Superb 1.9 TDI 96kw houká turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Superb 1.9 TDI 96kw houká turbo
Ahoj chlapi. Nějak jsem začal pozorovat houkáni turba. Mam jej od léta repas Garret a zda se mi, že mírně pohoukava. Auto jede jak má, olej se neztrácí, auto nekouří... Je to normální u turba? Zjistil jsem, že se jedna o repas z Polska. Houkáni není nijak hrozne, že by se za mnou někdo otáčel apod. Jen jestli se nejedna o nějaký nemily příznak. Děkuji za zkusenosti
-
- Přispěvovatel
Re: Superb 1.9 TDI 96kw houká turbo
Pokud dobře turbo tlačí tak prostě píská nejvíc je to slyšet když se jede okolo nějaké zdi. Dyž má těch 150 tis otáček za minutu (ve festový zátěži) tak aby nepískalo. Pak píská taky když má od nějakého nasátého smetí omlácenou vrtulku na sací straně. No a pokud se repas třeba nějak nezdařil a opírá se Ti sací vrtulka o skřín karter(při poklesu otáček), tak by to dělalo pazvuky. Jinak pokud nic tak neřešitAjbi píše:Ahoj chlapi. Nějak jsem začal pozorovat houkáni turba. Mam jej od léta repas Garret a zda se mi, že mírně pohoukava. Auto jede jak má, olej se neztrácí, auto nekouří... Je to normální u turba? Zjistil jsem, že se jedna o repas z Polska. Houkáni není nijak hrozne, že by se za mnou někdo otáčel apod. Jen jestli se nejedna o nějaký nemily příznak. Děkuji za zkusenosti

-
- Přispěvovatel
Turbo se dá zkurvit tím že ho nedochladíš sjedeš z dálnice na odpočívadlo a chcípneš. Vemsi že na dálnici kde ty turba dostávaj záhul a jdou v létě ta litina na nich skoro do červena a jsou chlazený jen protékajícím olejem a pak to najednou někdo chcípne tak co myslýš že udělá ten olej v středu turba(ve středovým uzlu) zapečese nebo spíš připečese karbon na středovou hřídel a na ložisko o které se opírá na skřín a časem začne propouštět olej. Takže pro všechny kdo to čtou tak dochlazovat turba po jízdě 

-
- Přispěvovatel
Jasně, dochlazuji poctivě. Auto za studena nevytáčím. Dá se říct, že po každé jízdě nechám auto asi minutku dochladit. Jen mě začíná štvát to menší houkání. V létě jsem ho vyměnil a najel asi 10 tis a začíná pohoukávat. Jak jsem už psal, olej to nežere a auto nijak nekouří. Tak to bude snad O.k. Ale už bych Polský repas nebral. Špatná zkušenost. Ještě mě napadá zkusit projet kladky, jestli není některá K.o