Vylepšení zvuku GTI

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tom_S-line
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Vylepšení zvuku GTI

Příspěvek od Tom_S-line »

Ahoj, řeším jak zlepšit zvuk výfuku na Golfu VI GTI. Nechtěl bych měnit výfuk, ale upravit ten původní a teď je otázka jak? Někde jsem slyšel že by šlo jen dát pryč středový tlumič a dát místo toho trubku a hned ten zvuk bude zajímavější. Myslíte, že by to šlo? Máte s tím někdo zkušenost? Jak je to pak při takových úpravách s výplachem a odporem výfuku? Hlavně aby se neztrácel výkon a neuškodilo to autu. Díky :)
PetrSs
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrSs »

Mám venku středový díl a na brzdě 208k místo 200k,takže poklesu výkonu bych se nebál..jinak pak samozřejmě je lepší varianta dát catback od renomovaných firem
Autoservis + Pneuservis
Golf V GTI edition 30 - big brake kit 370mm audi tt rs,APR stage II+
Softwarové úpravy vozů od firmy APR
Tom_S-line
Sběrač informací

PetrSs píše:Mám venku středový díl a na brzdě 208k místo 200k,takže poklesu výkonu bych se nebál..jinak pak samozřejmě je lepší varianta dát catback od renomovaných firem
JJ, catback určitě fajn....jen je to tak 30k+ ..... pokud by stačilo vyhodit středovej tlumič, tak cajk
Audi A3 8P Sportback S-line 2.0 tdi 125kW DSG
PetrSs
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrSs »

30k to máš už fakt cts nebo apr,ale třeba scorpion exhaust je 18t i míň by se dal kdybys o něm přemýšlel tak napiš,uměl bych lepší cenu,nebo BCS atd...

Scorpion exhaust:

https://www.youtube.com/watch?v=KAxF9E2OSEQ
Autoservis + Pneuservis
Golf V GTI edition 30 - big brake kit 370mm audi tt rs,APR stage II+
Softwarové úpravy vozů od firmy APR
Tom_S-line
Sběrač informací

PetrSs píše:30k to máš už fakt cts nebo apr,ale třeba scorpion exhaust je 18t i míň by se dal kdybys o něm přemýšlel tak napiš,uměl bych lepší cenu,nebo BCS atd...

Scorpion exhaust:

https://www.youtube.com/watch?v=KAxF9E2OSEQ
No mně se právě líbí zrovna třeba toto, ale to už je právě 33k

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... qxedxXFFq8
Prospeedy
Přispěvovatel

vyfuk

Příspěvek od Prospeedy »

Vymenil jsem první díl za 76mm bez katu a zvuk taky peknej.. na brzde 220ps/298NM oproti serii 200ps/280nm.. a stal 5500,- v nerezu ;)
Ex: A3 ASZ ..... 300PS :,-(
O2 turbobéňo BWA... 280PS

Akt.: Cupra 1p 2.0 tfsi 370ps/550nm
Passat B7 CR .. profituning
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

taky se odelim o upravu. prvni dil upraven a vyndan prvni kat (hned za turbem - druhy zanechan) potom nasleduje vyfuk od milltek a zvuk decentni a kdyz se radne ohreje tak zvuk akorat.

https://www.youtube.com/watch?v=VXt4BbcN7ug
https://www.youtube.com/watch?v=eOfOvy4rrU4
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
F4ever!
Přispěvovatel

Příspěvek od F4ever! »

tiez som experimentoval s passatom 1.8t komplet som nechal si vyrobit na mieru vyfuk od turba az po koniec 80mm koniec canon 100mm ...zvuk bol nadherne agresivny mohutny bolo pocut aj turbo sem tam to aj strelilo hlavne ked bolo vonku riadne teplo ale po dlhsej dobe bolo to otravne hlucne no uz mi to zacalo prekazat takze nikomu neodporucam na benzine vykuchat komplet vyfuk ale na kratku dobu nadherny zvuk co sa tyka vykonu od spodu to bolo dost mrtve kedze nemal proti tlak vo vyfuku ale zas vo vyssich otackach uz to hned lepsie tahalo ako seria ze vraj mi bolo povedane zvuk cca 2-3km stale bolo pocut pri agresivnej jazde :D staci dat dole stredovy a dozadu niejaky sportovy bude to mat pekny zvuk nie otravny
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

tak to riadne 2-3km,boh vie či si nejazdil na lokomotíve nahodou,len ti povedali,že to je 1.8t..vieš kolko dB potrebuješ vytvorit aby ťa bolo počuť 2-3km vôbec vzdušnou čiarou? nie ešte v obývanej oblasti,zase táraš.. (LOL)
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

F4ever! píše:tiez som experimentoval s passatom 1.8t komplet som nechal si vyrobit na mieru vyfuk od turba az po koniec 80mm koniec canon 100mm ...zvuk bol nadherne agresivny mohutny bolo pocut aj turbo sem tam to aj strelilo hlavne ked bolo vonku riadne teplo ale po dlhsej dobe bolo to otravne hlucne no uz mi to zacalo prekazat takze nikomu neodporucam na benzine vykuchat komplet vyfuk ale na kratku dobu nadherny zvuk co sa tyka vykonu od spodu to bolo dost mrtve kedze nemal proti tlak vo vyfuku ale zas vo vyssich otackach uz to hned lepsie tahalo ako seria ze vraj mi bolo povedane zvuk cca 2-3km stale bolo pocut pri agresivnej jazde :D staci dat dole stredovy a dozadu niejaky sportovy bude to mat pekny zvuk nie otravny
Opet si dovolim nesouhlasit . Na seriovem 1.8 T si nechat udelat vyfuk 80 mm je nejvetsi hloupost. Maximalne bych volil velikost potrubi 63.3 mm . Na to jdou naskladat pruchozi tlumice tak aby vyfuk mel vyplach ale zaroven nestratil svoji efektivitu. Jde si i pohrat se zvukem , kdyz vis jake velikosti ci pocet tlumicu pouzit.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“