atmos jednotka ACD 01
Moderátoři: šulda, Moderátoři
atmos jednotka ACD 01
Neznate nekoho kdo to umi zapojit a zprovoznit?
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
To asi jo ale třeba pro mne nereálný. Já to pořešil kotlem na tuhá 49kw, dvě aku po 1000 litrech a regulaci mám namyšlenou tuto: https://www.elektrobock.cz/dvou-okruhov ... ntilu/p231
Je to za zlomek ceny a asi to fungovat bude taky...Zima to prověří.
Je to za zlomek ceny a asi to fungovat bude taky...Zima to prověří.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Můj kámoš Atmose , starého tak 10 let má, je pořád jako nový díky jeho pečlivosti a časté údržbě..Má u toho 2 velké zásobníky , regulaci, kolektory na střeše a mnoho jiných vyfikundací..Zrovna dnes jsem u něho sledoval to obrovské množství dřeva, které mu přivezl kamion a on to musí rozřezat, štípačkou rozsekat a dát do přístřešku, kde dřevo bude schnout, než se bude moci použít. Připravené dřevo zabírá velký kus jeho zahrady a kotelna tak třetinu dílny..Šlape mu to, ale v době, kdy měl dřeva dost je pryč a ekonomicky už je to o ničem. A říká už to, co jsem mu říkal před lety. Vlastně bydlím v 3 plus jedna /říká dnes/tak bych si tam dal plynový nebo dokonce el. kotlík a do dílny bych dal bureliány 8 válec a ráno vždy zatopil a byl by klid. Dnes už to nejde, protože by musel předělat celé vedení do mědi a zahodit radiátory, protože má obrovské množství vody, kterou by nějaký kotlík nebyl schopen ohřát...Je v pasti..když není doma, žena šílí, aby se s topením něco nestalo, automatika ještě není uplně domakaná..Do Atmosu bych v dnešní době nešel..Mám to pořád jako exkurzi špatného řešení..
nepropadat panice...
Re: atmos jednotka ACD 01
Ahoj jestli potřebuješ jen něco poradit není problém, trošku se tím přiživuju.papouch22 píše:Neznate nekoho kdo to umi zapojit a zprovoznit?
Ale to je jednoduché, on nemůže za nic, pouze musí mít dotyčný majitel dostatečný příděl suchého dřeva..Což je v praxi poměrně problém , pokud dotyčný nemá zdroj, který se ekonomicky vyplácí. Je to jako s elektRickým topením, je bezvadné ...ALE ?Vici píše:A jak za to může chudák atmos?:-D

nepropadat panice...
Tuhle jednotku jsem taky chtěl ale když jsem si stáhnul manuál a začal číst tak jsem se na to vybodnul. Mám kotel Atmos dřevo 30kW, akumulační nádrže 2,5m3, 10m2 solární ohřev + 300l bojlér na teplou vodu a řeším to 2ks jednotkama jedna na topení ekviterm a druhá na solár. za zimu spálím cca 15m3 dřeva a obrovská výhoda že tím kotlem proženu kde jaký dřevní odpad - objeví se mi tady spousta palet, beden atd a to nevím co bych s tím dělal. Topím jednou za 2-4 dny podle teploty. Protože mě to baví tak bych nic jinýho nechtěl. Kotel je 14 let a jediný co jsem řešil byly 1x šamoty do spalovacího prostoru za 2000 Kč...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS