peugeot 406 hdi nejde rychlomer
Moderátoři: šulda, Moderátoři
peugeot 406 hdi nejde rychlomer
Ahoj prijel ke me na opravu peugeot 406 hdi.Nefunguje mu rychlomer.Meli to v servisu a tam mu vymenily budiky a cidlo rychlosti.Obcas budik vyleze na 110km/h a tam zacne vibrovat a spadne.Co by to mohlo delat?
Nevím, jak 406, ale když u Xantii blbly budíky, že sekly na nějaké rychlosti, nebo vůbec neukazovaly, tak pomohlo praštit pěstí seshora na přístrojovku nad budíkama a ony zase naběhly. Nebo vypnout a zapnout klíček zapalování. Měl jsem to taky tak u Xantie 1.9TD a příčinou toho je studeňák vzadu na budíkách. Oprava není složitá (proletovat) a je popsána na stránkách Xantiaclubu. Předpokládám, že to bude asi to samé, protože auta jsou, až na systém pérování a brzd skoro identická.
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Motor je 2.1td rv 1996,budiky nemaji nahon,budiky jsou znacky sagem muzu napsat i cislo klidne.pepe276 píše:Nevím, jak 406, ale když u Xantii blbly budíky, že sekly na nějaké rychlosti, nebo vůbec neukazovaly, tak pomohlo praštit pěstí seshora na přístrojovku nad budíkama a ony zase naběhly. Nebo vypnout a zapnout klíček zapalování. Měl jsem to taky tak u Xantie 1.9TD a příčinou toho je studeňák vzadu na budíkách. Oprava není složitá (proletovat) a je popsána na stránkách Xantiaclubu. Předpokládám, že to bude asi to samé, protože auta jsou, až na systém pérování a brzd skoro identická.
Jinak auto bsi jednotku urcite jeste nema.Kdyz budiky otocim tak maji vzadu tistak igelitovy,musi se rozdelat a uvnitr je tistak s tema studakama?Jeste jsem si vsiml ze neukazuje displej s kilometry.
Jak jsem psal, nevím jak to má 406, opravoval jsem to na Xantii, ale už je to pár let a detaily už nevím. Předpokládám, že Xantie to bude mít podobně. Najdi si to někde v poradně na www.xantiaclub.czoregan píše:Motor je 2.1td rv 1996,budiky nemaji nahon,budiky jsou znacky sagem muzu napsat i cislo klidne.pepe276 píše:Nevím, jak 406, ale když u Xantii blbly budíky, že sekly na nějaké rychlosti, nebo vůbec neukazovaly, tak pomohlo praštit pěstí seshora na přístrojovku nad budíkama a ony zase naběhly. Nebo vypnout a zapnout klíček zapalování. Měl jsem to taky tak u Xantie 1.9TD a příčinou toho je studeňák vzadu na budíkách. Oprava není složitá (proletovat) a je popsána na stránkách Xantiaclubu. Předpokládám, že to bude asi to samé, protože auta jsou, až na systém pérování a brzd skoro identická.
Jinak auto bsi jednotku urcite jeste nema.Kdyz budiky otocim tak maji vzadu tistak igelitovy,musi se rozdelat a uvnitr je tistak s tema studakama?Jeste jsem si vsiml ze neukazuje displej s kilometry.
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Tak jsem zjistil ze nekdo dal budiky do auta Jaeger a origo jsou zde Sagem.Dal jsem tam zpet sagem a zobrazuji se mi cisla ujetych km,ale kdyz jedu tak mi to pise porad stejny km a na denim pocitadle je porad 0.Znamenalo by to cidlo?pepe276 píše:Jak jsem psal, nevím jak to má 406, opravoval jsem to na Xantii, ale už je to pár let a detaily už nevím. Předpokládám, že Xantie to bude mít podobně. Najdi si to někde v poradně na www.xantiaclub.czoregan píše:Motor je 2.1td rv 1996,budiky nemaji nahon,budiky jsou znacky sagem muzu napsat i cislo klidne.pepe276 píše:Nevím, jak 406, ale když u Xantii blbly budíky, že sekly na nějaké rychlosti, nebo vůbec neukazovaly, tak pomohlo praštit pěstí seshora na přístrojovku nad budíkama a ony zase naběhly. Nebo vypnout a zapnout klíček zapalování. Měl jsem to taky tak u Xantie 1.9TD a příčinou toho je studeňák vzadu na budíkách. Oprava není složitá (proletovat) a je popsána na stránkách Xantiaclubu. Předpokládám, že to bude asi to samé, protože auta jsou, až na systém pérování a brzd skoro identická.