobě.
Vím o několika lidech včetně mě co tohle umí a zatím všichni žijeme

E91 N52B30