Soustruh

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ondra.p
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Soustruh

Příspěvek od ondra.p »

Ahoj prosba na všechny soustružníky. Sháním do garáže nějaký univerzální menší jednoduchý soustruh na stáčení kotoučů, bubnů, komutátorů, vyroba trnů na centrování spojek, kroužků pro lisování ložisek, atd. prostě jednoduché práce se kterýma se nechci zdržovat než na mě bude mít některý ze soustružníků čas. Nejvíce by se mi libila S28 nebo S32 ale blbě se shánějí v poslední době jsem viděl na prodej docela hodně R5 za rozumné peníze ale v soustruzích se skoro nevyznám není ta R5 pro domácí práce nesmysl? Popřípadě nějaká jiná alternativa? Díky :)
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

Ta S28 je na kotouče podle mě malá. Nevím z hlavy jaký průměr tam upneš, ale můžu ti to změřit. Je tam navíc problém, že suport docela trčí daleko od držáku nástrojů, takže při soustružení kotouče najíždíš až pod něj a tím se ti tam vejde bohužel ještě menší průměr... mrkni po S18 nebo SN45 třeba...
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

R5 se liší vpodtatě točnou délkou . rozuměj jak dlouhý obrobek upneš , tam je to tušim někde kolem 70 cm a má tam takovou věc dobrou pro seriovou výrobu a to že upneš do toho bubnu asi 7 nástrojů ... Rozumíme ?.. :)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Dalsi snilek, tak horsa do toho http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?p=233354#p233354 ;)

A R5 je revolverovy sustruh to je nieco uplne ine. Je urceny na obabanie kratkych kusov v seriovej vyrobe, doma prakticky nepouzitelny stroj https://www.youtube.com/watch?v=ayUzw9AnAIg
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

R5 je dobrá i na doma , je krátká .
A když tomu nerozumíš tak si soustruh nepořídíš ani za milion ...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Ahoj. Dlhsi cas rozmyslam aj ja o sustruhu, ale potreboval by som to len na alternatory a startre. Co by ste mi doporucili. Dakujem.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

JozefC píše:Ahoj. Dlhsi cas rozmyslam aj ja o sustruhu, ale potreboval by som to len na alternatory a startre. Co by ste mi doporucili. Dakujem.
Na jaký materiál , velikost obrobků ,popř. druh obrábění ?
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

L píše:Ta S28 je na kotouče podle mě malá. Nevím z hlavy jaký průměr tam upneš, ale můžu ti to změřit. Je tam navíc problém, že suport docela trčí daleko od držáku nástrojů, takže při soustružení kotouče najíždíš až pod něj a tím se ti tam vejde bohužel ještě menší průměr... mrkni po S18 nebo SN45 třeba...
Dá se vyrobit na frézce prodloužení, který upneš do držáku a do prodloužení upneš nůž. Celý to má samozřejmě potom menší tuhost, můžeš pak ale točit to, co se vejde nad vodící plochy (a máš to jak upnout).
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

A6TDI píše:
JozefC píše:Ahoj. Dlhsi cas rozmyslam aj ja o sustruhu, ale potreboval by som to len na alternatory a startre. Co by ste mi doporucili. Dakujem.
Na jaký materiál , velikost obrobků ,popř. druh obrábění ?
Viac menej mi ide o prebehnutie komutátorov, zberných kruzkov, upravu puzdier,... Zvacsa med. Ja som v tomto amater, nechcem nic vyrabat, len poupravovat diely. Velkost obrobku by mala byt s rezervou do 30cm a sirkou 25cm, upnutie mi staci do 5 cm.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

přesnost ?
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

neviem, som amater v tomto.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Na jakou přesnost chceš obrábět ? desetiny mm nebo setiny ?
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Stotiny su az priliz , staci desatiny.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Tak to kolem 12 -15 tis orientačně seženeš , třeba i ten revolver . Pak můžeš vzít i nějakou malou zakázku a soustruh máš zaplacený.
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Jo, este sa naucit pracovat :) skusim pozriet, diki
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“