octavia 1.6 tlak v chladiacom systeme
Moderátoři: šulda, Moderátoři
octavia 1.6 tlak v chladiacom systeme
Zdravím nestretol sa niekto s problemom na octavia 1.6 75 kw BZQ hadice su tvrde a po otvorenie nadrzky vyvrie voda von .... auto topy iba pri 3000ot na aute menily v de termostat tesnene pod hlavu hlava bola na tlakovej skuške plus prebrusenie všetko ok rozvody a vodna pumpa nove ričička držy pekne na 90 c diki pekne
Pokud šel do systému olej, nebo pokud tam někdo nasypal nějaký zázračný utěsňovač, klidně se tam vytvořil nějaký špunt, co to zacpal. A hadička do expanzky je opravdu tím nejtenčím průměrem v celém okruhu, takže klidně může být ucpaná.
Nicméně konkrétně u tohoto typu motoru jsem se už dvakrát setkal s prasklou stěnou válce (oba to byly AKL, ale to je tak nějak jedno). Jednou u mladého borce, co honil Octu jako skotného ševce, jednou pak u kamaráda na GIV, kde jsme na to přes tři měsíce nemohli přijít. Těsnění hlavy, pumpa, celá hlava, termostaty asi tři, expanzka s víčkem, ....... Nic. Pak jsem tu palici shodil já (protože do té doby si to opravoval sám, jen po konzultaci se mnou) a koukám do třetího válce a ejhle - podélná vlasová trhlinka. A motor kaput.
Nicméně konkrétně u tohoto typu motoru jsem se už dvakrát setkal s prasklou stěnou válce (oba to byly AKL, ale to je tak nějak jedno). Jednou u mladého borce, co honil Octu jako skotného ševce, jednou pak u kamaráda na GIV, kde jsme na to přes tři měsíce nemohli přijít. Těsnění hlavy, pumpa, celá hlava, termostaty asi tři, expanzka s víčkem, ....... Nic. Pak jsem tu palici shodil já (protože do té doby si to opravoval sám, jen po konzultaci se mnou) a koukám do třetího válce a ejhle - podélná vlasová trhlinka. A motor kaput.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
stačí šetřit a nalejt si spolu se starým fridexem i nějaký ten bordel co zbyde v záchytný nádobě...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!