Citroen ZX 1.9td nenastartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Citroen ZX 1.9td nenastartuje
Zdravím, když ten šrot několik dní stál, padla nafta a musel jsem jí natlačit balónkem. Pak ale chytl, zasmrděl a vše ok. Při každodenní jízdě chytl na cvrnknutí. Dnes po několika dnech startuji a nic. Ani neškytne a můžu mačkat balónek jak chci. Napadlo mě, jestli zase nezlobí spínačka a jestli jde proud do palivového ventilu – jde. Na čerpadle(lucas xud 110) je ještě několik drátů, ale ty nevím k čemu jsou a jak je změřit.
Poradí někdo jak postupovat k odhalení chyby?
Předem díky
Poradí někdo jak postupovat k odhalení chyby?
Předem díky
Pokud ti starter točí motorem, koukni zda při startování se ti kouří z výfuku. Pokud ne, propoj startstop cívku na čerpadle s plusem na baterce-musí cvaknout- a zkus to znova. /tím se zjistí zda je skřínka k.o./ pokud se bude kouřit, čerpadlo dává naftu a přes vstřiky jde do válců...Pokud ne, nemá čerpadlo naftu..A jde o to, zda ti jde žhavení a zda žhavičky jsou v pořádku..Bez nich ti to nechytne...
nepropadat panice...
Tak jsem natáhl drát od baterky a asi minutu jiskřil po kontaktu palivového ventilu. Pak jsem drát připojil natvrdo a natlakoval balónek. Motor chytnul jako vždy když delší dobu stojí tj. postupně začne škytat, rozběhne se a z výfuku jde po dobu cca 10s spoustu bílého kouře. Chvilku ho držím v otáčkách jinak chcípne a po cca 30s už drží volnoběh a nehulí. Na ventil jsem zapojil drát od spínačky a motor normálně startuje a běží. Je možné, že byl ventil zaseknutý a jiskřením jsem ho rozchodil? Nic jiného mě nenapadá.
Ze svých zkušeností s pažoutem ten má stejný motor TD tak nejvíc je problematicky palivový filtr ta/ bakelitová krabice / časem přestane těsnit a začne přisávat vzduch .Než jsem na to přišel tak jsem poměnil přepadové hadice , balonek snad vše co se dá .Nakonec jsem vyhodil palivák a dal tam filtr tuším ,že z golfa co je bez termoventilu . Od té doby startuje bez probléma .
Toyota C-HR 1,8 hybrid
minulost Skoda Octavia 2 tdi 103kw Bkd r.v. 2010 L@K
------------------------------------------------------
minulost :Skoda Octavia Tdi 66kw r.v 2001 chip 84kw
minulost Skoda Octavia 2 tdi 103kw Bkd r.v. 2010 L@K
------------------------------------------------------
minulost :Skoda Octavia Tdi 66kw r.v 2001 chip 84kw