Mate nekdo automat. kotel na uhli ?

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
cin
Aktivista
Odpovědi: 0

Mate nekdo automat. kotel na uhli ?

Příspěvek od cin »

Mate nekdo automat kotel na uhli , orisek , . Jak jste pripadne spokojeni , nejaky vyhody / nevyhody , jak se v nem topi a tak . Napiste prosim :)

Ilustracni Foto pro info

http://www.topeni-prodej.cz/obchod-tzb/ ... sobnik-528
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Máme tenhle http://benekov.cz/cs/produkty/cosmotherm-u25 Stavíme novej barák, tuhle zimu už tam budem a přes léto jsme udělali komplet topení. Máme to už všechno zapojený, zkoušeli jsme v něm topit a paráda, naprostej luxus oproti nějakýmu přikládání. Dneska jsem zrovna koukal na nějaký srovnání nákladů na vytápění, bylo tam asi 15 druhů vytápění a automat na hnědý uhlí vycházel druhej nejlepší. Než jsme koupili tenhle kotel, tak jsme fakt asi tři roky (celou dobu stavby) bádali, porovnávali, propočítávali a nakonec vybírali ten správnej automat. Dali jsme za něj cca 60 tisíc s nějakou slevičkou myslim, vnitřek má 8 mm plech (většinou bývá 6) a navíc je výměnnej. Dá se jednoduše ovládat a hlavně je vyráběnej v čr, je tam kvalitní převodovka na šnek, motor na šneku a ta elektronika vevnitř v kotli. A je to 4. třída, takže vyšší účinnost. Ten na kterej jsi dal odkaz je 3. třída, má o 5% menší účinnost. :)
Jinak hlavně když má člověk automat, tak nemusí (je blbost) mít akumulačku na vodu, protože ten kotel natopí vodu, utlumí se, když klesne trošku teplota tak se zase roztopí a tak dál. :)
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Pěkný pěkný , jen těch peněz ,mooc..
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Tak ten odkaz jsem dal jako ilustracni, spis me zajima jak se v tom treba topi v tomhle obdobi podzimu, kdy ti staci jen pritopit vecer . Takze zapalovat automat nevim jestli ma cenu , takze jak se to dela ? A kolik to tak muze sezrat toho uhli na sezonu v q . Jestli mate jeste nekdo zkusenosti , napiste prosim :) :-)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

No podle mě, ač jsem to nestudoval , tak si vpodstatě nastavíš teplotu a kotel přikládá a defakto topí podle nastavených hodnot . Jen by mě zajímalo jestli si to taky otevírá samo přívod vzduchu .
pikolik
Sběrač informací

Příspěvek od pikolik »

ahoj. nam montovali automat od viadrusu komplet 55 000 s tim ze kotel sme meli starsi. a ted na vecer pritapime normalne drevem. uhli mame 35 kubiku a co sme to testovali tak nasypes nasipku nastavis teplutu, samo si to hlida a pritapi a vzduch se tam zene ventilátorem. zatim se s tim ucime ale lidi v okoli si to hodne chvali a sou spokojeni. pripadne muzu udelat foto :D
O1 66kw AGR ,rv.2000
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Zatopíš na podzim a zdechneš kotel na jaře. Akorát občas nasypeš násypku a vyneseš popel. Topí si to samo, když je v baráku vytopeno, tak přestane foukat ventilátor (ten neni slyšet ani když u něj má člověk hlavu a má příkon nula nic, celel kotel má asi 30W což je 1,5 Kč za den) a přestane jít šnek z cca čtvrt otáčky za minutu na téměř nula. To uhlí na tam jenom uprostřed na tý pánvi maličko doutná a když klesne teplota o trošku, tak zase začne jít ventilátor, fungovat šnek a topí to jak divý, když člověk pootevře trochu dvířka, tak je to jak v nějaký výhni, tak to tam pere ten vzduch :-D
BMW E46 328i automat LPG
EX:
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

Používám kotel Ekoscroll, naprostá spokojenost. Zatopil jsem už minulý týden, večer byla zima. Dal jsem všude na radiátory termostatické ventily.
Funguje to super. Přes den když se oteplí, jsou radiátory studený a v kotli to jen slabě doutná a občas si foukne a přiloží palivo.
Co se ceny týká, poptej se na kotlíkovou dotaci. Dostal jsem ji taky.
A máš to zadarmooo!
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Ten větrák fouká řízeně ? ..jako myslim 0-100% ? nebo on/off ?
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Na mým kotli řízeně 0-100% výkonu :)
BMW E46 328i automat LPG
EX:
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“