peugeot 106 elektrika motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
peugeot 106 elektrika motoru
Zdravím,
na 106tce 1.4 motor kfw mám neustále zaplou saharu i po vypnutí motoru - musím odpojit baterku a na palubce svítí kontrolka vody. Vyměnil jsem obě čidla teploty a problém pořád stejný. Dohledal jsem si, že to dělá spínač/čidlo, který je z boku pod hlavou a vede k němu jeden drát (měl by spínat saharu při 120°C). Nevíte do kterého pinu ŘJ je ten spínač vyveden? Popř. i to druhé čidlo teploty, které je z horní strany? Někde jsem se dohledal, že by to mělo být Ce4 a Cd4, ale nerad bych něco domršil. Díky
na 106tce 1.4 motor kfw mám neustále zaplou saharu i po vypnutí motoru - musím odpojit baterku a na palubce svítí kontrolka vody. Vyměnil jsem obě čidla teploty a problém pořád stejný. Dohledal jsem si, že to dělá spínač/čidlo, který je z boku pod hlavou a vede k němu jeden drát (měl by spínat saharu při 120°C). Nevíte do kterého pinu ŘJ je ten spínač vyveden? Popř. i to druhé čidlo teploty, které je z horní strany? Někde jsem se dohledal, že by to mělo být Ce4 a Cd4, ale nerad bych něco domršil. Díky
-
- Aktivista
na zásuvkách od jednotky jsem ho nikde nenaměřil, proto jsem se ptal na pozici pinu a něchtěl jsem vrtat do kabeláže, dokud jsem neměl jistotu (což mám určitě po diagnostice). Potřeboval bych to vědět od spínače co je pod hlavou a pro jistotu i od čidla.. ty stejně mluvíš o čidle, které jsem měnil a podle infa co jsem si našel to dělá ten spínač.. kdybych měl v okolí někoho se stejnou jednotkou, tak si to proměřím, ale...
Nejsem si jistej protože to maj frantíci pokaždý jinak ale to s jedním drátem bude budík otestuj to jednoduše šlusni ho na kostru a sleduj teplotu na budíku.Většinou jsou na saharu a pro jednotku dvoupinové z boku hlavy na domečku zelená nebo modrá barva pokud je odpojenej štekr tak jdou sahary porád.
Má to palubku bez ukazatele teploty. Nakonec jsem na ŘJ naměřil jak spínač (ten na kostru nezkratuje) tak i jeden kontakt z čidla. Barvy mi teď úplně vypadly, ale čidlo mám 3 piny s 2 kabely na výstup. Podle el schéma z uloz.to co tu dávám, by mělo být 3NR (13) čidlo, 5JN (14) ŘJ, ale kde najdu 3BE (12)? Proměřoval jsem to a kontakt s kostrou nemá, tak by to mohlo být tam..
el. schéma
http://uloz.to/xfDCXAAC/el-v-p106-pdf
el. schéma
http://uloz.to/xfDCXAAC/el-v-p106-pdf
-
- Aktivista
-
- Aktivista
-
- Aktivista
-
- Aktivista