DTI PROBLEM STARTU ZA STUDENA VENTIL PREDSTREKU

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
gsmboss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

DTI PROBLEM STARTU ZA STUDENA VENTIL PREDSTREKU

Příspěvek od gsmboss »

Prosim o pomoc na mojom dti scenic mam problem zo startom rano... ono problem je v tom ze za studena mi nebzuci predstrek v cerpadle... ale ako nahle sa zohreje nad 45C tak predstrek bzuci pri kazdom zopnuti klucika...a znova ak sa ochladi pod 40C na cidle pre ECU uz ho nespusti ale motor ked nastartujem tak predstrek reaguje... moze byt problem v ECU nejake adaptacne hodnoty poskodene v eeprom..? dakujem
Mam bosch KTS tak preto viem tie stupne a ziadnu zavadu nehlasi vsetky
snimace vykazuju spravne hodnoti.. Pato Slovensko
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

DTi od renaultu je hodně nachylné na seřizeni předstřiku neni problem v tomto
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

ano je to mozne lebo som mal dnes presne taky scenic a tam ten predstrekovy ventil funguje tak isto... A diagnostika mi ukazuje POZADOVANY PREDTREK 4.0KH a JE MEDZI 3.9 a 4.1 za prevadzkovej teploty... Moze byt problem ze nefunguje dobre za studena..?
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

nevim na jaké diagnostice jsi přišel na kolik je předstřik ale v origo servisu renault to dělaj manualně na hodinky docela složitym postupem.Mužu napsat ale jestli nemas hodinky a trn na zaaretováni kliky neudělaš to.Dělal jsi rozvody nebo někdo krátce před tebou??
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

mam kts od boscha a pocitac je tam BOSCH MSA 15.5 takze sa mi da merat predstrek presne mi pise pozadovanu hodnotu pocitaca a akutocnu... a su presne tak ze by bosch klamal svoj pocitac..?? Dnes som sa trochu hrabal rano s tym a zistil som ze mi pise snimac otacok pri studenom starte ale ked mi auto naskoci po 6 startoch tak mozem motor vypnut a hned nastartovat tak bezi bez problemov cely den a potom uz nepise zavadu snimaca iba pri studenom starte moze t robit starter alebo nieco rusit..? Ked sme do neho drcli na 3trojke tak chitil hned.... ; (hm) :?
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

Tak opet dnes rano som dal silnejsiu baterku mal som tam 62AH a vyrobca predpisuje 72Ah a auto chitilo na brnk moze mat slabe tocky starter.? alebo velky odber starter...? Dakujem
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Vypadá to vstřik s čidlem zdvihu.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

hmmm a ten vykazuje dobre hodnoty na diagnostike...ze by pre to pisal snimac otacok..? DTeraz v noci som ho skusil znova potocit a tiez nabrnk aj ked je 5C vonku...takze uz tomu fakt nechapem... (hm)
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Radím ze zkušenosti, být to tím nemusí. Někdy se stane, hlavně když některé čidlo "kecá" v toleranci, že to vyhodnotí systém trochu jinak, protože chyba čidla nebyla shledána. Zkus ten snímač odpojit, jestli bude nějaká změna. Taky po odpojení teplotního čidla to může začít startovat a toby potvrdilo moji theorii.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

Problem vyrieseny DUFAM (rofl) Vycistil som starter a auto nema problem rano startovat nevykazuje chybu snimaca otacok.... Nechapem tomu ale podla vsetkeho bordel v starteri indukoval do Zotrvaku mag pole a rusilo snimac otacok..... :-D
MISAKK
Nováček

Příspěvek od MISAKK »

gsmboss- prosím tě, řeším stejný problém, jako jsi měl ty - ráno při startu kontrolka - diag. ukazuje čidlo ot. - to je ale v pohodě, včera vyčištěný starter - a pořád to samý- Jak to vypadá u tebe, máš to od té doby v pohodě?
origoš- taky mě napadá už jenom vstřik s čilem zdvihu- co se stím dá dělat? musí se vymenit nebo jde opravit?
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

Ja to mam zatial v pohode od vtedy... Skus este kabelaz do ECU je dost poruchova....
MISAKK
Nováček

Příspěvek od MISAKK »

A prosím tě, co ten předstrik- bzučí po ránu nebo ne? AUTO už jsem měl u Renaultu, u bosche a u autoelektrikáře, nikdo na nic nepřišel. takhle prověřený auto nemá nikdo, a stejně to nejde. před chvílí jsem to zkusil, 3krát se rosvítila porucha a pak to chytlo, jako by nic. ještě by mě zajímalo, co udělá ten vstřikovač s čidlem, když v něm nebude nafta- je možný, že to taky ukaže poruchu?
gsmboss
Přispěvovatel

Příspěvek od gsmboss »

Ten predstrekovy ventil nema bzucat bzuci as ked ma motor okolo 45C tak bzuci pri starte...Snimac pohybu ihly ti nebude hlasit ked tam nie je nafta... iba keby bol preruseny alebo keby vykazol zle hodnoty pri merani ecu by hlasila velka alebo mala hodnota... NIECO TI RUSI SNIMAC OTACOK pozri si tu kabelaz... a starter mas novy alebo..?
MISAKK
Nováček

Příspěvek od MISAKK »

Starter pouze vičištěny, točí to pěkně. kabeláž ještě jednou zkouknu, ale u renautu ji měli ůdajně vyměněnou
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“