Pojištění auta na dovolenou

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Diletant_a_Laik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Pojištění auta na dovolenou

Příspěvek od Diletant_a_Laik »

Kluci máte někdo tip na nějakej dobrej produkt? Jedu zas přes půl evropy a po loňských zkušenostech si chci dopřát trochu klidu v duši. Líbilo by se mi něco na odtah domů v případě poruchy. Loni mi fouklo těsnění pod hlavou a ty nervy jet s tím další 3000 km-nic moc. Jedu do ne moc civilizovaných zemí a nechci si eventuelně něco nechávat spravovat po cestě místníma JZDákama a díly mi asi nikdo nepřiveze, abych si to zbouchnul sám
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

mám od ČPP na celej rok asistenci snad na 5 po čr a do 25 cizinu prozatím jsem to nepotřeboval a je to jen doplněk povce ale jsem v klidu
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Pejcha
Přispěvovatel

Příspěvek od Pejcha »

Ja jel letos dovolenou 9500km a taky jsem to resil, UAMK ma smesny limit na odtah ze zahranici, udelal jsem od Europ assistance Auto Care, maji limit 70000,-, coz je asi nejlepsi. Nastesti jsem to nepotreboval a za 390,- tusim na mesic to bylo v pohode, pro tu trochu klidnejsi jizdu:-)
VW Tiguan CityScape, 2.0TDI 130kw 4motion
VW Touran Cross (1T3), 2.0TDI 103kw
ExVW Polo Cross, 1.9tdi, 74kw a zatim serie
ExO1 COMBI ASV 81kw -> 105kw - Trysky PP502, EGR OFF, CHIP by DIESELPOWER, Brzdy ORS
ExVW Lupo 1.4TDI a uvidí se co s tím...
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

[quote="Pejcha"]Ja jel letos dovolenou 9500km a taky jsem to resil, UAMK ma smesny limit na odtah ze zahranici, udelal jsem od Europ assistance Auto Care, maji limit 70000,-, coz je asi nejlepsi. Nastesti jsem to nepotreboval a za 390,- tusim na mesic to bylo v pohode, pro tu trochu klidnejsi jizdu:-)[/quote

Taky to dávám.
OCTAVIA- ALH
Slavkov
Aktivista

Re: Pojištění auta na dovolenou

Příspěvek od Slavkov »

Diletant_a_Laik píše:... Jedu zas přes půl evropy...
... Jedu do ne moc civilizovaných zemí ...
Bylo by dobré napsat čím jedeš a kam... Neboť zmiňovaná EA je aktuálně poize pro vozy od roku 2001 nahoru 8)
Nejsem přesvědčen, že to je ideální volba např. pro země bývalého SSSR.
Doufám, že jste pánové zaregistrovali změnu podmínek u EA ohledně doby na opravu před odtahem do ČR... k horšímu samozřejmě.
Pokud máš starší vůz, tak lze pořídit rozumnou asistenci např. u Kooperativy jako doplněk cestovního pojištění (podmínka). Stáří vozu je nezajímá.
Nebo lze mít (téměř) neomezenou asistenci např. u Allianz k povinnému ručení (které není nejlevnější - záleží na věku, bonusech, pak to celkem jde)... za cca 1200 ročně. Opět bez omezení stáří vozu.

Variant je mnoho, ale nesmíš ze sebe dělat "tajemný hrad v Karpatech", pak se radí na kok-t (LOL)
GIV Variant TDi ???kW
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Tohle téma mě taky zajímá, chystáme se taky na menší výlet.
Zatím mě osobně asi nejvíc zaujalo tady tohle:
http://www.koop.cz/pojisteni/cestovni-p ... ba-holiday
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

To je přesně to, co jsem psal. Nicméně je tam podmínka mít od nich cestovní pojištění, samostatně to nelze. U starších aut asi jediná možnost jednorázového řešení.
Pokud máš mladší auto, tak je možností více... I cestovní pojištění lze jinde lépe...

U všech pojišťoven si dejte bacha pokud máte nějaké chronické onemocnění či záchvatové onemocnění (epilepsie apod.). Jsou tam těžké výluky z pojištění. Nevěřte, co vám říkají pojišťováci a pozorně čtěte smluvní podmínky.

