Zmizeni chladici kapaliny 1.9 tdi 96kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zmizeni chladici kapaliny 1.9 tdi 96kw
Zdravim ve spolek. Neporadil by nekdo kde bych mohl mit problem?
Mam passat 1.9 tdi 96kw.
Od koupe auta sem najel uz 6 tisic km bez uniku chladici kapaliny(kontrolovano kazdych cca 14 dni pri dolejvani vody do odstrikovacu.) Vcera pri jizde po dalnici do Brna rychlosti 180-200km/h pri dojezdu do Brna se rozsvitila kontrolka vody..Mrknu a sucho..Dolil jsem cca 2 litry. Pri navratu uz jsem jel max do 150 km/h po cca 140 km pri dojezdu dom neubyla ani kapka. Dnes rano jeste kontrolovano a zadny unik.
Auto nehuli, startuje bezproblemu , emulze se netvori. Motor slape jak ma.
Kde by to mohlo chcat??Predpokladam ze to bylo vyssima otackama tak rychly unik.
Mam passat 1.9 tdi 96kw.
Od koupe auta sem najel uz 6 tisic km bez uniku chladici kapaliny(kontrolovano kazdych cca 14 dni pri dolejvani vody do odstrikovacu.) Vcera pri jizde po dalnici do Brna rychlosti 180-200km/h pri dojezdu do Brna se rozsvitila kontrolka vody..Mrknu a sucho..Dolil jsem cca 2 litry. Pri navratu uz jsem jel max do 150 km/h po cca 140 km pri dojezdu dom neubyla ani kapka. Dnes rano jeste kontrolovano a zadny unik.
Auto nehuli, startuje bezproblemu , emulze se netvori. Motor slape jak ma.
Kde by to mohlo chcat??Predpokladam ze to bylo vyssima otackama tak rychly unik.
- martinsidlo
- Aktivista
No ze by to nekde kapalo bych nerekl ,hlavne kdyz celou dobu nic a najednou voda pryc...kdyby bylo KO tesneni tak by to hulilo bile ne?Para z vejfuku? Kdyz pridam zadny zblunkave zvuky neslysim...Jedine co tak z palubovky jako by z vetracku sem tam neco chrci...Ale to by meli bejt naky moturky foukani ...i to prej ukazovala diagnostika.
-
- Přispěvovatel
Strata 2. litrov je príliš veľká , aby sa nedalo zistiť miesto úniku . Zavzdušnenie nepojme 2litre , nevraviac o tom , že by to nekúrilo a svietila by kontrolka . Ja by som podozrieval termostat , ktorý ostal zaseknutý v zavretej polohe a kvapalina vyvrela cez expanzku . Po ochladení môže všetko vyzerať OK až do chvíle , kedy bude treba využiť chladič . Vzhľadom na vonkajšie teploty to môže byť aj v lete .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Termostat je davany novy cca pred 2 mesici. Ale to neznamena ze by se nemohl seknout. Je to mozny jelikoz prez 90 stupnu sem ho nikdy nevidel..a to sem cca 80km jel furt 180-200km/h , tak mozna vyvrela, ale zas kdyz sem hnedka zastavil koukl anevypadalo nic oroseny od pary nebo nekde voda.Jen sem cejtil smrad neceho pripaleneho.
Kolik vubec je vody v objehu?
Kolik vubec je vody v objehu?
-
- Přispěvovatel
Je možné , že v dôsledku vyššieho tlaku v chladiacom systéme ( vyvrenie kvapaliny ) sa uvolnil niektorý z hadicových spojov , alebo sa zapiekol pretlakový ventil expanznej nádržky.
Skontrolovať spoje hadíc a víčko expanzky .
Skontrolovať spoje hadíc a víčko expanzky .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Nemuzu rict ze nevidim nikde unik pod auto sem nelezl nemam kde ( auto stoji v mokru takze ani nepoznam jestli nekde neco chcije..A hlavne mi pride ze voda hlavne ubejva ve vyssich otackach) jinak co sem zkoumal ze zvrchu ty hadice tak nikde sem nic nevidel ze by to bylo zachcany jen az dole u motora je to tam naky zablemcany , budu muset zajet na zvedak at mrknu ze spoda.
Jinak vicko expanzky vypada jak novy, zadnej blevajs se netvori ani nemam spinavou vodu..olej taky nepribejva..
Jinak vicko expanzky vypada jak novy, zadnej blevajs se netvori ani nemam spinavou vodu..olej taky nepribejva..