Rozvody-změna výkonu???

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Joska RED
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Rozvody-změna výkonu???

Příspěvek od Joska RED »

Čau chlapy,prosím o radu ohledně rozvodů.Dneska jsem přivezl auto a servisák mi řekl,že prej jsem měl přehozen(dřív) rozvoďák o jeden zub,prej to dělaj tuneři,že prej k tomu ještě předělaj řídící jednotku a má to vyšší výkon :? Novej rozvoďák mi dal prej normálně a že prej můžu ztratit výkon???Co si o tom mám myslet?Jak mi to dal do hlavy tak si při jízdě vsugerovávám,že je to slabší a motor hlučnější??Je to možný :? Díky... :o
Chozé33 Golf Plus TDi 77 KW BKC
scream
Přispěvovatel

Příspěvek od scream »

nemyslimsi, muze to mit smysl to dat o zub, ale ne na seriovym aute. Je to sugesce.
Stingray
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingray »

Ano je to pravda u tdi sa da najviac výkonu ziskat výfukovym profilom.....takze ak posunies vacku tak je to v pomere 2:1 z motorom, tzn. že musis preskociť o zub na remenici vack. hriadela v smere skorsieho otvaranie vyfukového ventilu ale to plati iba o motoroch kde je kopec nafty na tych sa turbo bude rychlejsie rozbiehat a bude pracovat s vyssim vykonom to je ideal pre GT20 a vacsie turba, základ racing dizel vacky na dizla je prave vo výfukovej vacke. Velmi pomaha ak su na aute aj ladene zvody a tým aj znizeny protilak na výf. strane motor moze aj vdaka vacke lepsie dychat.
...to be or not to be... - faster
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Marek77 »

Nejsem si jist, ale mám dojem, že při přesazení kola vačky o zub dopředu se TDi nakopne - je tam málo prostoru. Ale možná ne.............

Na benzinových motorech jsme to dělávali...........
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
TDI GT
Přispěvovatel

Příspěvek od TDI GT »

když sem kupoval golfa II tak jel jak svina.. nechal sem udělat v servisu "radši" rozvody. a ten mechanik taky rikal ze byli rozvody nejak rozhozeny.. a kdyz mi auto vratili ze servisu uz tak dobře nejelo... ale ja to prodal takže už to neřeším ale jako znát to asi je .. (ale jak přesne o zub to nepovim)
corsa 1.5 T D JOY

Obrázek
Joska RED
Přispěvovatel

Příspěvek od Joska RED »

A co s tou jednotkou,jak se to dá přenastavit úměrně těm rozvodům přehozeným o zub?Kdybych jí měl nějak(jednotku) přenastavenou na to starý nastavení rozvodů,může to teď něco špatnýho dělat,když to mám teď normálně na rysky???
Chozé33 Golf Plus TDi 77 KW BKC
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“