Zvyseni vykonu pomoci jinejch trysek....dotaz

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

iconek
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Zvyseni vykonu pomoci jinejch trysek....dotaz

Příspěvek od iconek »

Ahoj vsichni pritomni na foru.mel bych dotaz.mam golfika 3 1,9 tdi 66 kw kod motoru 1Z rok vyroby 96.prej tam je nejakej novejsi typ tohoto motoru.Ale to je vedlejši.ziskal sem trysky z vw sharan,kod motoru AHF ....nebo AFN?si ted nejsem jistej.ma to vykon 81 KW.... a čerpadlo,vse plne funkční.nechal sem dnes trysky premerit a seridit zda neukapavaj a chtel bych je namontovat na myho glofika.zvysi se mi nejak vykon motoru?chtel jsem ho puvodne precipovat ale vzhledem na najety kilaky....283tisic....mi to nedoporucovali.budu moc vdecen za kazdou vasi rady.na jednom foru rikaj ze ziskam 15-17 kw vykonu bez dalsich uprav.....jinde ze to vubec nepomuze......tak sam nevim
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

Kec
Přispěvovatel

Příspěvek od Kec »

Neboj, trysky tam dej pokud jsou dobrý a jsou z 81kw tak ti to rozhodně pomůže. Cca 20koní. Čerpadlo měnit nemusíš, teda pokud je to tvoje dobrý. Chipovat 1Z raději ne - slabý písty.
GOLF IV 1,9 TDI ALH - trysky 81KW, turbo 1749VA a 159kobyl
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

z toho dokumentu vyplynulo že pak musim zasáhnout do ECU :?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nemusíš nebo málokdy ;)
iconek
Sběrač informací

Příspěvek od iconek »

Ok.dnes by mi je mel prinyst ze serizeni tak v patek je tam skusim namontovat.jen sem se chtel ujistit jestli tim neco neposeru.....na cip se vyprdnu,nedoporucilo mi jej vice lidí.nemam auticko na zavodění ale opravdu 66 kw je na kombika malo tak sem hledal zpusob jak vykon trochu navyšit.čerpadlo menit nebudu,to ktery sem ziskal necham casem zkontrolovat a uschovam si jej pro strejčka příhodu.
VAG ma kolega v praci tak pokud by se muselo neco prepisovat v jednotce neni problem....
kluci dik za rady.tomas
iconek
Sběrač informací

Příspěvek od iconek »

Jeste prosim vsechny znaly tady,delal sem rozvody a nevime presne kolik mam nastavit predvstrik....dekuji
trysky sem dneska nevyzved....musel sem jet pro auta do nemecka,zejtra si pro ne zajedu.dik za vase info.s pozdravem tomas
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

jestli nemáš diagnostiku tak tam dej sedm desetin a je to
iconek
Sběrač informací

Příspěvek od iconek »

V pondeli mi priveze kolega z prace VAGečko a budou hotovy ty vstrikovace,nejak nestihal se mi na ne podivat.nebyl sem v praci tak mu je predaval kolega a oznamil mu co s nimi zamyslim a dostalo se mu odpovedi že prej vymena trysek mi nepomuže,muselo by se prej neco províst s čerpadlem tak nevim kde je pravda...ja osobne si myslim ze pokud motoru dam vstrikovace ze silnejsi verze melo by se to zmenit k lepsimu co se tyče vykonu a tady na foru jste me v tom podporili.....
K tomu predvstriku....BOSCH co mame u nas v praci to prej neumi zmerit,skusim k tomu pripojit ten VAG a podle toho se pokusime zjistit presnou hodnotu ktera tam ted je a pripadne to poladit...
Kazdopadne moc diky vsem za rady a trpelivost.... :? 8)
s pozdravem tomáš
iconek
Sběrač informací

Příspěvek od iconek »

tak jsme vcera na VAGu nastavili predvstrik a motor se docela utisil....dekuji za info

a jeste k tem tryskam.....bylo mi receno ze si nejak nepomuzu vymenou za silnejsi trysky.....prosim reknete mi,kde je pravda?
zejtra mi je priveze serizeny a skontrolovany jestli nekapou,nejak nemel cas.....
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

buď v klidu, pomůžeš si, uvidíš sám až je tam dáš
iconek
Sběrač informací

Příspěvek od iconek »

jo tak ja to zejtra zkusim naomntuju tam ty vstrikovace a uvidime......jsem s tim mozna otravnej ale bylo mi receno ze si nijak nepomuzu,prej vyssi oteviraci tlaky mi cerpadlo neda,prej to pojede stejne mozna i hur.....ale ja verim vam tady na foru,vsak co....maximalne dam po par kilometrech moje puvodni vstriky nazpatek...:-) a tyhle schovam na potom vcetne cerpadla...

co se tyce toho predvstriku,lita mi to v rozmezi 58-62....mereno VAGem,myslim ze to je v norme,co vy na to pane HUML?
jen nevim presne jak nastavit v pripade potreby ten EGR ventil aby poustel vic vzduchu a jak zmenit mnozstvi vstrikovany davky....nejak sem nemohl dohledat ty hodnoty ktery jsem vycetl z navodu viz odkaz v mym tematu,vymena trysek .pdf.....
mam VAG IHR 304.0
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Myslim že ty svoje trysky tam už vrátit nebudeš chtít. :D
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

58-62 je trochu víc, ale budiš, jinak k těm vstřikům, nejedná se o vyšší tlaky, ale množství nafty, který ti ty vstřiky dodají do motoru ;)
iconek
Sběrač informací

Příspěvek od iconek »

tak ja to zejtra poladim na tech 55 jo?,teda aspon takhle mi to nekdo poradil.....nebo jinak...mas nejakou presnou hodnotu?diky za info

jeste k tem vstrikum.....pokusim se nejak dostat k nastaveni mnozstvi vstrikovanyho paliva at vim kolik tam presne mam,pokud si nebudu vedet rady hned sem tady nazpet...:-)
moc diky za veskery informace.s pozdravem a pranim hezky noci iconek
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“