peugeot 106 elektrika motoru

Moderátoři: šulda, Moderátoři

chyldrex
Nováček
Odpovědi: 0

peugeot 106 elektrika motoru

Příspěvek od chyldrex »

Zdravím,
na 106tce 1.4 motor kfw mám neustále zaplou saharu i po vypnutí motoru - musím odpojit baterku a na palubce svítí kontrolka vody. Vyměnil jsem obě čidla teploty a problém pořád stejný. Dohledal jsem si, že to dělá spínač/čidlo, který je z boku pod hlavou a vede k němu jeden drát (měl by spínat saharu při 120°C). Nevíte do kterého pinu ŘJ je ten spínač vyveden? Popř. i to druhé čidlo teploty, které je z horní strany? Někde jsem se dohledal, že by to mělo být Ce4 a Cd4, ale nerad bych něco domršil. Díky
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

musis na pc a zjistit bloku měřech hodnot proc ti jede ventilátor
chyldrex
Nováček

Příspěvek od chyldrex »

Diagnostika vyhodila vadné čidlo teploty (screenshot budu mít, pokud bude nutností). Schodli jsme se na tom, že je někde přerušený obvod. Ví teda někdo do jakého pinu čidla vedou? Momentálně nemám čas rozebírat čtvrt motoru, abych se dostal po svazku a auto musí jezdit..
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Změř odpor čidla.Pak píchni multimetr do zásuvky od jednotky a bude jasný co se děje.
chyldrex
Nováček

Příspěvek od chyldrex »

na zásuvkách od jednotky jsem ho nikde nenaměřil, proto jsem se ptal na pozici pinu a něchtěl jsem vrtat do kabeláže, dokud jsem neměl jistotu (což mám určitě po diagnostice). Potřeboval bych to vědět od spínače co je pod hlavou a pro jistotu i od čidla.. ty stejně mluvíš o čidle, které jsem měnil a podle infa co jsem si našel to dělá ten spínač.. kdybych měl v okolí někoho se stejnou jednotkou, tak si to proměřím, ale...
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Nejsem si jistej protože to maj frantíci pokaždý jinak ale to s jedním drátem bude budík otestuj to jednoduše šlusni ho na kostru a sleduj teplotu na budíku.Většinou jsou na saharu a pro jednotku dvoupinové z boku hlavy na domečku zelená nebo modrá barva pokud je odpojenej štekr tak jdou sahary porád.
chyldrex
Nováček

Příspěvek od chyldrex »

Má to palubku bez ukazatele teploty. Nakonec jsem na ŘJ naměřil jak spínač (ten na kostru nezkratuje) tak i jeden kontakt z čidla. Barvy mi teď úplně vypadly, ale čidlo mám 3 piny s 2 kabely na výstup. Podle el schéma z uloz.to co tu dávám, by mělo být 3NR (13) čidlo, 5JN (14) ŘJ, ale kde najdu 3BE (12)? Proměřoval jsem to a kontakt s kostrou nemá, tak by to mohlo být tam..

el. schéma
http://uloz.to/xfDCXAAC/el-v-p106-pdf
chyldrex
Nováček

Příspěvek od chyldrex »

Tak nejspíš mám problém s jednotkou a potřeboval bych koupit jinou. Podle jakého označení se mám držet, abych něco nedomršil a zbytečně neplatil? Sagem s2000 jsou všechny co jsem našel, ale údajně tam jsou rozdíly v softwaru.

Obrázek[/img]
slovacek.milos
Aktivista

Momentálně nemám čas rozebírat čtvrt motoru, abych se dostal po svazku a auto musí jezdit..

abych něco nedomršil a zbytečně neplatil?

pokud nemáš čas, peníze ani zkušenosti kup si dvoulinku a vypínač odpoj si relé ventilátorů nebo přímo ventilátor, on ten ventilátor při normlním jezdění je k ničemu ;)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Pokud máš klimu tak odpoj snímač tlaku a proměř.Načíst lexií ostatní jednotky.
slovacek.milos
Aktivista

snímač tlaku ? tam je tlakový spínač a když je ko klima se nespustí
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Pokud hlásí vysoký tlak v klimě tak jede sahara porád.Astry to dělaj běžně.
slovacek.milos
Aktivista

geo píše:Pokud hlásí vysoký tlak v klimě tak jede sahara porád.Astry to dělaj běžně.
kdyby tak chyldrex prozradil jestli tam tu klimu má :?
chyldrex
Nováček

Příspěvek od chyldrex »

ne ne, klimu nemám. Elektriku jsem proměřil skoro celou, vyměnil snad všechny čidla a relátka by měly být taky všechny ok. Poslední možnost už je jen ŘJ, která dá impuls. Našel jsem tady tuto, ale jak jsem říkal.. pár lidí mě postrašilo se softwarem:

Obrázek
slovacek.milos
Aktivista

[quote="chyldrex"]

nechápu co řešíš

zaprve na chladiči máš teplotní spínaš ventilátoru dvoupinový je tam?
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“