Renault Megane 1,6 nejede!!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Renault Megane 1,6 nejede!!!

Příspěvek od kaad »

Včera mi přitáhli do opravny Renault Megane 1,6 74kW r.v.2011. Majitel s autem normálně dojel domů a když to chtěl pak ráno nastartovat, tak startér sice točil jak splašený, ale motor ani neštěknul. Diagnostika mi napsala nějakou chybu kolem tlaku paliva. Nevím už teď přesně, ale důležitý je, že nejde palivo od palivového čerpadla. Podle mně to bude banalita čili pojistka nebo max. relé. Totiž babalita by to byla pokud by to nebylo frantické auto. Tam zásadně pojistky nepopisují není tam žádná kartička jako např. u Škodovky a navíc umístění pojistek - dementnost nejhrubšího zrna. Podle něco málo schémat, které k těmto střepům mám by ta pojistky měla být v motorovém prostoru. Velká 30A. V motorovém prostoru jsem zatím našel pouze několik mini pojistek. Mimochodem proto, aby jste se k nim dostali musíte demontovat takový plastový kryt pod kterým je plastová skříňka, kterou vyloupnete a musíte ji otočit, protože ty pojistky jsou zespoda. Vedle směrem ke světlu je ještě jedna malá plastová krabička. Domnívám se že by ty velké pojistky mohly být tam. Ovšem je umístěna tak skvěle, že budu muset vyhodit tu větší pojistkovku zcela ven a LP světlo také. Teď ovšem nevím zda světlo vyhodím bez demontáže před. nárazníku. No prostě, jak říkám dementnost inženýrů nemá meze. A u frantíků žeroucích šneky to platí dvojnásob. Potřeboval bych proto vědět od někoho kdo se nechal nachytat a také si pořídil tento skvost nebo od někoho kdo se v tom denně hrabe zda jsou opravdu v té malé krabičce ty pojistky. Abych nerozdělával půl auta zbytečně. Díky moc.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

no a štáva na čerpadlo ti jde nebo ne ?
možná blbej tip ale není to potkaný...?
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

No nemám hotové ještě všechna měření poněvadž jsem na tom teprve začal makat, ale proč by u potkaného motoru nešlo palivo? Tu šťávu k čerpadlu samozřejmě ještě změřím a zkusím ho také zapojit na přímo.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ok dej vedet no
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Tak po zapnutí klíčku jde na čerpadlo napětí, ale jen cca 1s a pak nic. To čerpadlo by mělo po zapnutí zapalování fachčit alespoň 5 až 10s, ne? Vypadá to tedy na relé palivového čerpadla. je to ovšem stejný problém jako s těma pojistakama, takže ho budu muset najít tzv. vyřazovacím způsobem. Nebo víš, které to je?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

mělo by být šedé pětipinové, dej VIN mrknuse na to
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

dej maila pošlu ti manuál tam jsou aspoň pojistky rozepsaný
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

tak e to na prd...jsou tam popsaný jen pojistky uvnitř a komentář že pojistky v motorovém prostoru máš přenechat servisu...
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

VIN auta je: VF1BZA30544825773 a můj email: kajnarJ@seznam.cz

To jsou celí frantíci. ,,Přenechat servisu!" Ani jedno relé co jsou pod volantem to není. Musejí být nějaká relátka ještě v motorovém prostoru, ale zatím jsem tam žádné nepotkal.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

čoveče tak jsem k tomu nic nenašel...mají tam jakejsi zevrubnej obrázek bez popisek... :roll:
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

V pohodě. Neděj si z toho těžkou hlavu já to nějak vyřeším. Už jsem si zvyknul, že s frantíkama je vždycky více práce než např. z VW, Opelem nebo Fiatem. Každopádně moc děkuju za spolupráci.
Grunt
Přispěvovatel

Příspěvek od Grunt »

někde to relé musí cvakat stačí druhý člověk a poslouchat kde
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“