... a ještě pozor na takové formulace: "zajistí"... to neznamená, že to také zaplatí. To tam musí být uvedeno...
GIV Variant TDi ???kW
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

No, mám e39, takže žádná novota :-D
A sjednat si tam i cestovní pojištění kvůli tomuhle nevidím jako problém. Někde si ho stejně dělat budem a ceny jsou +/- všude stejné.
Slavkov píše: ... a ještě pozor na takové formulace: "zajistí"... to neznamená, že to také zaplatí. To tam musí být uvedeno...
vidíš to, tohle mě nenapadlo,nevšiml jsem si ani. Budu to muset ověřit
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Díky za reakce, Hlavně Slavkov má co říct myslím.
Můj případ: Octavia 2001, do Řecka přes Srbsko, Makedonii. Už mi doporučovali tu Kooperativu, uvažuju o tom a chtěl jsem znát i jiný osvědčený možnosti. Moc se neorientuju v právničině, pojišťováky mám rád asi jako všichni a kooperativa mi teď nějak váhá s plněním po bouračce.
Asi ideální by pro mě byl odtah hned domů nebo na cílový místo, tam už si to asi nějak pořeším, eventuelně vyplacená částka a starat se budu sám.
Samozřejmě se nechci nechat uvařit na jedný blbý fomulaci ála "zajistí".
Ale zřejmě si to představuju jak Hurvajz válku
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

tak to mám já oct 2004 a golf1 89 u obou stejný limit na nehodu nebo poruchu pokud nebude opraveno do 3 dnů kdy ti platí i nějakou ubikaci a jedeš dom
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Ještě taková nepříjemná "drobnost" u Kolumbuse (cestovní poj.) u Kooperativy. V základu (ani při vyšším tarifu) NENÍ pojištění odpovědnosti (něco rozbiješ v obchodě, na někoho spadneš a způsobíš mu úraz...) je to další balíček připojištění... a pak už ta cena není vůbec zajímavá např. oproti Axa (ideálně prostřední tarif Komfort).
GIV Variant TDi ???kW
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Díky za názory, vzal jsem tu kooperativu a budu doufat, že pojištění je pro to, aby se nic nestalo a ne aby krylo a že smůlu jsem si už vybral. Hezkou dovču všem, kdo ji máte ještě před sebou
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Taky jsem ji včera vzal, tak snad ji nebudu potřebovat.

Děkuji zpřání a Tobě taky přeju šťastnou cestu bez jakýchkoliv průserů ;)
mottom
Přispěvovatel

Příspěvek od mottom »

Článek 59 Další výluky z pojištění
1) Vedle obecných výluk uvedených v čl. 10 se asistence HOLIDAY nevztahuje
na případy, kdy k nepojízdnosti vozidla došlo v důsledku:
a) živelních událostí,
b) vandalismu,
c) nedostatků v povinné výbavě a v příslušenství,
d) činností souvisejících s údržbou, s periodickými prohlídkami a s pravidelnou
výměnou dílů, hmot a doplňků,
e) řízení vozidla osobou, která nemá předepsané oprávnění k řízení vozidla,
f) závodů všeho druhu, soutěží s rychlostní vložkou a ofi ciálních přípravných
jízd k takovým závodům a soutěžím,
g) výbuchu třaskavých látek přepravovaných pojištěným vozidlem,
h) porušení ofi ciálních místně platných předpisů, pirátství.
2) Nepojízdnost vozidla způsobená havárií není nepojízdnost vozidla nastalá
v důsledku:
a) přirozeného opotřebení (trvalého vlivu provozu, korozí, erozí, únavou
materiálu apod.),
b) funkčního namáhání,
c) vlivu chybné konstrukce, výrobní nebo materiálové vady,
d) poškození pneumatik, elektrického zařízení vozidla zkratem, autorádia a jiné
audiovizuální techniky; pokud k nim nedošlo ze stejných příčin a ve stejnou
dobu jako k poškození vozidla při nárazu vozidla podle čl. 57 odst. 3) písm. a).

Skoro bych řek že není závada která by do toho nepasovala
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Kód: Vybrat vše

Skoro bych řek že není závada která by do toho nepasovala
:D
Dokonce to vypadá, že když ti tam najdou flashku s MP3, tak máš smolíka. Jinak souhlas. Výluka skoro na všechno.
;)
VW Sharan
1.9 TDI PD
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“