Aditiva do oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Aditiva do oleje
Zdravim panova,
mate nejake zkusenosti ohledne aditiv do oleje? Mam na mysli napriklad molybdenove aditivum, ktere by melo zvysovat mazaci schopnost. Ma to smysl, nebo to je jen placebo?
Pred asi 10tkm jsem zkusil od Liqui Moly aditivum pro vycisteni hydrostel, protoze mi zacaly klepat ventily a s vysledkem jsem nadmiru spokojen. Chod motoru se zklidnil asi po 10minutach provozu(v navodu pisou, ze se to muze projevit az po 6h provozu) a trva doted.
No a jelikoz me ted ceka vymena oleje, tak jsem premejslel, ze bych tomu trochu pomohl prave aditivem.
Nabehano mam ted cerstve 300tkm, pres leto 10w-40 a v zime 5w-40.
Kdyby mel nekdo nejakou zkusenost, budu rad, kdyz se podelite.
mate nejake zkusenosti ohledne aditiv do oleje? Mam na mysli napriklad molybdenove aditivum, ktere by melo zvysovat mazaci schopnost. Ma to smysl, nebo to je jen placebo?
Pred asi 10tkm jsem zkusil od Liqui Moly aditivum pro vycisteni hydrostel, protoze mi zacaly klepat ventily a s vysledkem jsem nadmiru spokojen. Chod motoru se zklidnil asi po 10minutach provozu(v navodu pisou, ze se to muze projevit az po 6h provozu) a trva doted.
No a jelikoz me ted ceka vymena oleje, tak jsem premejslel, ze bych tomu trochu pomohl prave aditivem.
Nabehano mam ted cerstve 300tkm, pres leto 10w-40 a v zime 5w-40.
Kdyby mel nekdo nejakou zkusenost, budu rad, kdyz se podelite.
Moje první a poslední zkušenost s aditivy do olejů skončila vydřenými válci.
Každý druhý Ti poradí že lepší jak přidávat aditiva do tak už aditivovaného oleje, je včasná výměna za nový olej.
Od generálky svého prvního motoru po aplikaci aditiv se toho držím a nemám sebemnší problém.
U toho Atomia, bych celkem rád viděl výsledky testů po ujetí 15000 km a více.
Každý druhý Ti poradí že lepší jak přidávat aditiva do tak už aditivovaného oleje, je včasná výměna za nový olej.
Od generálky svého prvního motoru po aplikaci aditiv se toho držím a nemám sebemnší problém.
U toho Atomia, bych celkem rád viděl výsledky testů po ujetí 15000 km a více.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
- Aktivista
Re: Aditiva do oleje
[quote="13055K4"]Zdravim panova,
zbytečnétéma, když požiješ tlačítko hledat najdeš jich mraky,
výsledek furt stejný pro proti a nic
zbytečnétéma, když požiješ tlačítko hledat najdeš jich mraky,
výsledek furt stejný pro proti a nic
Do mojho Sharana 1,9 PD AUY ho lejem cca 80 000km, bez problemov. Akurat teraz pisu, ze konci jeho vyroba a nahradza ho Valvoline ALL-CLIMATE DIESEL C3 5W-40jofa píše:Vyuzijem tuto temu,aj ked je tu toho pisaneho urcite vela.ma niekto skusenosti s olejom valvoline durablend diesel 5w40?mozem ho naliat do tourana 74kw?olrj splna normu 505.01
Jezdil jsem ho do teď a bez problémů.jofa píše:Vyuzijem tuto temu,aj ked je tu toho pisaneho urcite vela.ma niekto skusenosti s olejom valvoline durablend diesel 5w40?mozem ho naliat do tourana 74kw?olrj splna normu 505.01
Nyní jsem koupil olej Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30 protože Valvoline by mi švagr do pátku nesehnal.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
- Aktivista
dury2 píše:ono toho funguje asi povíc
máš to osobně odzkoušené?
jeden známý dělá motory a dává militec1 co prodávají v kel, jeho úspěšnost se zvedla tak že všechno jede, jaho výklad by zněl pro mnohé jako pohádka,
já si ho ted koupil budu ho dávat do jednoho motoru za 7OOO km k odstranění podivné vlastnosti,